Ρόδος: Άνεμοι 10 μποφόρ προκαλούν σοβαρά προβλήματα στο νησί

Σοβαρά προβλήματα στη Ρόδο αφού από χθες βρίσκεται στο έλεος της κακοκαιρίας, με τους θυελλώδεις ανέμους να φτάνουν ένταση 10 μποφόρ

Από το βράδυ της Πέμπτης, η Ρόδος και τα υπόλοιπα νησιά του νομού είναι αποκομμένα συγκοινωνιακά, καθώς οι ισχυροί άνεμοι έχουν ακυρώσει όλα τα προγραμματισμένα δρομολόγια πλοίων και αεροπλάνων. Με απόφαση που εξέδωσε χθες ο δήμαρχος Ρόδου, σήμερα παρέμειναν κλειστοί οι παιδικοί σταθμοί, τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά, τα γυμνάσια και τα Λύκεια.

Όπως αναφέρει η Ροδιακή, όλοι σχεδόν οι φωτεινοί σηματοδότες του κέντρου βρίσκονται εκτός λειτουργίας, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί μέχρι τώρα αρκετές κλήσεις για την απομάκρυνση κλαδιών και δέντρων που έχει τσακίσει η κακοκαιρία.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα, ο διοικητής της Π.Υ Ρόδου κος Νικήτας Βενιός, επισήμανε ότι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν από χθες το βράδυ είναι ακραίες και για το λόγο αυτό κάλεσε τους ιδιοκτήτες οχημάτων να απομακρύνουν τα αυτοκίνητά τους με πολύ προσοχή αν αυτά είναι σταθμευμένα κάτω από δέντρα.

Επίσης έκανε έκκληση σε όλους τους κατοίκους του νησιού να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως αναγκαίες και επισήμανε ότι οι καιρικές συνθήκες είναι απαγορευτικές για οποιονδήποτε να επιχειρήσει να βάλει φωτιά στην ύπαιθρο καθώς οι κίνδυνοι για επέκταση με τέτοια ισχύ ανέμων είναι τεράστια.

Το βράδυ της Πέμπτης, αλλά και το πρωί της Παρασκευής καταγράφηκαν στιγμιαίες διακοπές του ρεύματος. Ειδικότερα σήμερα το πρωί στον Αρχάγγελο, οι διακοπές αυτές δημιούργησαν και μια σειρά προβλήματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς που ετοιμάζονταν να συμμετάσχουν στα διαδικτυακά μαθήματα που είχαν προγραμματιστεί.

Την πόλη της Ρόδου, εκτός από την δυνατή βροχή, έπληξε και έντονη χαλαζόπτωση. Για τον λόγο αυτό όσοι χρειαστεί να μετακινηθούν με τα οχήματά τους χρειάζεται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Πηγή: enikos.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα