North Evia - Samos Pass: Εξαντλήθηκαν μέσα σε ελάχιστα λεπτά τα vouchers

North Evia - Samos Pass: Εξαντλήθηκαν μέσα σε ελάχιστα λεπτά τα vouchers

Άνοιξε και σε λίγα λεπτά έκλεισε η πλατφόρμα για το North Evia-Samos Pass μέσω του vouchers.gov.gr.

Οπως έγινε γνωστό η πλατφόρμα έκλεισε καθώς οι αιτήσεις έκδοσης άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για την 4η Φάση (Οκτώβριος 2022), λόγω συμπλήρωσης του αριθμού των διαθέσιμων καρτών.

Σημειώνεται, ότι η τέταρτη φάση του προγράμματος αφορά σε άυλες ψηφιακές χρεωστικές κάρτες, τις οποίες οι δικαιούχοι θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν έως τις 31-10-2022 για δαπάνες διαμονής, εστίασης και τοπικών μεταφορών στις περιοχές της Βόρειας Εύβοιας και της Σάμου, με στόχο την οικονομική στήριξη της τουριστικής δραστηριότητας των εν λόγω περιοχών.

Ειδικότερα:

– Για τη Βόρεια Εύβοια πρόκειται να εκδοθούν 2.679 κάρτες των 150 ευρώ (2.000 κάρτες οι οποίες προβλέπονταν για την 4η φάση από τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση και 679 από αδιάθετο υπόλοιπο της δεύτερης φάσης).

– Για τη Σάμο πρόκειται να εκδοθούν 1.170 κάρτες των 300 ευρώ (1.000 κάρτες οι οποίες προβλέπονταν για την 4η φάση από τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση και 170 από αδιάθετο υπόλοιπο της δεύτερης φάσης).

Υπενθυμίζεται ότι με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, κατά τις πρώτες τρεις φάσεις του North Evia-Samos Pass έχουν διατεθεί αθροιστικά περισσότερα από 4,06 εκατομμύρια ευρώ. Συγκεκριμένα:

– Για τη Βόρεια Εύβοια έχουν αποθηκευτεί 17.348 κάρτες στα ψηφιακά πορτοφόλια των δικαιούχων και 14.408 έχουν χρεωθεί τουλάχιστον μία συναλλαγή.

 – Για τη Σάμο έχουν προστεθεί 8.954 κάρτες στα ψηφιακά πορτοφόλια των δικαιούχων και 7.939 εξ αυτών έχουν χρεωθεί τουλάχιστον μία συναλλαγή.

Η δράση έχει συνολικό προϋπολογισμό 6 εκατομμύρια ευρώ και μέσω αυτής περίπου 32.000 δικαιούχοι θα μπορούν να εκδώσουν μία άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα ως κίνητρο για να επισκεφθούν τις δύο περιοχές, τονώνοντας τον τοπικό τουρισμό.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα