Κιβωτός του Κόσμου: Σάλο προκαλούν οι εικόνες μέσα από το γραφείο του πατέρα Αντώνιου - Είχε μέχρι και όργανα γυμναστικής

Σάλο προκαλούν οι εικόνες μέσα από το γραφείο της Κιβωτού του Κόσμου, μετά και τις καταγγελίες που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας.

Από την κατσαρόλα…στα παλάτια

Και οι πέντε μερίδες φαγητό έγιναν τριάντα. Και από το λαϊκό προσκύνημα στο συσσίτιο 1.000 ατόμων. Και κάπως έτσι η «Κιβωτός» που ξεκίνησε από ένα παλιό καφενείο μεγάλωσε και πολλαπλασιάστηκε.

«Όταν στρώνουμε το τραπέζι το μεσημέρι, ταυτόχρονα στρώνεται στην Ήπειρο, στη Δραπετσώνα, στην Άνοιξη, στον Βόλο, στην Κόνιτσα και την Πωγωνιανή. Μιλάμε για εκατοντάδες παιδιά…» αναφέρει ο πατέρας Αντώνιος σε παλαιότερη συνέντευξή του.

Οι εγκαταστάσεις της «Κιβωτού»

Από τα βιτρό στο γραφείο του στον Κολωνό για να μην τον βλέπει κανείς, στην ξύλινη επιγραφή «Εl Capitano», κρεμασμένη έξω από το γραφείο του στον Βόλο, γινόταν σαφές ποιος ήταν ο αρχηγός της δομής.

Δερμάτινες καρέκλες, καναπέ και τζάκι υπήρχε στο εσωτερικό του γραφείου το οποίο περιέργως δεν χρησιμοποιούσε για τις δεκάδες συνεντεύξεις του αλλά επέλεγε άλλα μικρότερα γραφεία.

Στο γραφείο του στο Διμήνι Βόλου υπήρχε και αρκετός χώρος για όργανα γυμναστικής όπως βλέπουμε με βαράκια, στατικό ποδήλατο, που χρησιμοποιούσε ο Παπά Αντώνης στον ελεύθερο χρόνο του.

«Εμείς δωρίσαμε τα όργανα γυμναστικής»

«Ο πατέρας Αντώνιος μέσα λέει στα σπίτια που έμενε είχε και όργανα γυμναστικής και επειδή έχουμε χαρίσει τα όργανα, όλο το γυμναστήριο του γιου μας επειδή τον χάσαμε το ’17. Λέω: «Λες να τα έχει πάρει αυτός;», ήταν καινούρια. Ειδικά το τελευταίο ήταν και στο κουτί ακόμα, δεν το είχαμε ανοίξει» λέει καταγγέλλουσα.

Έχασε το παιδί της τον Ιούλιο του ’17. Με μεγαλείο ψυχής, δώρισε τα όργανα γυμναστικής του γιου της στην Κιβωτό για να δώσει χαρά σε άλλα παιδάκια.

Σήμερα βλέποντας αυτές τις εικόνες μέσα από το γραφείο του Παπά- Αντώνη αναρωτιέται…«Λες και τα δικά μας τα όργανα να τα έχει πάρει στο δικό του το γυμναστήριο και να μην τα έχει δώσει στα παιδιά;».

Τον Οκτώβριο του 17 κανόνισε η ίδια φορτωτική να μεταφέρει τα όργανα στη δομή του Κολωνού. Όταν ζήτησε από τους ιθύνοντες να δει πως διαμορφώθηκε ο χώρος…«Μας είπαν ότι “Δεν μπορείτε αυτήν την Κυριακή να ‘ρθείτε, μία επόμενη φορά”. Ξανά πήρα μετά από 15-20 μέρες, μας είπαν πάλι το ίδιο, οπότε το αφήσαμε, είχαμε και το πένθος μας».

Είναι ο χώρος που της είπαν πως τοποθετήθηκαν τελικά τα όργανα στον τρίτο όροφο στο κτήριο του Κολωνού, με τα ίδια τα παιδιά πάντως να λένε στο LIVE NEWS πως ουδέποτε κατάφεραν να τα χρησιμοποιήσουν.

Η αποθήκη «σούπερ μάρκετ»

Εικόνες από την περιβόητη αποθήκη της «Κιβωτού» με σαμπουάν, απορρυπαντικά, τρόφιμα και τόνους ρούχα. Όλα δωρεές ανθρώπων.

«Μου έδιναν τα ψωμιά και μου έλεγαν να τα πετάξω» καταγγέλλει πρώην τρόφιμος.

Με φόντο ενήλικα να ξεδιαλέγει φρούτα, ο παπά Αντώνης εξηγεί στην κάμερα πως όσοι εργάζονται στην αποθήκη είναι αυστηρά και μόνο εθελοντές. Αν και πρώην τρόφιμοι της δομής καταγγέλλουν πως «αναγκαστικά γιατί δουλεύαμε. Αν δεν το κάναμε, είχαμε τιμωρία. Μας έλεγαν “σας ποτίζουμε, σας ταΐζουμε, πρέπει να κάνετε κάτι και για εμάς”. Ούτε 1 ευρώ, ούτε ένα ευρώ».

Καταγγέλλουν πως δούλευαν επί ώρες σηκώνοντας ψυγεία και ντουλάπες και ξεφορτώνοντας φορτηγά. Ακούστε όμως πόσο ειδυλλιακά παρουσιάζεται από αυτόν τον νεαρό από το Ιράκ που λίγα χρόνια μετά θα γίνει και γενικός διευθυντής της δομής.

Από την ειδυλλιακή εικόνα με τα συσσίτια της «Κιβωτού» φτάσαμε στις καταγγελίες πως οι δεκάδες δωρεές ανθρώπων με τρόφιμα και ρούχα κατέληγαν στους κάδους σκουπιδιών.

Η γυναίκα που δώρισε τα όργανα γυμναστικής στον πατέρα Αντώνιο μίλησε στο Live News.

Σχετικά με τα όργανα γυμναστικής που δώρισαν οι γονείς του 34χρονου που έφυγε από την ζωή ανέφερε η μητέρα του στον Νίκο Ευαγγελάτο: «Τα χαρίσαμε με πολύ αγάπη στην μνήμη του παιδιού μας.

»Μετά από 15 με 20 ημέρες ζητήσαμε να πάμε να δούμε την δωρεά μας και να επιβεβαιωθούμε ότι τα όργανα είχαν ταμπελάκι με το όνομα του παιδιού μας. Τότε μας απάντησαν ότι δεν θα θα μπορούσαμε εκείνη την εβδομάδα. Αργότερα ξαναεπικοινωνήσαμε μας είπαν και πάλι ότι δεν μπορούν να μας δεχθούν».

Αργότερα η δωρήτρια με τον σύζυγό της λόγω πένθους δεν ξαναεπικοινώνησαν με την ΜΚΟ.

Η μητέρα του 34χρονου που έφυγε από την ζωή τόνισε ότι ήθελε να πάει στην Κιβωτό και να δει απλώς το όνομα στη μνήμη του παιδιού της πάνω στα όργανα γυμναστικής και τίποτα παραπάνω.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα