Έρχεται νέος καύσωνας και υψηλές θερμοκρασίες

Σε κατάσταση καύσωνα μπαίνει από αύριο η χώρα, με την θερμοκρασία να ξεπερνά σε κάποιες περιοχές τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Στο κυνήγι της σκιάς από αύριο, αφού ο καύσωνας θα εκτοξεύσει τη θερμοκρασία σε πολλές περιοχές ακόμη και πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Για αυτούς που εργάζονται σε εξωτερικούς χώρους οι συνθήκες θα είναι ακόμη πιο δύσκολες.

Με τον καύσωνα να αναμένεται να φτάσει τους 42 βαθμούς Κελσίου, η θερμική καταπόνηση των εργαζομένων λόγω υψηλών θερμοκρασιών είναι αναπόφευκτη. Κάποιοι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να εργαστούν μέσα στη ζέστη.

Επαγγέλματα για… γερές αντοχές
Με το φτυάρι, το πηλοφόρι και το μυστρί στο χέρι, οι οικοδόμοι συνεχίζουν την σκληρή δουλειά, αψηφώντας την ανυπόφορη ζέστη

Τις υψηλές θερμοκρασίες δεν μπορούν να αποφύγουν οι μικροπωλητές και οι εργαζόμενοι στις λαϊκές αγορές, που έρχονται αντιμέτωποι με τον καύσωνα εν ώρα εργασίας.

«Είναι δύσκολα αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς, όταν η αγορά είναι υπαίθρια θα υποστείς τις συνέπειες είτε είναι χιόνι είτε πολύ ζέστη», αναφέρουν εργαζόμενοι.

«Όποιος δουλέψει έξω θα υποφέρει τι να κάνει και να μη δουλέψει; Να μείνει σπίτι του; Αν ο εργοδότης τον πληρώσει να μείνει, αν ο άνθρωπος έχει ανάγκη θα βγει να δουλέψει».

Την ώρα που το θερμόμετρο θα φλερτάρει γύρω από τους 40 βαθμούς, άνθρωποι που είναι αναγκασμένοι να δουλεύουν είτε κάτω από τον καυτό ήλιο, είτε πάνω από κάρβουνα και μέσα σε φούρνους, ψάχνουν τον τρόπο να βγει το μεροκάματο όσο πιο ανώδυνα γίνεται.

«Άδεια δεν έχουμε πάρει, 40αρια έρχονται, το παλεύουμε. Δεν μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε κάπως, λόγω ενεργειακού κόστους αποφεύγουμε τον κλιματισμό, δροσιζόμαστε με αναψυκτικά, ροφήματα, όπως μπορούμε κι εμείς», λένε στο MEGA.

Όσο κι αν τα τελευταία καλοκαίρια έχουμε συνηθίσει τους συχνούς καύσωνες, φέτος τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα, αφού οι πολίτες είναι αναγκασμένοι να αναζητούν νέους τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας.

Πηγή: megatv.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα