Κρίσιμες ώρες για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο – Τι ζητά η οικογένειά του

Κρίσιμες ώρες για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο – Τι ζητά η οικογένειά του

Την πιο δύσκολη μάχη της ζωής του δίνει ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, καθώς  νοσηλευέται για έβδομη μέρα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Υγεία». Οι γιατροί που τον παρακολουθούν κάνουν λόγο για δύσκολη μάχη, αφού η υγεία του δεν παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης.

Στο παρασκήνιο εξελίσσεται μια συζήτηση για το θέμα της ταφής του όταν συμβεί το μοιραίο. Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, o τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος θα ταφεί στα πρώην βασιλικά ανάκτορα στο Τατόι, δίπλα στον πατέρα του Παύλο και τη μητέρα του Φρειδερίκη.

Επίσης, δημοσιεύματα κάνουν λόγο για συζητήσεις των παιδιών του, με εκπροσώπους της πολιτείας ώστε να ταφεί με τιμές αρχηγού κράτους στη Μητρόπολη της Αθήνας, ενώ η κηδεία θα πρέπει να γίνει δημοσία δαπάνη με τιμές αρχηγού κράτους, αφού όπως τονίζουν ο Κωνσταντίνος υπήρξε στο παρελθόν, ο πρώτος πολίτης της χώρας.

Οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη ωστόσο, κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο να γίνει, αφού το Σύνταγμα της χώρας δεν αναγνωρίζει τίτλους τιμής για την βασιλική οικογένεια, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες. Το πολίτευμα άλλαξε το 1974, με τον Κωνσταντίνο να μην διαθέτει την ελληνική υπηκοότητα, πέρα από ένα διαβατήριο χρονολογίας του 1983, που εκδόθηκε από τη Δανία, που είναι η χώρα της συζύγου του.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα