Εξάρχεια: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε κάνναβη

Εξάρχεια: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε κάνναβη

Εξαρθρώθηκε από τη Δίωξη Ναρκωτικών κύκλωμα που διακινούσε κάνναβη (σ.σ. ακατέργαστη αλλά και σε μορφή «σοκολάτας») κυρίως στην περιοχή των Εξαρχείων. Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα μετά από επιχείρηση την Πέμπτη (1/12) σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Πιο αναλυτικά, η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε συνολικά έξι άτομα (σ.σ. όλοι τους Έλληνες από 37 έως 49 ετών) για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, αξιοποιώντας σχετική πληροφόρηση για κύκλωμα που δρούσε κυρίως στα Εξάρχεια αλλά και σε άλλες περιοχές της Αθήνας.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών ταυτοποίησαν τους εμπλεκόμενους και εξακρίβωσαν τον ρόλο του καθενός:

  • ενός 46χρονου ως διευθύνοντα την εγκληματική οργάνωση, επιφορτισμένου με την ανεύρεση και προμήθεια ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών καθώς και τη διακίνηση-κατανομή αυτών στα μέλη της οργάνωσης,
  • ενός 49χρονου ως υπαρχηγού της οργάνωσης, επιφορτισμένου με την αποθήκευση, φύλαξη και διακίνηση των ναρκωτικών, καθώς και τη χρηματική διαχείριση των κερδών,
  • ενός 43χρονου επιφορτισμένου με την αποθήκευση, φύλαξη και διακίνηση των ναρκωτικών, καθώς και την περεταίρω μεταφορά τους στην περιοχή των Εξαρχείων προς περαιτέρω πώληση και
  • ενός 41χρονου υπεύθυνου για τη διακίνηση των ναρκωτικών και τη μεταφορά των μελών της οργάνωσης για παράνομες δραστηριότητες.

Να σημειώσουμε ότι η εγκληματική οργάνωση χρησιμοποιούσε οικίες στην περιοχή των Εξαρχείων, ως ορμητήρια για τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Επιπλέον, ο 46χρονος χρησιμοποιούσε οικία συγγενικού του προσώπου στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας για τη φύλαξη, αποθήκευση και διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών προκειμένου να αποφύγει τον εντοπισμό του, σε περίπτωση ελέγχου.

Μετά από έρευνες σε οικίες στις περιοχές των Εξαρχείων, του Ζωγράφου και της Αγίας Βαρβάρας, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: ακατέργαστη κάνναβη 3 κιλών και 774,5 γραμμ., κατεργασμένη κάνναβη (σ.σ. σοκολάτα) 87 γραμμ., κατεργασμένη κάνναβη (σ.σ. χασισέλαιο) 150 γραμμ., 4 ηλεκτρονικές συσκευές ακριβείας, πλήθος νάιλον συσκευασιών, το χρηματικό ποσό των 12.405 ευρώ και 6 κινητά τηλέφωνα. Επιπλέον κατασχέθηκε αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν για τις μεταφορές τους. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα