Κιβωτός: 300.000 ευρώ βρέθηκαν σε 3 λογαριασμούς του Πατέρα Αντωνίου και της Πρεσβυτέρας

Στο "μικροσκόπιο" των Αρχών μπαίνουν τα ακίνητα της «Κιβωτού του Κόσμου» από τις δωρεές. Δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί του Πατέρα Αντωνίου και της Πρεσβυτέρας. Σε 3 εξ αυτών έχουν βρεθεί 300.000 ευρώ.

Ο έλεγχος που διενεργεί η οικονομική αστυνομία, επικεντρώνεται στο χρονικό διάστημα από το 2017 έως το 2021.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, από την έως τώρα έρευνα έχει προκύψει ότι υπάρχουν τρεις τραπεζικοί λογαριασμοί στο όνομα του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας.

Οι τρεις αυτοί λογαριασμοί έχουν ανοιχτεί σε δύο διαφορετικές τράπεζες. Όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, το συνολικό ποσό στους εν λόγω λογαριασμούς ανέρχεται σε 300.000 ευρώ. 

Σημειώνεται ότι αυτή είναι μόνο η αρχή της έρευνας που πραγματοποιεί η οικονομική αστυνομία. Αναμένονται, εξάλλου, οι απαντήσεις και από άλλες τράπεζες στις οποίες έχει υποβληθεί ανάλογο αίτημα, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο πατήρ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα είχαν ανοίξει και εκεί τραπεζικούς λογαριασμούς.

Η οικονομική αστυνομία θα διενεργήσει φορολογικό έλεγχο τόσο για την κινητή όσο και για την ακίνητη περιουσία της «Κιβωτού». Στόχος της έρευνας είναι να διαπιστωθεί το πώς διατέθηκαν τα χρήματα που λάμβανε η «Κιβωτός» από το κράτος, από χορηγίες και δωρητές και εάν αυτά διατέθηκαν για τους σκοπούς που δόθηκαν.

Επίσης, η οικονομική αστυνομία θα διενεργήσει έλεγχο και σε φυσικά και νομικά πρόσωπα της «Κιβωτού». Σε ό,τι αφορά στον πατήρ Αντώνιο και την πρεσβυτέρα, θα εξεταστούν τα οικονομικά τους στοιχεία, προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν προσαύξηση της περιουσίας τους.

Σε περίπτωση που από τον φορολογικό έλεγχο προκύψουν επιβαρυντικά στοιχεία, τότε αναμένεται να κληθούν για κατάθεση στην οικονομική αστυνομία τόσο ο πατήρ Αντώνιος όσο και η πρεσβυτέρα.

Εντοπίστηκε η δεύτερη θυρίδα 

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για τις οικονομικές δραστηριότητες του πατέρα Αντώνιο από τον Βασίλη Λαμπρόπουλο στην εκπομπή Live News.

Σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, αστυνομικό συντάκτη των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα» αποκαλύπτεται: «Υπάρχει θυρίδα στο όνομα της μητέρας του πατέρα Αντώνιου, χωρίς να είναι γνωστό ακόμα από πότε υπάρχει αυτή η θυρίδα. Η θυρίδα αυτή σύμφωνα με πληροφορίες θα μπει στο «μικροσκόπιο» των Αρχών».

Δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί του πατέρα Αντώνιου
Όπως έγινε γνωστό σήμερα, δεσμεύτηκαν από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος οι λογαριασμοί του πατέρα Αντώνιου, της πρεσβυτέρας καθώς και των γονέων του Ιδρυτή της Κιβωτού του Κόσμου, ενώ δεν δεσμεύτηκαν οι εταιρικοί λογαριασμοί της Οργάνωσης.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Αρχής, επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, έδωσε εντολή για δέσμευση των προσωπικών λογαριασμών τόσο για τον πατέρα Αντώνιο, όσο και για την πρεσβυτέρα αλλά και για τους γονείς του αν και ο πατέρας του, ο οποίος διαθέτει λογαριασμό στο όνομά του, έχει ήδη αποβιώσει.

Επίσης δεσμεύονται και θυρίδες αλλά και οποιοδήποτε άλλο επενδυτικό προϊόν βρεθεί.

Η δέσμευση έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες, προκειμένου να ελεγχθούν οι εν λόγω λογαριασμοί αλλά και για να αποτραπούν ενδεχόμενες κινήσεις.

Οι εταιρικοί λογαριασμοί της Κιβωτού που έχουν εντοπιστεί δεν δεσμεύτηκαν, καθώς τυχόν δέσμευσή τους θα προκαλούσε προβλήματα στη λειτουργία της.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα