Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκανε ληστείες σε έξι νομούς - Είχε λεία πάνω από 200.000 ευρώ

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκανε ληστείες σε έξι νομούς - Είχε λεία πάνω από 200.000 ευρώ

Εξαρθρώθηκε σπείρα που είχε διαπράξει δεκάδες κλοπές και ληστείες σε πολλές περιοχές στην Ελλάδα. Από την εγκληματική τους δράση τα μέλη απέσπασαν ποσό που ξεπερνά τα 200.000 ευρώ.

Για τις κλοπές και τις ληστείες που έκανε η σπείρα συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, ληστεία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα παράβασης των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και περί αλλοδαπών.

Από την εγκληματική τους δράση είχαν συγκεντρώσει περισσότερα από 200.000 ευρώ.

Οι κακοποιοί – ένας 26χρονος Έλληνας και τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 36, 37 και 45 ετών – δρούσαν σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, Αρκαδίας, Άρτας, Αχαΐας, Ευρυτανίας και Κορινθίας, τουλάχιστον από τον Αύγουστο του 2022 έως και τον Ιανουάριο του 2023.

Πώς δρούσε η σπείρα

Ειδικότερα, εξακριβώθηκε ότι οι δράστες πήγαιναν αυθημερόν σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, Αρκαδίας, Άρτας, Αχαΐας, Ευρυτανίας και Κορινθίας. Παρακολουθούσαν πότε απουσίαζαν οι ιδιοκτήτες και μετά κάποιοι εισέβαλλαν στα σπίτια ενώ οι συνεργοί είχαν τον ρόλο του οδηγού-τσιλιαδόρου.

Με τον τρόπο αυτό είχαν διαπράξει, συνολικά, μία ληστεία καθώς και 22 κλοπές σε σπίτια.

Η… μπάζα τους περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, χρήματα, χρυσαφικά και ηλεκτρονικές συσκευές, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τα 200.000 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

* 12.140 ευρώ,

* 8 κινητά τηλέφωνα και πλήθος καρτών SIM,

* 2 οχήματα,

* 1 ζευγάρι κιάλια,

* 1 drone,

* 4 διαβατήρια,

* Διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς και

* Πλήθος από ρολόγια και κοσμήματα.

Επιπλέον, ο 26χρονος κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά καθώς στο σπίτι του βρέθηκε κάνναβη 43 γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε.

Τέλος, όπως προέκυψε ο 36χρονος αλλοδαπός παρέμενε παράνομα στη χώρα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από το τοπικό Τμήμα Ασφάλειας.

πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα