Πανεπιστημιούπολη: Οι συμμορίες έκαναν face control και απειλούσαν με όπλα τους φοιτητές

Πανεπιστημιούπολη: Οι συμμορίες έκαναν face control και απειλούσαν με όπλα τους φοιτητές

Στην εξάρθρωση 3 συμμοριών που εμπλέκονται σε 29 ληστείες και 80 υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών προχώρησε η αστυνομία μετά την επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες στην Πανεπιστημιούπολη.


Σε ορμητήριο από οπού οργάνωναν τις ληστείες και στη συνέχεια έβρισκαν κρησφύγετο είχαν μετατρέψει το κτίριο των παλιών φοιτητικών εστιών της Πολυτεχνειούπολης τα μέλη των τριών συμμοριών που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της Ασφάλειας Αθηνών στο Ζωγράφου.

Οι σκληροί ποινικοί κακοποιοί με όπλα έσπερναν τον τρόμο στους φοιτητές, ενώ το βίντεο που κρατούν μια κοντόκαννη επαναληπτική καραμπίνα και ένα πιστόλι προκαλεί σοκ.

Απειλούσαν με όπλα τους φοιτητές
Οι κακοποιοί για να ελέγχουν ποιος έμπαινε στις φοιτητικές εστίες είχαν τουλάχιστον δυο μέλη τους στην είσοδο του κτιρίου και έκαναν face control.

Σε αρκετές περιπτώσεις ζητούσαν ταυτότητες των φοιτητών για να διαπιστώσουν εάν είναι αστυνομικοί η όχι, ενώ δεν δίσταζαν να τους απειλήσουν με όπλα.

Οι τρεις εγκληματικες ομάδες διαπιστώθηκε πως είχαν διαπράξει περισσότερες από 100 αγοροπωλησίες ναρκωτικών, δεκάδες ληστείες και κλοπές.

Δυο από τους συλληφθέντες διαπιστώθηκε πως ήταν μέλη της συμμορίας με τα καλασνικοφ που το 2011 διαπράτταν ληστείες σε σπίτια στα νότια προάστια και παρενοχλούσαν σεξουαλικά τις γυναίκες που έβρισκαν στα διαμερίσματα.

Οι κακοποιοί αυτοί αποφυλακίστηκαν πριν 18 μήνες και κατευθείαν έμειναν στις φοιτητικές εστίες.

Κατά την έρευνα των αρχών κατασχέθηκαν δυο όπλα, μια καραμπίνα, γεμιστήρες, αυτοκίνητα, σιδερογροθιές και ναρκωτικά.

Ο ρόλος του 30χρονου
Ηγετικό ρόλο ανάμεσα στις τρεις συμμορίες είχε ο 30χρονος που επιτέθηκε με κατσαβίδι στην ανθυπαστυνόμο. Είχε αναλάβει να στρατολογεί νέα μέλη ενώ ήταν αυτός που αποφάσιζε για το ποιος θα ήταν ο στόχος των ληστειών τους.

Κατά τη διάρκεια των ταυτοχρόνων επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ εξαρθρωθήκαν συνολικά τρεις συμμορίες οι οποίες συνδέονται μεταξύ τους και πραγματοποιήθηκαν 32 συλλήψεις.

Από την πρώτη εγκληματική ομάδα εντοπίστηκαν εννέα μέλη και εμπλέκονται με διακίνηση ναρκωτικών μέσα στους χώρους του Ιδρύματος και με όπλα. 24 ήταν οι συλλήψεις στη δεύτερη ομάδα που είχε ως έδρα της τις φοιτητικές εστίες και ήταν πραγματικός φόβος και τρόμος για τους σπουδαστές. Οι κακοποιοί είχαν διαπράξει ληστείες, κλοπές, ξυλοδαρμούς και διακινούσαν σκληρά ναρκωτικά. Ενώ 18 ήταν οι συλλήψεις των μελών της τρίτης ομάδας.

Και αυτοί οι συλληφθέντες εμπλέκονται με ληστείες, ενώ ηγετικό μέλος ήταν ο 30χρονος επιτέθηκε στην αστυνομικό.

Οι συλληφθέντες που από την πρώτη στιγμή έχουν μεταφερθεί στην Ασφάλεια Αθηνών είναι εξαιρετικά προκλητικοί και δεν συνεργάζονται με τις αρχές.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα