Νέες απειλές της Τουρκίας κατά της Ελλάδας: Η μέρα θα γίνει νύχτα

Νέες απειλές της Τουρκίας κατά της Ελλάδας: Η μέρα θα γίνει νύχτα

Κάθε όριο προκλητικότητας έχουν ξεπεράσει οι Τούρκοι και δεν περνάει μέρα που να μην απειλήσουν την Ελλάδα. Τη σκυτάλη πήρε τώρα ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι, ο οποίος είπε πως εάν αντιδράσουν οι Τούρκοι η μέρα θα γίνει νύχτα για την Ελλάδα.
Η Άγκυρα, με αφορμή την εκδήλωση για την Μικρασιατική καταστροφή στην οποία μίλησε ο έλληνας πρωθυπουργός, προχώρησε μέσω του υπουργείου εξωτερικών της σε μια ακόμα προκλητική ανακοίνωση.

«Όλος ο κόσμος είναι μάρτυρας ότι η Ελλάδα, που δεν πήρε ποτέ μάθημα από την ιστορία, συνεχίζει να διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», ανέφερε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ακολουθώντας την ρητορική του προέδρου του, ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας προχώρησε σε απειλές κατά της Ελλάδας.

«Ο Μητσοτάκης είπε μην έρχεστε το βράδυ, ελάτε τη μέρα. Δεν γνωρίζει ότι όταν η Τουρκία δείξει την αντίδραση της, την αποφασιστική της στάση στο Αιγαίο η μέρα του Έλληνα θα γίνει νύχτα; Αν η Τουρκία κάνει ό,τι χρειάζεται βάσει διεθνών συμφωνιών, θα χιονίσει στα ελληνικά νησιά», δήλωσε ο Φουάτ Οκτάι, αντιπρόεδρος της Τουρκίας.

Προς το παρόν αυτό που έρχεται νύχτα από την πλευρά της Τουρκίας είναι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που τα ξημερώματα στις 1:22 και στις 3:32 πέταξαν στα 19.000 πόδια πάνω από την Κίναρο.

Παρά αυτή την στάση της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας ο γενικός γραμματέας συνεχίζει να δικαιολογεί καταστάσεις που προκαλούν τουλάχιστον αναστάτωση στην νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ

«Για την Τουρκία επιπλέον, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι είναι ο σύμμαχος του ΝΑΤΟ ο οποίος έχει υποφέρει περισσότερο από τρομοκρατικές επιθέσεις και λαμβάνουμε σοβαρά υπόψιν τις εκφραζόμενες ανησυχίες σχετικά με αυτές τις απειλές», δήλωσε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ο υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την ανησυχία του για την κλιμακούμενη επιθετική ρητορική εκ μέρους της Άγκυρας.

«Λυπάμαι που δεν μπορώ να πω μόνο, την τουρκική ηγεσία, γιατί η τουρκική αντιπολίτευση λέει πράγματα που είναι χειρότερα από τα απαράδεκτα που διατυπώνει η τουρκική ηγεσία. Είμαι ιδιαίτερα όμως ευτυχής διότι η τουρκική κοινή γνώμη δεν «αγοράζει» το αφήγημα, αλλά αντιθέτως διατυπώνει την άποψη ότι οι δύο αυτές κοινωνίες μπορεί να ζήσουν μαζί στο μέλλον», δήλωσε ο Νίκος Δένδιας.

Η Αθήνα υλοποιώντας τα όσα έχει υποσχεθεί στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ συμφώνησε τελικά στην αποστολή στην Ουκρανία 40 τεθωρακισμένων οχημάτων BMP1, τα οποία θα αντικατασταθούν από ισάριθμα Marder του γερμανικου στρατού.


 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα