Ιράν: Επεισόδια με χημικά έξω από την ιρανική πρεσβεία σε διαδήλωση για την Μαχσά Αμινί

Επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης έξω από την ιρανική πρεσβεία της Αθήνας, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης Ιρανών που ζουν στην Ελλάδα, για τον θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί από την αστυνομία των Ηθών.
Περίπου 200 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από την πρεσβεία και φώναξαν συνθήματα για την αδικοχαμένη 22χρονη, που δολοφονήθηκε με μαρτυρικό τρόπο στα χέρια της ιρανικής αστυνομίας.

Ωστόσο, πριν ξεκινήσει η διαμαρτυρία, ένταση σημειώθηκε μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών, όταν αστυνομικοί συνέλαβαν δύο άτομα που τους φάνηκαν ύποπτα.

Πιο συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί που ήταν στο σημείο προχώρησαν αρχικά στη σύλληψη ενός άνδρα όταν αυτός αρνήθηκε να παραδώσει τη βαλίτσα που κρατούσε, όπως του είχε ζητηθεί από τις Αρχές, οι οποίες ζήτησαν να εξετάσουν το περιεχόμενο της βαλίτσας.

Στη συνέχεια, και σε διαμαρτυρία ενός δεύτερου άνδρα για τη σύλληψη, χωρίς αιτία του πρώτου, οι αστυνομικοί προχώρησαν και στη δική του σύλληψη.

Τότε σημειώθηκε ένταση στο σημείο, με τις Αρχές να κάνουν χρήση χημικών, παρά το γεγονός, όπως σημειώνεται από το ρεπορτάζ, ότι οι διαδηλωτές ουδέποτε κινήθηκαν απειλητικά κατά των Αρχών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα