Είμαι η μητέρα του Άλκη. Κοιτάξτε με, σηκώστε το κεφάλι! Αν έλεγαν αλήθεια θα με κοιτούσαν στα μάτια

Είμαι η μητέρα του Άλκη. Κοιτάξτε με, σηκώστε το κεφάλι! Αν έλεγαν αλήθεια θα με κοιτούσαν στα μάτια

Αν έλεγαν αλήθεια θα με κοιτούσαν στα μάτια" δήλωσε η μητέρα του Άλκη Καμπανού καταθέτοντας σήμερα στο δικαστήριο και συνέχισε απευθυνόμενοι στους κατηγορούμενους λέγοντας: "Γιατί τον σκότωσαν, τι σας έφταιξε το παιδί μου;".

«Είμαι η μητέρα του Άλκη. Κοιτάξτε με, σηκώστε το κεφάλι!». Με αυτά τα λόγια, η Μελίνα Κακουλίδου, μητέρα του 19χρονου φοιτητή Άλκη Καμπανού, απευθύνθηκε από το βήμα του μάρτυρα προς τους 12 κατηγορούμενους για τη δολοφονία του γιου της, γυρνώντας προς το μέρος τους ώστε να τους κοιτάξει στα μάτια.

«Εάν είχαν μια σταγόνα αλήθειας θα με κοιτούσαν στα μάτια γιατί στα μάτια μου θα βλέπανε και τον Άλκη», τόνισε η κ. Κακουλίδου, στην κατάθεσή της, στη δίκη που διεξάγεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης.

Δίκη για τη δολοφονία Άλκη: «Ήθελαν να σκοτώσουν», κατέθεσε ο πατέρας του θύματος

Καταθέτοντας αμέσως μετά τον σύζυγό της, μίλησε για «κτηνωδία την οποία έζησε το παιδί μου» και απηύθυνε ένα τεράστιο «γιατί» προς τους κατηγορούμενους. «Τι σας έφταιξε ο λεβέντης μου; Ήταν 1,90…», ανέφερε χαρακτηριστικά και σχολιάζοντας τα ιατροδικαστικά ευρήματα, που περιγράφουν αναλυτικά τα χτυπήματα που δέχθηκε ο 19χρονος, τόνισε: «Τριάντα χτυπήματα πολτοποίησαν το κρανίο του. Και δεν το έκανε κανένας; Αυτό με ξεπερνάει από μόνο του».

Αναφερόμενη στους κατηγορούμενους, τους οποίους κατονόμασε έναν προς έναν, είπε ότι κανείς δεν ζήτησε ούτε μία συγγνώμη, ενώ περιγράφοντας το χαρακτήρα του γιου της, είπε ότι «από πολύ μικρός αποδεχόταν τους πάντες, είχε διαμορφωμένη προσωπικότητα, γνώριζε τα όρια του».

Ήταν, όπως τόνισε, «ένα παιδί γεμάτο χαρίσματα, χαμόγελο, ειλικρίνεια, έλλειψη εγωισμού. Δεν υπήρχε περίπτωση στο σπίτι να υπάρξει καβγάς ανάμεσα σε μένα και στο σύζυγό μου και να μην πει (ο Άλκης): “βρείτε τρόπο να λύσετε τα προβλήματά σας στην ηλικία που είστε”».

τη συνέχεια σε δηλώσεις του ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας εμφανίστηκε συγκλονισμένος γιατί ένας από τους συνήγορος υπεράσπισης ζήτησε από τη μητέρα του Άλκη να μην κάνει ερωτήσεις γιατί δεν προβλέπεται από τη διαδικασία. Επισήμανε επίσης ότι εδώ και ένα χρόνο κανείς από τους 12 κατηγορούμενους δεν έχει ζητήσει συγγνώμη ούτε έχει δείξει μεταμέλεια.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO