Έφοδο στη δομή της Κιβωτού του Κόσμου στην Καλαμάτα έκανε η Αστυνομία

Έφοδο στη δομή της Κιβωτού του Κόσμου στην Καλαμάτα έκανε η Αστυνομία.

Κιβωτός του Κόσμου: Συγκλονίζει 8χρονος – Η τιμωρία στο κλουβί και το «καψόνι» με χαλασμένο φαγητό
 
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας έφθασαν λίγο μετά τις 10 το πρωί και αυτή την ώρα πραγματοποιούν έρευνα.

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη έρευνα έγινε χθες στη δομή της ΜΚΟ και στη Χίο, κατόπιν εντολής της οικονομικής αστυνομίας.

Νέα καταγγελία για την Κιβωτό του Κόσμου: Με απειλούσαν ότι δεν θα ξαναδώ τα παιδιά μου

«Κιβωτός του Κόσμου»: Χωρίς άδεια λειτουργεί η δομή της Καλαμάτας

Τη στιγμή που οι καταγγελίες για την Κιβωτό του Κόσμου παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας, σοβαρά ερωτήματα ως προς τον τρόπο λειτουργίας των δομών στην περιφέρεια προκύπτουν έπειτα από νέες αποκαλύψεις.

Συγκεκριμένα, στην Καλαμάτα, η δομή λειτουργεί χωρίς άδεια λειτουργίας έως σήμερα, ενώ στην Χίο η «Κιβωτός» φαίνεται να μην πληρώνει τα ενοίκια από το 2016.

«Κιβωτός του Κόσμου»: Ποιο είναι το πρώην στέλεχος της ΜΚΟ που άδειασε την θυρίδα – Νέες αποκαλύψεις

Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος, Θέμης Κανελλόπουλος στην εκπομπή «Live News», παρά τις αλλεπάλληλες επισημάνσεις του δήμου Καλαμάτας και της περιφέρειας Πελοποννήσου προς την οργάνωση, απ’ ό,τι φαίνεται κανένας αρμόδιος δεν ασχολήθηκε προκειμένου να γίνουν όλες οι νόμιμες διαδικασίες και να εκδοθεί η άδεια λειτουργίας της εν λόγω δομής.

Το γεγονός επιβεβαίωσε και ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου. «Η συγκεκριμένη δομή τελεί υπό μη αδειοδοτημένη αυτή τη στιγμή διαδικασία, στην οποία είναι υποχρεωμένη το επόμενο διάστημα. Πάντοτε σε αυτές τις υπηρεσίες, σε όλον τον κόσμο, είναι προσεκτικοί, δεν πάνε να κλείσουν έναν φορέα όταν υπάρχει ένας νόμος προ πέντε μηνών, υπάρχουν και παιδιά μέσα. Και δίνεις ένα συγκεκριμένο διάστημα στον φορέα, προκειμένου να συνετιστεί», ανέφερε στην ίδια εκπομπή.

Ο δημοσιογράφος παρουσίασε και το έγγραφο που είχε στείλει ο δήμος Καλαμάτας προς την «Κιβωτό» προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής των δικαιολογητικών για την έκδοση της αδείας. Ωστόσο, η μη κυβερνητική οργάνωση δεν υπάκουσε ποτέ στις εκκλήσεις των φορέων. Ο λόγος που κανείς δεν έβαλε «λουκέτο» στην δομή, είναι όπως λένε, επειδή φιλοξενούνται παιδιά και δεν ήθελαν να μείνουν στον δρόμο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα