Έγκλημα στο Μοσχάτο: Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί η 47χρονη - Οι οικονομικές διαφορές με τον 50χρονο

Έγκλημα στο Μοσχάτο: Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί η 47χρονη - Οι οικονομικές διαφορές με τον 50χρονο

Λίγο πριν τις 6 το απόγευμα, η 47χρονη έφτασε στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Στο πλευρό της βρίσκεται η μητέρα της, η οποία υποστηρίζει ότι ο 50χρονος της είχε αποσπάσει μεγάλο χρηματικό ποσό.

Η 47χρονη πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη και της απαγγέλθηκε η κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Η 47χρονη, η οποία είναι μητέρα τριών αγοριών, οδηγήθηκε στον  Εισαγγελέα, στο Κτίριο 16 της πρώην σχολής Ευελπίδων, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά της και φορώντας κουκούλα και μάσκα. 

Εν το μεταξύ, ολοένα και περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως για τον απαγχονισμό του 50χρονου ασφαλιστή στο Μοσχάτο. Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες, οι Αρχές έχουν στα χέρια τους βίντεο το οποίο και καταγράφει το τελικό επεισόδιο που διαδραματίστηκε μεταξύ του εκλιπόντα και της 47χρονης γυναίκας που κατηγορείται για τον θάνατό του.

Η πρώην σύζυγός μου μου πήρε τα λέφτά των πελατών και έφυγε στο εξωτερικό».

Αυτό φέρεται να είπε ο 50χρονος και σε άλλους πελάτες οι οποίοι ζητούσαν τα χρήματα τους πίσω. Η κατηγορούμενη από την πρώτη στιγμή κατέθεσε στους αστυνομικούς πως το θύμα δεν τις επέστρεφε τα χρήματα που της όφειλε και για τον λόγο αυτό πήγε εχτές στο σπίτι του. Μάλιστα σύμφωνα με αστυνομικές πηγές στην κατάθεση της είπε πως ο 50χρονος της έλεγε πως είναι απελπισμένος και πως θα δώσει τέλος στη ζωή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, το περασμένο Σάββατο στο μαγαζί του 50χρονου στην Καλλιθέα, πήγαν άτομα που είχαν επενδύσει χρήματα σε αυτόν και τον ξυλοκόπησαν. Στο σημείο κλήθηκε η Αστυνομία.

Όλα φαίνεται πως έχουν γίνει τις τελευταίες 10 ημέρες, καθώς η σύζυγος του 50χρονου, με καταγωγή από την Αλβανία, είχε πρόσβαση στους τραπεζικούς του λογαριασμούς, σήκωσε χρήματα κι έφυγε στην Αλβανία. Έτσι τα λεφτά που του είχαν δώσει για επένδυση έκαναν… φτερά.

Ο 50χρονος, φέρεται να ανέφερε σε κάποιους ότι «καταστραφήκαμε». Ακολούθησε το περιστατικό με τον ξυλοδαρμό του το περασμένο Σάββατο και έπειτα η τραγική κατάληξη όπου βρέθηκε απαγχονισμένος στο διαμέρισμά του.

Δεκάδες χιλιάδες ευρώ απέσπασε ο 50χρονος
Το περασμένο Σάββατο, σύμφωνα με το Mega, θύμα και θύτης φαίνεται ότι είχαν οδηγηθεί στο Α.Τ. Καλλιθέας, λόγω των οικονομικών διαφορών που είχαν, οι οποίες και δημιούργησαν εντάσεις μεταξύ τους. Η κατηγορούμενη για την υπόθεση 47χρονη γυναίκα φαίνεται ότι είναι υπάλληλος ανθοπωλείου σε ιδιωτική κλινική της Αθήνας. Αρχικά, έδωσε στον  50χρονο 26 χιλιάδες ευρώ, προκειμένου ο τελευταίος να τα επενδύσει σε πετρελαιοειδή προϊόντα. Η γυναίκα, λίγο καιρό μετά, φαίνεται να ζήτησε το αρχικό χρηματικό κεφάλαιο που επένδυσε πίσω, γιατί αποχώρησε από το ανθοπωλείο. Επικαλούμενος προσωρινή δυσπραγία, ο 50χρονος τής πρότεινε να την βάλει μέτοχο σε εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων. Η κατηγορούμενη δέχθηκε πράγματι την πρόταση του θύματος, με αυτή της την αποδοχή να φέρνει προσωρινή ηρεμία στις μεταξύ τους σχέσεις. Έτσι, η 47χρονη φέρεται να επένδυσε ακόμη 60 χιλιάδες ευρώ δικά της, αλλά και 50 χιλιάδες ευρώ εκ μέρους συγγενικού της προσώπου.

Οι πληροφορίες της αστυνομίας αναφέρουν εξαπάτηση ακόμα  20 με 25 ατόμων από τον 50χρονο ασφαλιστή. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, συνολικά τα ποσά που έχουν χαθεί, μπορεί να φτάνουν στο σύνολό τους μέχρι και τα δύο εκατομμύρια ευρώ. Η 47χρονη φέρεται, το περασμένο Σάββατο, να επισκέφθηκε το γραφείο του 50χρονου στην Καλλιθέα μαζί με το συγγενικό της πρόσωπο, για να απαιτήσουν την επιστροφή των χρημάτων τους. Εκεί υπήρξαν προστριβές και το περιστατικό έληξε με όλους τους μετέχοντας στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Παρόντες στις συζητήσεις αναφέρουν ότι, το θύμα, φαινόταν ιδιαίτερα υποχωρητικό και ράθυμο, σε βαθμό που έδινε την εντύπωση ότι μπορεί και να έχει καταναλώσει ουσίες.

«Θα τον σκοτώσω»
Ειδικότερα, σε βίντεο - ντοκουμέντο φαίνεται η 47χρονη, λίγα λεπτά πριν πάει στο σπίτι του 50χρονου, να μεταβαίνει σε συνεργείο της περιοχής και να ρωτά τον ιδιοκτήτη πού μπορεί να βρει τον άνδρα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιάννη Ρήγου για το OPEN. Μάλιστα, είπε στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης πως μόλις βρει τον 50χρονο «θα τον σκοτώσει».
Αν και είχε λάθος διεύθυνση, τελικά, κατάφερε να βρει την οικία του θύματος. Τότε, ξέσπασε άγριος διαπληκτισμός με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της περιοχής να καλέσουν τις Αρχές, από τις φωνές που άκουσαν.

Το βίντεο - ντοκουμέντο

Το ερώτημα των Αρχών
Η γυναίκα συνελήφθη λίγο μετά από τις Αρχές και ομολόγησε πως με ένα κορδόνι στην αρχή επιχείρησε να πνίξει τον άνδρα, χωρίς να τα καταφέρει.

Στη συνέχεια ο 50χρονος -σε απόγνωση- επιχείρησε να κρεμαστεί από ένα μονόζυγο. Τότε η γυναίκα, όπως ανέφερε στους αστυνομικούς, έσπρωξε την καρέκλα με αποτέλεσμα ο άνδρας να φύγει από τη ζωή.

Ωστόσο, τα ερωτήματα παραμένουν, με βασικό το γιατί και πώς ο άνδρας δεν αντιστάθηκε, ενώ σήμερα (17/1) το απόγευμα η 47χρονη θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ
Συνελήφθη, απογευματινές ώρες της 16-1-2023, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πειραιά, 47χρονη ημεδαπή κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία.

Ειδικότερα, μετά από επεισόδιο που σημειώθηκε στην οικία του θύματος για οικονομικές διαφορές, η 47χρονη αποπειράθηκε αρχικά να στραγγαλίσει τον 50χρονο με τη χρήση κορδονιού.

Στη συνέχεια, το θύμα ανέβηκε σε καρέκλα που βρίσκονταν κάτω από αυτοσχέδιο βρόγχο από ζώνη σε μονόζυγο, τα οποία είχε τοποθετήσει σε προγενέστερο χρόνο προ αφίξεως της κατηγορουμένης στην οικία του, με την 47χρονη να τον παροτρύνει να αυτοκτονήσει.

Όταν έβαλε το κεφάλι του στο βρόγχο, η 47χρονη απομάκρυνε την καρέκλα με αποτέλεσμα τον απαγχονισμό του. Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα