Ρούλα Πισπιρίγκου: Μαίνεται ο πόλεμος ιατροδικαστών για την υπόθεση της Πάτρας

Ρούλα Πισπιρίγκου: Μαίνεται ο πόλεμος ιατροδικαστών για την υπόθεση της Πάτρας

Αύριο συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον χαμό της 9χρονης Τζωρτζίνας. Κι ενώ ειναι σε εξέλιξη η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, που κατηγορείται για δολοφονία του παιδιού της κι έχει προφυλακιστεί και για τους θανάτους και των άλλων δύο της κοριτσιών, η 34χρονη συνεχίζει να δηλώνει αθώα.
Ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας, μιλώντας στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!» εξαπέλυσε δριμεία επίθεση εναντίον ομάδας ιατροδικαστών στην πολύκροτη υπόθεση.

Ο γνωστός ποινικολόγος εστιάζοντας στους άλλους δύο θανάτους των ανήλικων κοριτσιών, της Μαλένας το 2019 και της Ίριδας το 2021, τονίζει πως θα πρέπει να ληφθούν υπόψη από τη δικαιοσύνη τα νέα δεδομένα με βάση πραγματογνωμοσύνες ομάδας ιατροδικαστών που αναφέρουν παθολογικά αίτια, αμφισβητώντας ευθέως και το επιστημονικό υπόβαθρο των προκατόχων τους στην υπόθεση.

Μάλιστα, έχει καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, ενώ προαναγγέλλει μηνύσεις και αγωγές κατά των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρηα.

Την ίδια ώρα στο πλευρό της κατηγορουμένης στέκεται πλεον και η ιατροδικαστής Ουρανία Δημακοπούλου η οποία παρεμβαίνοντας χθες στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» εξήγησε πως είχε αρχικά μιλήσει για απόφραξη και ανθρωποκτονία με βάση τις αρχικές ιατροδικαστικές εκθέσεις χωρίς τότε να έχει πρόσβαση σε φωτογραφίες των παιδιών, όπως συνέβη στη συνέχεια .

Ο τραγικός επίλογος στη ζωη της 9χρονης Τζωρτζίνας γράφτηκε ένα χρόνο πριν, στις 29 Ιανουαρίου. Ένα χρόνο μετά, την ερχόμενη Τρίτη 31 Ιανουαρίου, η Ρούλα Πισπιρίγκου θα καθίσει στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για το θάνατο του παιδιού της με πρώτο μάρτυρα κατηγορίας τον πατέρα των τριών παιδιών, Μάνο Δασκαλάκη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα