Θεσσαλονίκη: Κρατούσαν αιχμάλωτους μετανάστες και απαιτούσαν χρήματα

Θεσσαλονίκη: Κρατούσαν αιχμάλωτους μετανάστες και απαιτούσαν χρήματα

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών απελευθέρωσαν σήμερα δύο μετανάστες από το Μαρόκο που κρατούνταν παρά τη θέλησή τους σε διαμέρισμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Από έρευνα  της αστυνομίας προέκυψε ότι οι δράστες, χρησιμοποιώντας σωματική βία, εκβίαζαν και απαιτούσαν από τα θύματά τους χρηματικά ποσά, προκειμένου να τους μεταφέρουν σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης.

Τα οκτώ άτομα που συνελήφθησαν είναι αλλοδαποί ηλικίας 17 έως 32 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης, για παράνομη μεταφορά – προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, αρπαγή, εκβίαση, εγκληματική οργάνωση και απείθεια.

Αναλυτικότερα, κατά τις βραδινές ώρες της Παρασκευής, εντοπίσθηκαν και απελευθερώθηκαν δύο αλλοδαποί, οι οποίοι κρατούνταν παρά τη θέλησή τους, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων. Στο διαμέρισμα βρέθηκαν επίσης τέσσερις από τους οκτώ δράστες, οι δύο εκ των οποίων, στη θέα των αστυνομικών, προσπάθησαν να διαφύγουν.

Οι αστυνομικοί πέτυχαν την ακινητοποίηση και σύλληψή τους. Σε άλλο διαμέρισμα, επίσης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκαν τα υπόλοιπα τέσσερα άτομα που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση, εκ των οποίων το ένα φέρεται να έχει αρχηγικό ρόλο στην οργάνωση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα