Καταγγελίες για "μαύρη" εργασία στο δήμο Ξυλοκάστρου μετά τον θάνατο υπαλλήλου καθαριότητας

Καταγγελίες για "μαύρη" εργασία στο δήμο Ξυλοκάστρου μετά τον θάνατο υπαλλήλου καθαριότητας

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι καταγγελίες για την ύπαρξη ανασφάλιστων εργαζόμενων καθαριότητας σε δήμους, με αφορμή μάλιστα τον θάνατο της 45χρονη γυναίκας στο Ξυλόκαστρο η οποία ενώ εργαζόταν κανονικά στο απορριμματοφόρο, η σύμβαση της είχε λήξει εδώ και 20 μέρες.

Εργαζόταν ως υπάλληλος καθαριότητας στον δήμο Ξυλοκάστρου. Μητέρα πέντε παιδιών. Άφησε την τελευταία της πνοή στο δρόμο όταν αυτοκίνητο έπεσε στο απορριμματοφόρο. Όπως καταγγέλλουν συνάδελφοι της άτυχης γυναίκας η σύμβαση εργασίας της είχε λήξει.

«Είχε λήξει η σύμβασή της  20-30 μέρες πριν. Όλοι οι δήμοι δουλεύουν με μαύρα μεροκάματα παίρνουνε ανθρώπους χωρίς ασφάλιση χωρίς τίποτα γιατί δεν έχουν λεφτά λένε, έχει μείνει το ελάχιστο προσωπικό» δήλωσε εργαζόμενος του δήμου.

Σύμφωνα μάλιστα με τον εργαζόμενο στο δήμο, που μίλησε στο Mega, λόγω έλλειψη προσωπικού, βασιλεύει η μαύρη εργασία κάτι που εγείρει ερωτήματα για την προέλευση των εσόδων του δήμου.

«600 ώρες μαύρης εργασίας στο Ξυλόκαστρο . Και πριν λίγο καιρό είχαμε πάλι ατύχημα εδώ στο δήμο Ξυλοκάστρου κάποιο παιδί έσπασε το χέρι του έπεσε από το φορτηγό και έσπασε το χέρι του ανασφάλιστος και αυτός .Tωρα τα μαύρα χρήματα θα ρωτήσετε τους δήμους που τα βρίσκουν» σημειώνει ο εργαζόμενος του δήμου.

Την ανησυχία του για τον τρόπο πληρωμής εργαζομένων στην καθαριότητα του δήμου είχε εκφράσει μέλος του συμβουλίου στις 14 Δεκεμβρίου.

Πάντως σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο η άτυχη μητέρα ήταν ασφαλισμένη σε άλλο πρόγραμμα μετά την λήξη της πεντάμηνης σύμβασης.

«Τίποτα από όλα αυτά δεν ισχύει. Η άτυχη εργαζόμενη ήταν κανονικά ασφαλισμένη, καθώς και το υπόλοιπο πλήρωμα του απορριμματοφόρου» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Ξυλοκάστρου, Σπύρος Αποστολόπουλος.

Προανάκριση για το δυστύχημα διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα