Κακοκαιρία στη Χαλκιδική: Η νύχτα προβλέπεται δύσκολη

Κακοκαιρία στη Χαλκιδική: Η νύχτα προβλέπεται δύσκολη

Πλημμύρες, διακοπές ρεύματος σε Τορώνη, Σάρτη και Καλαμίτσι, αλλά και επικίνδυνες συνθήκες για τους οδηγούς προκάλεσε η θεομηνία που έπληξε την περιοχή της Σιθωνίας στη Χαλκιδική.

Οι ζημιές που έχουν δημιουργηθεί στη Συκιά είναι αρκετές, ενώ σε ρέμα που βρίσκεται στην περιοχή και «φούσκωσε» από τις μεγάλες ποσότητες νερού που έχουν πέσει από το πρωί της Τετάρτης (24/8), εγκλωβίστηκε ένα όχημα το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, ανήκει σε τουρίστες από τη Βουλγαρία.

 
«Κληθήκαμε το μεσημέρι και με μηχανήματα του δήμου, επεμβήκαμε άμεσα προκειμένου να απεγκλωβίσουμε τους τουρίστες», μετέφερε σχετικά ο αντιδήμαρχος Σιθωνίας, Βασίλειος Ζήσιος.

 
Πλημμύρισε το παραλιακό μέτωπο της Συκιάς
Στο μεταξύ, σοβαρά ζητήματα έχουν δημιουργηθεί σε αρκετές περιοχές του δεύτερου ποδιού στη Χαλκιδική.

Σύμφωνα με όσα μεταφέρει στο GRTimes ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Συκιάς, Δημήτρης Μελίσσης, «ο δρόμος της παλιάς επαρχιακής οδού Συκιάς έχει μετατραπεί σε ποτάμι, ενώ έχει πλημμυρήσει η παραλία αλλά και ο κεντρικός δρόμος, όπου αυτήν την ώρα δεν μπορούν να περάσουν αυτοκίνητα. Αυτό συμβαίνει καθώς δεν υπάρχουν αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή.

Ακόμη, κάτω από τη γέφυρα στην παραλία Συκιάς, τα νερά της βροχής έχουν σχηματίσει ένα ορμητικό ποτάμι. Επιπλέον, έχει πλημμυρίσει και στην παραλία Τουρκολιμνιώνα».

   
 
Όπως ακόμη σημειώνει ο ίδιος, σε σούπερ μάρκετ της περιοχής «αναγκάστηκαν να κλείσουν τις πόρτες, με τον κόσμο μέσα, για να μην μπουν τα ορμητικά νερά».

Συμπληρώνει ακόμη ότι, «κινητοποιήθηκαν τα μηχανήματα του δήμου Σιθωνίας προκειμένου να διευθετήσουν όσα περισσότερα ζητήματα γίνεται».

«Η νύχτα προβλέπεται δύσκολη-Βρισκόμαστε επί ποδός»
   
Όπως μεταφέρει στο GRTimes ο δήμαρχος Σιθωνίας, Κυπαρίσσης Ντέμπλας, «δεν έχει σταματήσει να βρέχει από το πρωί. Στη Συκιά τα προβλήματα είναι πολλά, ενώ προέκυψε ζήτημα με τη γέφυρα της περιοχής.

Όλο το παραλιακό μέτωπο της περιοχής είναι γεμάτο νερό, ενώ η νύχτα προβλέπεται ιδιαίτερα δύσκολη. Βρισκόμαστε όλοι επί ποδός, τα μεγάλα ζητήματα εντοπίζονται σε Συκιά και Τορώνη».

«Η μέρα φαίνεται ατέλειωτη-Περιμένουμε το επόμενο ξέσπασμα της κακοκαιρίας»
Στους δρόμους της Χαλκιδικής βρίσκεται ο αντιδήμαρχος Σιθωνίας, Βασίλειος Ζήσιος, ο οποίος λέει στο GRTimes ότι «είχαμε κάποια προβλήματα με την ηλεκτροδότηση σε τμήμα της Συκιάς και του Νέου Μαρμαρά, αλλά τα καιρικά φαινόμενα μπήκαν για λίγο σε ύφεση και οι τεχνικοί τα έχουν αποκαταστήσει».

Ο αντιδήμαρχος σημειώνει ακόμη πως «το ιδιαίτερο πρόβλημα αυτήν την ώρα δημιουργείται στην παραλία της Συκιάς, το Καλαμίτσι αλλά και την Τορώνη», ενώ μεταφέρει ότι «στη Συκιά έχουμε πλημμυρίσει, με τα συνεργεία μας να προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές».

Τονίζει ακόμη ότι «η μέρα φαίνεται ατέλειωτη και αν και τα φαινόμενα έχουν για λίγο ηρεμήσει, βρισκόμαστε σε ετοιμότητα, καθώς περιμένουμε το επόμενο ξέσπασμα της κακοκαιρίας».

Ο κ. Ζήσιος γνωστοποιεί επιπροσθέτως ότι χωρίς ρεύμα παραμένουν Τορώνη, Σάρτη και Καλαμίτσι, με τα συνεργεία της ΔΕΗ να εργάζονται για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Σημειώνουμε ότι, η Πυροσβεστική έχει κληθεί 4 συνολικά αντλήσεις υδάτων στην περιοχή της Σιθωνίας, ενώ αυτήν την ώρα, λόγω έντονης βροχόπτωσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στο 1o χιλιόμετρο από Όλυνθο προς επαρχιακή οδό Νέων Μουδανιών – Σιθωνίας.