Βιασμός 32χρονης στα Ανώγεια: Προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε ο 33χρονος

Βιασμός 32χρονης στα Ανώγεια: Προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε ο 33χρονος

Προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε ο 33χρονος που συνελήφθη για την υπόθεση βιασμού 32χρονης, η οποία είχε πάει με την παρέα της στην περιοχή προκειμένου να παρακολουθήσει μουσική εκδήλωση.

Ο 33χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Ρεθύμνου λίγο μετά τις 7.00 το απόγευμα της Δευτέρας.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη ενώ ο ίδιος ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη.

Αρχικώς, η 32χρονη αναμενόταν να μεταβεί στην Ασφάλεια Ρεθύμνου, τελικά έδωσε μια πρώτη κατάθεση στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, η οποία και διαβιβάστηκε στο Ρέθυμνο, ενώ εκτιμάται ότι τις επόμενες ημέρες θα κληθεί να καταθέσει και συμπληρωματικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε αυτή την πρώτη κατάθεση δεν ήταν σε θέση να περιγράψει ακριβώς τη ροή των γεγονότων και των όσων συνέβησαν από την μεταφορά της από την ταβέρνα στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων καθώς ήταν σε κατάσταση μέθης. Ωστόσο, όπως είπε, έχει εικόνες τις οποίες και περιγράφει αποσπασματικά.

Ως προς τον 33χρονο, θυμάται την παρουσία του και συγκεκριμένες παραστάσεις ωστόσο δεν ήταν σε θέση να τον αναγνωρίσει 100%, σε σχέση με το βιασμό λόγω της κατάστασης της, ούσα υπό την επήρεια αλκοόλ.

Η ασφάλεια Ρεθύμνου οδηγήθηκε στη σύλληψη του 33χρονου, με τα εξής δεδομένα: πρώτον ότι είναι αυτός που τη μετέφερε στο Κέντρο Υγείας, δεύτερον ότι ο ίδιος παραδέχθηκε ότι συνευρέθηκε ερωτικά με την 32χρονη προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι έγινε με την δική της θέληση η ερωτική συνεύρεση, και τρίτον ιατροδικαστικά προκύπτουν ευρήματα που συνηγορούν υπέρ της κακοποίησης της 32χρονης και συγκεκριμένα αμυχές, εκδορές, μώλωπες αλλά και ρήξεις.

 Δήλωση της συνηγόρου υπεράσπισης του 33χρονου, Θεονύμφης Μπέρκη

Σε δήλωση της, η συνήγορος υπεράσπισης του 33χρονου, Θεονύμφη Μπέρκη υποστήριξε: “Δεν πρόκειται για την πράξη του βιασμού όπως προβλέπεται από τον Ποινικό Κωδικά. Η ίδια η κοπέλα εξέφρασε την επιθυμία ερωτικής συνεύρεσης και ό’τι έγινε, έγινε με την συναίνεση της”.

Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνου, σύμφωνα με το rethnea.gr,  κατά την μεταφορά του 33χρονου στην εισαγγελία, είχαν συγκεντρωθεί μέλη της Φεμινιστικής Αλληλεγγύης Ηρακλείου, που ύψωσαν πανό το οποίο έλεγε: «Για τους βιασμούς φταίνε οι βιαστές – Καμία μόνη».

Πηγή: Cretalive.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα