Βασίλης Τόπαλος: Τι εξετάζουν οι αρχές για τον ξαφνικό θάνατό του

Βασίλης Τόπαλος: Τι εξετάζουν οι αρχές για τον ξαφνικό θάνατό του

Αναπάντητα παραμένουν ακόμα τα ερωτήματα για τον ξαφνικό θάνατο του 16χρονου πρωταθλητή πυγμαχίας Βασίλη Τόπαλου.

Μία ημέρα μετά την κηδεία του Βασίλη Τόπαλου, ο χαμός του πρωταθλητή Ευρώπης έχει σκορπίσει απέραντη θλίψη και αρκετά αναπάντητα ερωτήματα για τις συνθήκες θανάτου του.

Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης εξήγησε στο MEGA πώς μπορεί να δημιουργήθηκε το αιμάτωμα στο κεφάλι του νεαρού αθλητή το μοιραίο πρωινό της 16ης Δεκεμβρίου στο γυμναστήριο που προπονούνταν στον Ταύρο.

«Για να έχουμε μία δημιουργία αιματώματος το οποίο αρχίζει και μεγεθύνεται και πιέζει τον εγκέφαλο, θα πρέπει να έχει προηγηθεί της πτώσης. Εγώ συμπεραίνω ότι ο τραυματισμός έλαβε χώρα την ίδια μέρα, ο ασθενής αισθάνθηκε κάποια αδιαθεσία και ουσιαστικά κατέρρευσε μετά από κάποια λεπτά της ώρας».

Άλλωστε, όπως επισημαίνει ο έμπειρος ιατροδικαστής, το οξύ αιμάτωμα που έδειξε η ιατροδικαστική, δε δικαιολογείται από το ύψος που έπεσε ο 16χρονος.

«Η πτώση εξ ιδίου ύψους σε ένα πλαίσιο λιποθυμικού επεισοδίου όπου η φορά και η κίνηση με την οποία πέφτει το σώμα, δεν είναι τόσο ισχυρή, δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη δημιουργία αιματώματος, αφετέρου δεν μπορεί αυτό το αιμάτωμα να δημιουργηθεί ακαριαία με την πτώση και ουσιαστικά να καταρρεύσει και ο οργανισμός».

Τι συνέβη πριν τη μοιραία πτώση

Με αυτά τα στοιχεία, οι Αρχές έχουν στραφεί στα όσα συνέβησαν πριν τη μοιραία πτώση:

– Πώς και πότε προκλήθηκε το μοιραίο χτύπημα;

– Συμμετείχε ή όχι σε αγώνες προσομοίωσης εκείνη την ημέρα;

– Έκανε σπάρινγκ με μεγαλύτερους και πιο έμπειρους αθλητές;

– Γιατί δεν ενημερώθηκε η ομοσπονδία για τους αγώνες σπάρινγκ που φέρεται να συμμετείχε;

«Οι αθλητές, ειδικά των εθνικών ομάδων, πρέπει να ενημερώνουν όταν θα πάνε να κάνουν σπάρινγκ», λέει ο Αχιλλέας Γεωργάντζας, πρόεδρος πρωταθλημάτων πυγμαχίας.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Αρτούρ Μικαελιάν, είχε δώσει σαφείς οδηγίες στον 16χρονο να ακολουθεί αυτή την περίοδο ήπιες προπονήσεις.

«Σπάρινγκ δεν χρειάζεται να κάνεις, σε τέσσερις μήνες έχεις πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, σε δύο μήνες είχε πανελλήνιο».

Στον τελευταίο του αγώνα στους πανευρωπαϊκούς στην Ιταλία, ο Βασίλης χάρισε στην Ελλάδα ένα χρυσό μετάλλιο. Το όνειρό του ήταν να πάρει ένα ολυμπιακό. Τον χαρακτήριζαν το σθένος και η μαχητικότητα. Ένας περήφανος μικρός αγωνιστής που έφυγε αναπάντεχα νωρίς.

Καταθέτουν αύριο ακόμα 4 πυγμάχοι

Αύριο αναμένεται να καταθέσουν στις Αρχές ακόμα τέσσερις πυγμάχοι που βρίσκονταν στο ίδιο σημείο με τον 16χρονο τη μοιραία μέρα, την ώρα που οι έρευνες συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

Σημειώνεται ότι και την προηγούμενη μέρα, ο νεαρός αθλητής βρισκόταν στο ίδιο γυμναστήριο και προπονούνταν, παρά τις ρητές οδηγίες του ομοσπονδιακού προπονητή για ξεκούραση και χαλαρό πρόγραμμα.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα