Πέθανε ο ιδρυτής του ξενοδοχειακού ομίλου Divani Αριστοτέλης Διβάνης

Πέθανε ο ιδρυτής του ξενοδοχειακού ομίλου Divani Αριστοτέλης Διβάνης

Ο ελληνικός τουρισμός θρηνεί την απώλεια του εμβληματικού ιδρυτή του ξενοδοχειακού ομίλου Divani, Αριστοτέλη Διβάνη, ο οποίος έφυγε πλήρης ημερών σε ηλικία 94 ετών.

Ο Αριστοτέλης Διβάνης έκανε την αρχή στον ξενοδοχειακό τομέα το 1958 εγκαινιάζοντας το πρώτο του ξενοδοχείο στα Τρίκαλα, το οποίο μάλιστα είχε την καινοτομία να διαθέτει ξεχωριστό λουτρό σε κάθε ένα από τα 65 δωμάτιά του. Μάλιστα, ο κλάδος της φιλοξενίας και το επιχειρηματικό του πνείμα τον ώθησαν στην απόφαση να εγκαταλείψει κάθε εμπορική δραστηριότητα που ασκούσε μέχρι τότε και να ασχοληθεί μόνο με τα ξενοδοχεία, ιδρύοντας άλλα δύο σε Καλαμπάκα και Λάρισα μέχρι το 1974. 

 Μετά την μεταπολίτευση ο Αριστοτέλης Διβάνης επεκτάθηκε και στην Αθήνα, ιδρύοντας το ξενοδοχείο Divani Palace Akropolis στο πιο εμβληματικό σημείο της Αθήνας, κάτω από τον Ιερό Βράχο. Ακολούθησε μαζί με τον συντοπίτη του κ. Ζαφόλια η ίδρυση του Divani Zafolia Alexandras και το πιο εμβληματικό ίσως μαζί με το Hilton και την Μεγάλη Βρετάνια ξενοδοχείο της Αθήνας, το Divani Caravel. Νωρίτερα είχε επενδύσει και στην Κέρκυρα εξαγοράζοντας το ξενοδοχείο Corfu Canoni, το οποίο μετονομάστηκε σε Divani corfu Palace.

Το τελευταίο απόκτημα του ομίλου ήταν το ξενοδοχείο Apollon Palace στη Βουλιαγμένη, το οποίο εκσυγχονίστηκε σε ένα πολυτελέστατο ξενοδοχειακό συγκρότημα με την επωνυμία Divani Apollon Palace & Thalasso. Άξιος συνεχιστής του έργου του, ο γιος του Σπύρος Διβάνης, που εδώ και πολλά έτη έχει αναλάβει με εξαιρετική επιτυχία τα ηνία του Ομίλου.

Η κηδεία του Αριστοτέλη Διβάνη θα πραγματοποιηθεί από το Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών την προσεχή Τετάρτη 4 Ιανουαρίου στις 14:00.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα