Το τελευταίο τηλεφώνημα της κόρης του: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας της 19χρονης δοκίμου

Το τελευταίο τηλεφώνημα της κόρης του: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας της 19χρονης δοκίμου

Σοκάρει ο πατέρας της 19χρονης Θάλειας Κορδάμπαλου, της ναυτικής δοκίμου που πέθανε αιφνίδια κατά τη διάρκεια του πρώτου εκπαιδευτικού της ταξιδιού, στα τέλη Αυγούστου.


Ο Στέλιος Κορδάμπαλος μιλάει με λόγια αγάπης για την κόρη του, για την μεγάλη της επιθυμία να ενταχθεί στο Πολεμικό Ναυτικό και τα τελευταία λόγια που του είπε η κόρη του, πριν αρρωστήσει και διασωληνωθεί στο νοσοκομείο. Περιγράφει, επίσης, τα όσα συνέβησαν πριν και μετά τον θάνατο του παιδιού του.

«Ήταν γεμάτη ενέργεια γι’ αυτό το ταξίδι. Το τελευταίο της ταξίδι. Το τελευταίο, το τελευταίο… Είναι πολύ δύσκολο να το δεχτείς αυτό», λέει ο πατέρας που δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει πως το παρθενικό ταξίδι της κόρης του με το πολεμικό ναυτικό θα ήταν ταυτόχρονα και το τελευταίο της.

«Λες και κυνηγούσε το πεπρωμένο της, λες και όλα πηγαίναν στο να μην ακολουθήσει αυτήν την κατεύθυνση κι όμως εκείνη είχε επικεντρωθεί εκεί», σημειώνει ο πατέρας της 19χρονης στο LIVE NEWS.

Η Θάλεια έδωσε δύο φορές πανελλήνιες για να καταφέρει να πετύχει τον στόχο της και να μπει στην σχολή ναυτικών δοκίμων. «Όχι ήταν ανένδοτη σε αυτό το κομμάτι. Λέει ‘όχι μπαμπά θέλω να ξαναδώσω’. Μετά από έναν τον μήνα της ήρθε ειδοποίηση ότι είναι επιλαχούσα δόκιμος. Δεν μπορείτε να καταλάβετε. Με έπαιρνε κάθε μέρα τηλέφωνο. ‘Μπαμπά πάρτους τηλέφωνο, θέλουν να με κρατήσουν εδώ στην Ευελπίδων. Πάρτους τηλέφωνο. Θέλω να πάω εκεί’. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τη χαρά της. Ήταν αυτό που ήθελε», λέει ο Στέλιος Κορδάμπαλος.

Το τελευταίο τηλεφώνημα της Θάλειας
Αρχές Αυγούστου η Θάλεια ξεκίνησε το πρώτο της ταξίδι ως ναυτική δόκιμος.

Περιγράφοντας την τελευταία φορά που μίλησαν στο τηλέφωνο, ο πατέρας της λύγισε: «Έπιασαν λιμάνι στην Τυνησία και μας πήρε τηλέφωνο. Εγώ ήμουν ο τελευταίος που της μίλησα. Μίλησε πρώτα με τον αδελφό της. Ήταν πολύ αγαπημένα αδέλφια. ‘Είμαστε έξω μπαμπά, είμαστε μια χαρά -μόλις είχαν φάει με τους συμμαθητές και τους φίλους της- και θα μπούμε στο πλοίο. Θα μιλήσουμε αύριο μπαμπά’ γιατί θα έμεναν μέχρι την Κυριακή».

Όμως η Θάλεια δεν ξαναπήρε ποτέ τον πατέρα της. Πέρασε το Σάββατο, πέρασε η Κυριακή κι όταν πια τη Δευτέρα το απόγευμα οι γονείς της έλαβαν τηλεφώνημα, δεν άκουσαν την κόρη τους στην άλλη άκρη του ακουστικού αλλά τον στρατιωτικό γιατρό του καραβιού. «Ο γιατρός του καραβιού άρχισε να μας λέει αν η Θαλίτσα ήταν αλλεργική σε κάποια αντιβίωση γιατί έχει βγάλει κάποιο εξάνθημα. Επίσης είπε αν είχε χαμηλή πίεση… Η Θαλίτσα μας ήταν και αιμοδότρια», λέει ο πατέρας του κοριτσιού.

Ο γιατρός τούς μίλησε για έναν ελεγχόμενο πυρετό και για ένα εξάνθημα στο πόδι. Στις 02.00 τα ξημερώματα το τηλέφωνο ξαναχτύπησε. «Στις 02.00 τα ξημερώματα μας πήρε ο γιατρός και μας λέει ότι έχει ουρολοίμωξη. Ουρολοίμωξη και ότι η νεότερη επικοινωνία θα είναι την άλλη ημέρα το πρωί», είπε ο κ. Κορδάμπαλος.

«Το κορίτσι διασωληνώθηκε»
Ανακουφισμένος πως το παιδί του δεν έχει κάτι σοβαρό, ο πατέρας επέστρεψε κανονικά στη δουλειά του, όταν έλαβε ένα ακόμη τηλεφώνημα.

«Τηλέφωνο ξαφνικά από την σύζυγό μου γύρω στις 9.30 το πρωί και μου λέει ‘το κορίτσι διασωληνώθηκε’. Εκεί έχασα τη γη κάτω από τα πόδια του. Ότι είναι στην Ιταλία, στο νοσοκομείο και έχει διασωληνωθεί. Ήταν πολύ δύσκολο να το διαχειριστώ κι εγώ και η γυναίκα μου. Από εκείνη την στιγμή έγιναν όλα γρήγορα. Ήρθε αμάξι του ΓΕΝ. Μπήκαμε σε αεροπλάνο. Φτάσαμε Νάπολη. Κι αυτό που είδαμε δεν ήταν η Θάλεια μας. Ήταν ένα άλλο κορίτσι», λέει ο χαροκαμένος πατέρας.

Η Θαλίτσα, όπως συνήθιζε να την αποκαλεί, δεν είχε ουρολοίμωξη. Βρισκόταν στην εντατική σε νοσοκομείο της Νάπολης και πάλευε για τη ζωή της. «Καθίσαμε όσο καθίσαμε. Με την προσδοκία ότι την επόμενη μέρα θα πηγαίναμε και θα την ξαναβλέπαμε αλλά την επόμενη μέρα μας ειδοποίησαν ότι το κορίτσι κατέληξε. Ήταν πάρα πολύ δύσκολη εκείνη η στιγμή», περιγράφει.

«Περιμένω να μάθω την αλήθεια»
Δύο εβδομάδες μετά είναι αγκαλιά με τις παιδικές φωτογραφίες της Θάλειας με αγαπημένη του εκείνη από την παρέλαση που ήταν σημαιοφόρος. Η Θάλεια είχε νοσήσει με κορονοϊό στις αρχές Αυγούστου, μια σχεδόν ασυμπτωματική νόσηση που ίσως συνέβαλε κι αυτή στη μοιραία κατάληξη. «Αυτό που περιμένουμε τώρα είναι η ιατροδικαστική έκθεση που θα ρίξει φως: τι ήταν αυτό; Μέσα σε τέσσερις ημέρες να χαθεί. Ήταν επιβαρυμένη, ήταν εξουθενωμένη με όλο αυτό που είχε περάσει;», λέει ο πατέρας.

Στην ίδια εκπομπή μεταδόθηκαν εικόνες από μία χαρούμενη στιγμή της Θάλειας. Μαζί με τους συμφοιτητές της χόρεψαν συρτάκι υπό τους ρυθμούς της «Φραγκοσυριανής» πάνω στο πλοίο Προμηθεύς, στο Λιμάνι της Μασσαλίας στις 3 Αυγούστου 2022 .

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα