Δώρα Ζέμπερη: Δύο φορές ισόβια στον δολοφόνο της εφοριακού

Δώρα Ζέμπερη: Δύο φορές ισόβια στον δολοφόνο της εφοριακού

Με ποινή δις ισόβια καταδίκασε το εφετείο - μετα και την πρωτόδικη απόφαση - τον δολοφόνο της Δώρας Ζέμπερη, της νεαρής γυναίκας που τον Οκτώβριο του 2017 είχε δολοφονηθεί με 14 μαχαιριές στο Β΄Νεκροταφείο.

Η ανωτάτη των ποινών για τον δολοφόνο της Δώρας Ζέμπερη και απο το μικτό ορκωτό εφετείο. Δις ισόβια. Ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα. Ομόφωνα ένοχος και χωρίς κανένα ελαφρυντικό.

Αυτή είναι η ετυμηγορία και του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου για τον φόνο της 32χρονης εφοριακού τον Οκτώβριο του 2017, στο Β´Νεκροταφείο Αθηνών. Ο δράστης την μαχαίρωσε 14 φορές…

«Είναι απολύτως βέβαιο ότι είναι ο δολοφόνος της Δώρας» τόνισε η εισαγγελέας της έδρας ζητώντας την ενοχή του 63χρονου.

«Είναι απολύτως βέβαιο ότι είναι ο δολοφόνος της Δώρας. Τα πλήγματα έγιναν με μανία, με ιδιαίτερο μίσος, από κάποιον που ήθελε να κάνει φόνο».

Η οικογένεια της εφοριακού επιμένει πως το κίνητρο της δολοφονίας της συνδέεται με τις υποθέσεις που χειριζόταν στην εργασία της και ζητά να συνεχιστούν οι έρευνες και για άλλα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών είχαν εντοπίσει τον 63χρονο πλέον δράστη, από το κινητό της άτυχης κοπέλας το οποίο προσπάθησε να πουλήσει για… 20 ευρώ. Αρχικά ομολόγησε το έγκλημα, στη συνέχεια στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, προσπάθησε να αναιρέσει τους ισχυρισμούς του υποστηρίζοντας ότι απλά τραυμάτισε το θύμα και επεχείρησε να πείσει ότι πίσω από έγκλημα υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί που του έταξαν 30,000 ευρώ για να χτυπήσει την εφοριακό. Κάτι τέτοιο όμως δεν προέκυψε.

Σήμερα, ο Σοροπίδης δεν παρέστη στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο και πληροφορήθηκε την απόφαση του εφετείου στο κελί του στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα