Υπόθεση Novartis: Συνελήφθη για απάτη ο «Μάξιμος Σαράφης» - Πάνω από ένα εκατομμύριο η λεία

Υπόθεση Novartis: Συνελήφθη για απάτη ο «Μάξιμος Σαράφης» - Πάνω από ένα εκατομμύριο η λεία

Συνελήφθη προστατευόμενος μάρτυρας της υπόθεσης Novartis έπειτα από ευρεία επιχείρηση εξάρθρωσης εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε επιχειρηματίες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, συνελήφθησαν τρία άτομα, μεταξύ των οποίων βρισκόταν και ο «Μάξιμος Σαράφης», τα οποία έταζαν δανειοδοτήσεις σε επιχειρηματίες.

Τα μέλη της σπείρας εμφανίζονταν ως στελέχη χρηματοοικονομικής εταιρείας παροχής δανείων με έδρα το εξωτερικό και αναλάμβαναν τη σύνταξη και ολοκλήρωση των δανειακών φακέλων, λαμβάνοντας τα χρήματα που αντιστοιχούσαν στην κατάθεση του φακέλου στην τράπεζα, χωρίς όμως να κάνουν καμία ενέργεια για τους πελάτες τους.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι επιχειρηματιές που έχουν εξαπατηθεί είναι τουλάχιστον 10 και δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού και της εστίασης.

Η λεία της εγκληματικής οργάνωσης φέρεται να ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ.

Την έρευνα διενεργεί το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής, πραγματοποιώντας εφόδους σε διάφορα σπίτια στην Αττική, ενώ έχει προχωρήσει και σε συλλήψεις.

Μετά από την έρευνα που έγινε στα σπίτια των συλληφθέντων, βρέθηκαν έγγραφα που δείχνουν ότι δεν είχαν φτιάξει μια εταιρεία της υποτιθέμενης παροχής δανείων, αλλά περισσότερες.

Μάρτυρας υπό προστασία

Υπενθυμίζεται ότι ο «Μάξιμος Σαράφης» υπήρξε προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση Novartis, καταθέτοντας μάλιστα με αλλοιωμένη φωνή, σε ειδικό χώρο στη ΓΑΔΑ.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα