Λάρισα: Πρόστιμο 31.000 στον 75χρονο που έσερνε τον σκύλο του από τον προφυλακτήρα φορτηγού

Λάρισα: Πρόστιμο 31.000 στον 75χρονο που έσερνε τον σκύλο του από τον προφυλακτήρα φορτηγού

Τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα, συνολικού ύψους 31.000 ευρώ, επιβλήθηκαν στον 75χρονο κάτοικο της Αγιάς στη Λάρισα, ο οποίος συνελήφθη για κακοποίηση σκύλου. Αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελευθερία», η σύλληψη έγινε από άντρες στο Αστυνομικού Τμήματος Αγιάς μετά από καταγγελία ανθρώπων που το απόγευμα της Κυριακής (8/1) ανέφεραν στην ΕΛΑΣ πως είδαν τον συνταξιούχο να σέρνει το σκύλο του στο δρόμο δεμένο από τον προφυλακτήρα του αγροτικού αυτοκινήτου του, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ζώου.

Σε βάρος του 75χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί ευζωίας ζώων συντροφιάς.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 75χρονος υποστήριξε ότι ήταν ατύχημα και πως δεν έσερνε τον σκύλο, αλλά τον έδεσε πάνω στην καρότσα, από την οποία έπεσε κατά την κίνηση του οχήματος ενώ τον μετέφερε από τον Ρακοπόταμο που διατηρεί ποιμνιοστάσιο. Ο ίδιος υποστήριξε ότι ο σκύλος, τον οποίο είχε από κουτάβι, εκδήλωσε επιθετική συμπεριφορά και του έφαγε μια προβατίνα, όπως και κότες στο παρελθόν.

Σύμφωνα πάντα με την «Ελευθερία», το τραυματισμένο ζώο μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό κτηνιατρείο στην Αγιά, συνεργαζόμενο με τον Δήμο Αγιάς, για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

 
Ο συλληφθείς, σε βάρος του οποίοι επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα, συνολικού ύψους 31.000 ευρώ (30.000 ευρώ για κακοποίηση και 1.000 ευρώ για μη εμβολιασμό), οδηγήθηκε χθες (9/1) ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Λάρισας, όπου ασκήθηκε δίωξη σε βάρος του για το κακούργημα του βασανισμό ζώων συντροφιάς.

Το μεσημέρι της Δευτέρας (9/1) ο 75χρονος παραπέμφθηκε στον ανακριτή, όπου μετά την απολογία του, με αφορμή και τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα