Ρούλα Πισπιρίγκου: Η πρώτη της αντίδραση μετά τη νέα δίωξη για τις δολοφονίες Μαλένας και Ίριδας

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η πρώτη της αντίδραση μετά τη νέα δίωξη για τις δολοφονίες Μαλένας και Ίριδας

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με τη Ρούλα Πισπιρίγκου, αναφορικά με την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας ασκήθηκε νέα δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή στη μητέρα των παιδιών για τους θανάτους της 3,5 ετών Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας.

Πλέον η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου κατηγορείται για τη δολοφονία και των τριών παιδιών της. Πρόκειται για μια σοκαριστική εξέλιξη, που κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει, όταν γινόταν γνωστή, ότι θα φτάναμε στο τέλος, η μητέρα να κατηγορείται ότι έχει σκοτώσει και τα τρία της παιδιά.

Σύμφωνα με τη νέα αυτή δίωξη, η προσωρινά κρατούμενη για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας, Ρούλα Πισπιρίγκου, κατηγορείται για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας.

Συγκεκριμένα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών σήμερα άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος της 33χρονης γυναίκας για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή.

Έπειτα από έρευνα που διενέργησαν, από τον περασμένο Απρίλιο, οι εισαγγελείς Πρωτοδικών Απόστολος Ανδρέου και Αντώνης Ελευθεριάνος για τους θανάτους των δύο μικρότερων αδελφών της Τζωρτζίνας, κατέληξαν σήμερα στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της μητέρας των παιδιών κρίνοντας πως τα δύο κοριτσάκια «χάθηκαν» εξαιτίας εγκληματικών ενεργειών της 33χρονης.

Σύμφωνα με τη δίωξη σε βάρος της μητέρας των τριών παιδιών, προέκυψαν «ισχυρές ενδείξεις» ότι η μητέρα αφαίρεσε τη ζωή των δύο μικρότερων παιδιών της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν αναμένεται να περάσει το ανακριτικό κατώφλι πριν το τέλος Αυγούστου, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει μετά την απολογία της, η απόφαση της Δικαιοσύνης σχετικά με το εάν μπορεί να της επιβληθεί δεύτερη προφυλάκιση.

Επιπλέον, με το δεδομένο ότι το πρώτο σκέλος της υπόθεσης έχει περαιωθεί και αναμένεται εισαγγελική πρόταση, παραμένει άγνωστο το εάν θα γίνουν δυο διαφορετικές δίκες για την υπόθεση ή τελικά θα συνεκδικαστούν, εάν βέβαια εκδοθούν αντίστοιχα βουλεύματα που να παραπέμπουν τη Ρούλα Πισπιρίγκου σε δίκη.

Ποια στοιχεία οδήγησαν στη δίωξη
Σύμφωνα με πληροφορίες, βασικό εύρημα πάνω στο οποίο στηρίχθηκε η δίωξη είναι η ιατροδικαστική έκθεση των Καρακούκη – Καλόγρια. Ωστόσο, στην αξιολογική κρίση των εισαγγελικών λειτουργών φαίνεται πως μέτρησε το γεγονός ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν παρούσα και στις δυο αξιόποινες πράξεις, αλλά και πως φέρεται να το έχει κάνει και άλλες φορές, όπως στην περίπτωση της 9χρονης Τζωρτζίνας. Φαίνεται σύμφωνα με τις ίδιες πηγές να υπάρχει ένα modus opernadi.

Ειδικότερα, για την περίπτωση του θανάτου της 3,5 ετών Μαλένας οι γιατροί φαίνεται να περιγράφουν την εικόνα μιας μητέρας που φωνάζει αλλά το παιδί να είναι κρύο. Οι εισαγγελείς έδωσαν ιδιαίτερη βαρύτητα στις καταθέσεις των γιατρών, αλλά και στο γεγονός ότι η Μαλένα περιγράφεται ως ένα παιδί κοινωνικό, χαρούμενο και πρόσχαρο, που έχει ξεπεράσει τη λευχαιμία.

Οι γιατροί στις καταθέσεις του φέρονται να σημειώνουν ότι το παιδί έφυγε εντελώς ξαφνικά, κάτι που θα μπορούσε να δικαιολογηθεί μόνο αν βρισκόταν στο τελευταίο στάδιο του καρκίνου, ενώ η Μαλένα το είχα ξεπεράσει και είχα ελεγχθεί ιατρικά πριν ξεκινήσει τη χημειοθεραπεία.

Τα σημάδια αίματος στο στόμα της 6 μηνών Ίριδας ήταν το σημαντικότερο στοιχείο που οδήγησε του δυο εισαγγελείς στην κρίση ότι ο θάνατος της μικρούλας ήταν προϊόν εγκληματικής ενέργειας.

Επιπλέον, η ύπαρξη αίματος αλλά και η νεκρική ακαμψία, που είχε ήδη επέλθει όταν έφτασαν οι διασώστες, που διαπίστωσαν ότι το παιδί ήταν κρύο, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος είχε επέλθει ώρες πριν κληθούν να συνδράμουν.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε ήδη στην ανάκριση και σύντομα η Ρούλα Πισπιρίγκου θα κληθεί σε απολογία για την υπόθεση αυτή που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου κατηγορείται ήδη για ανθρωποκτονία αλλά και απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της Τζωρτζίνας, ενώ από σήμερα είναι υπόλογη και για τη δολοφονία της Μαλένας, 3,5 ετών, στις 13 Απριλίου 2019, ενώ είχε κάνει επιτυχή θεραπεία για «λεμφαδενίτιδα τραχήλου δεξιάς γνάθου» αλλά και την μόλις 6 μηνών Ίριδας στις 21 Μαρτίου 2021.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε διαβιβάστηκε ήδη σε ανακριτικό γραφείο για την έναρξη κύριας ανάκρισης, οπότε και σύντομα η 33χρονη κατηγορούμενη πλέον για τους θανάτους και των τριών των παιδιών της θα κληθεί σε απολογία.

Η πρώτη αντίδραση μετά τη δίωξη
Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθωνας Παπαδόπουλος, σε συνέντευξή του μετέφερε την πρώτη αντίδραση της κατηγορούμενης.

Σε ερώτηση για το πώς νιώθει η μητέρα των τριών αδικοχαμένων παιδιών μετά από αυτήν την εξέλιξη, ο δικηγόρος της είπε: «Αισθάνεται ότι βάλλεται από παντού, ότι βρίσκεται σε καθεστώς δημόσιας διαπόμπευσης, αισθάνεται ότι αδικείται και ότι αδικείται σε σχέση με την εικόνας της, όπως εκείνη βγαίνει από τα ΜΜΕ».

Σύμφωνα πάντα με τα όσα είπε ο Όθωνας Παπαδόπουλος, η Ρούλα Πισπιρίγκου λέει ότι αφιέρωσε όλη της τη ζωή στα παιδιά της, βίωσε την απώλειά τους και τώρα έρχεται στη θέση της κατηγορούμενης για τον ίδιο τον θάνατό τους.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα