Φωκίδα: Θρήνος για τον 39χρονο πατέρα που καταπλακώθηκε από βράχο στα μεταλλεία

Φωκίδα: Θρήνος για τον 39χρονο πατέρα που καταπλακώθηκε από βράχο στα μεταλλεία

Οι συγγενείς ζητούν να μάθουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο άνθρωπός τους έχασε τη ζωή του.

Έναν χρόνο μετά τη γέννηση της κόρης του και μόλις 40 μέρες μετά τη βάφτιση και τον γάμο με τη γυναίκα της ζωής του, άφησε πρόωρα και αναπάντεχα την τελευταία του πνοή μέσα σε ένα αυτοκίνητο, όταν ένας μεγάλος βράχος έπεσε από στοά στα μεταλλεία της Φωκίδας που εργαζόταν και τον σκότωσε ακαριαία.

Οι μαρτυρίες στο LIVE NEWS του Μega ανθρώπων που τον ζούσαν καθημερινά στη Λαμία αλλά και του συναδέλφου του που τον βρήκε νεκρό στον τόπο του δυστυχήματος, συμπυκνώνουν το σοκ και το δράμα μιας ολόκληρης οικογένειας.

«Εγώ ήμουν που τον βρήκα. Ειδοποίησα αμέσως τον υπεύθυνο για να μπορέσει να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες», λέει ο συνάδελφός του.

Καταπλακώθηκε από έναν βράχο
Το δυστύχημα σημειώθηκε χθες στην κεντρική στοά των μεταλλείων Βωξίτη στη Βάριανη της Φωκίδας. Ένα χιλιόμετρο πριν ο 40χρονος βγει από τη στοά, έπεσε στο αυτοκίνητο που βρισκόταν μόνος, ένας βράχος, που έμελλε να κόψει ακαριαία το νήμα της ζωής του.

«Υπάρχει επικινδυνότητα. Δεν υπήρξαν εγκλωβισμένοι, δεν υπήρξε κλειστή στοά, μια πέτρα έπεσε πάνω στο αυτοκίνητο του μηχανικού μου».

Ο άτυχος πατέρας δούλευε στη συγκεκριμένη στοά πάνω από 10 χρόνια. Ήταν ένας από τους πιο έμπειρους υπαλλήλους και είχε δώσει συνεντεύξεις για τη ζωή, τους φόβους και τους κινδύνους της δουλειάς του.

Στην ίδια εταιρεία εργαζόταν και η γυναίκα που τον έκανε πατέρα, με την ίδια να έχει υποβάλει την παραίτησή της, πριν από λίγους μόνο μήνες.

Όπως λένε στο LIVE NEWS διασώστες, ο 40χρονος πατέρας στάθηκε άτυχος διπλά. Αν είχε περάσει λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα ή αν το αυτοκίνητό του ήταν σε οποιαδήποτε άλλη θέση στο σημείο, σήμερα θα ζούσε.

«Μπήκε στο αμάξι της υπηρεσίας να κάνει έλεγχο και όπως βάδιζε, έπεσε ένας βράχος και τον καταπλάκωσε».

Όπως λένε συγκινημένοι στο LIVE NEWS ορισμένοι από τους στενούς συγγενείς του, ο 40χρονος δεν πρόλαβε να χαρεί τη ζωή του.

«Τώρα παντρεύτηκε και έχει ένα μωράκι, ενός χρονού. Δεν πρόλαβε να το δει, να το χαρεί», λέει η θεία του 40χρονου.

Ένας άνθρωπος χαμογελαστός και δοτικός όσο λίγοι. Η ψυχή της παρέας. Έτσι περιγράφουν τον αδικοχαμένο υπάλληλο εκείνοι που τον ζούσαν.

Τα αίτια της τραγωδίας δεν έχουν αποσαφηνιστεί, με την εταιρεία σε ανακοίνωσή της να τονίζει πως όλα τα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους ακολουθούνται κατά γράμμα.

«Έχει έρθει επιθεώρηση μεταλλείου για να ελέγξουν το συμβάν και να βγάλουν πόρισμα».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα