Κρήτη: Το βίντεο της επίθεσης των Κρητικών στους Γερμανούς τουρίστες

Κρήτη: Το βίντεο της επίθεσης των Κρητικών στους Γερμανούς τουρίστες

Φαίνεται καθαρά η στιγμή που το αγροτικό όχημα εμβολίζει με την όπισθεν το άλλο αυτοκίνητο, ενώ στον δρόμο επικρατεί ένταση.

Είναι το βίντεο-ντοκουμέντο, που καταγράφει την επίθεση στους Γερμανούς τουρίστες στο Μυλοπόταμο της Κρήτης. Όπως φαίνεται στα πλάνα το μαύρο αγροτικό όχημα των 2 Κρητικών εμβολίζει με την όπισθεν το άλλο αυτοκίνητο που ήταν μέσα η οικογένεια των τουριστών.

Αρχικά το 4Χ4 φορτηγάκι των Κρητικών κλείνει από δεξιά το αυτοκίνητο των τουριστών και πέφτει πάνω τους. Όταν αυτοί προσπαθούν να το αποφύγουν και να απομακρυνθούν, οι Κρητικοί κάνουν όπισθεν και στην κυριολεξία το φορτηγάκι τους καβαλάει πάνω στο καπό του λευκού αυτοκινήτου της οικογένειας.

Στη συνέχεια ακολουθεί ο διαπληκτισμός. Περαστικοί αρχίζουν να τρέχουν κι άλλοι για να τους χωρίσουν και άλλοι φοβισμένοι να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Ο 38χρονος από τον Μυλοπόταμο οδηγείται, φορώντας χειροπέδες, στο δικαστικό μέγαρο Ρεθύμνου. Λίγη ώρα αργότερα με σκυμμένο το κεφάλι θα οδηγηθεί εκ νέου στην αστυνομική διεύθυνση της περιοχής καθώς έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί.

Επί πέντε ημέρες κρύβονταν στην ευρύτερη περιοχή οι δύο «νταήδες» που εμβόλισαν το αυτοκίνητο Γερμανών τουριστών και τους απείλησαν ακόμη και με μαχαίρι μόνο και μόνο επειδή δεν ανέχτηκαν ότι τους προσπέρασαν στον δρόμο.

Ο ασφυκτικός κλοιός της αστυνομίας γύρω τους, τους ανάγκασε τελικά να παραδοθούν.

«Μας γρονθοκόπησαν οι Γερμανοί»

Σε αντίθεση με όσα έως σήμερα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο 38χρονος αμέσως μετά τη σύλληψή του επιχείρησε να ρίξει την ευθύνη για το περιστατικό στους Γερμανούς τουρίστες, λέγοντας ότι εκείνοι τους γρονθοκόπησαν.

«Μου επιτέθηκε πρώτος. Με χτύπησε με γροθιά στο πρόσωπο και μου έσπασε τη μύτη».

Πόζαραν με τα καλάσνικοφ

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των δύο κατηγορούμενων πάντως υπάρχουν φωτογραφίες όπου ο 36χρονος ποζάρει με καμάρι δίπλα από τρία καλάσνικοφ. Ο συγκεκριμένος μάλιστα έχει αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους καθώς έχει απασχολήσει τις Αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών.

«Οφείλουμε την εφαρμογή του νόμου, αλλά και τη διαφύλαξη της έννοιας των ελληνικών λέξεων φιλοξενία και φιλότιμο», είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Παρέμβαση εισαγγελέα για το περιστατικό

Την ίδια ώρα, με παρέμβασή του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, ζήτησε την κατ΄ απόλυτη προτεραιότητα διενέργεια της κύριας ανάκρισης στην υπόθεση.

Σε βάρος των δύο νταήδων από τον Μυλοπόταμο έχει σχηματιστεί δικογραφία για τα αδικήματα της απόπειρας επικίνδυνης βαριάς σκοπούμενης βλάβης κατά συρροή με ρατσιστικά κίνητρα, της επικίνδυνης οδήγησης, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης με ρατσιστικά κίνητρα και της Παράνομης οπλοφορίας.

Το πλήγμα πάντως στην τουριστική εικόνα της φιλόξενης Κρήτης μέσα από την πράξη των δύο νταήδων οδήγησε τους τουριστικούς φορείς του νησιού να ζητήσουν συγγνώμη από την οικογένεια των τουριστών που δέχθηκαν την επίθεση και να τους προσκαλέσουν να επισκεφτούν ξανά τον τόπο τους με όλα τα έξοδα πληρωμένα από τον Σύνδεσμο Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης.

«Ευχαριστούμε την ελληνική αστυνομία και την κυβέρνηση για την άμεση ανταπόκριση» δήλωσε ο πρέσβης της Γερμανίας, Ερνστ Ράιχελ

Το πλήγμα πάντως στην τουριστική εικόνα της φιλόξενης Κρήτης μέσα από την πράξη των δύο νταήδων οδήγησε τους τουριστικούς φορείς του νησιού να ζητήσουν συγγνώμη από την οικογένεια των  τουριστών που δέχθηκαν την επίθεση και να τους προσκαλέσουν να επισκεφτούν ξανά τον τόπο τους με όλα τα έξοδα πληρωμένα από τον Σύνδεσμο Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης.

Πηγή: megatv.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα