Μάτι: Συγκίνηση και θλίψη για την επέτειο από τη φονική πυρκαγιά με τους 103 νεκρούς

Μάτι:  Συγκίνηση και θλίψη για την επέτειο από τη φονική πυρκαγιά με τους 103 νεκρούς

Συγκίνηση στο προσκλητήριο νεκρών στο Μάτι χθες το απόγευμα, κατά τη συμπλήρωση των τεσσάρων χρόνων από τη μεγαλύτερη τραγωδία στη χώρα, από την εποχή της μεταπολίτευσης.

Ο Άρης Χερουβείμ έχασε στο Μάτι μάνα, αδελφή και τις δίδυμες πεντάχρονες ανιψιές του. Η αδελφή του Βίκυ, ακτινολόγος στο επάγγελμα, είχε μόλις επιστρέψει στο πατρικό της σπίτι.

«Με είχε πάρει η μητέρα μου 10 λεπτά πριν καταλήξει, ότι έβλεπε φωτιές».

Για τη Βίκυ Χερουβείμ, η 23η Ιουλίου του 2018 ήταν η πρώτη μέρα στη δουλειά, στο κέντρο Υγείας Ραφήνας. Ήθελε να προσφέρει στις κόρες της ποιότητα ζωής στην εξοχή.

«Και έγινε ό,τι έγινε. Εγώ ήρθα την άλλη μέρα το πρωί και τις βρήκα στα 50 μέτρα έξω από το σπίτι όλες απανθρακωμένες».

Ανήμερα της μαύρης επετείου, ο Άρης Χερουβείμ έστειλε επιστολή στην πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, τους αρχηγούς των κομμάτων. Στην επιστολή παραθέτει ηχητικό ντοκουμέντο της πυροσβεστικής.

«Υπάρχει πυροσβέστης που ακούγεται να λέει στη Ζούγκλα στον οικισμό που έμενε η οικογένειά μου, καίγονται άνθρωποι μέσα σε αυτοκίνητο».

Τα πρώτα χρόνια, ο Άρης Χερουβείμ δεν πήγαινε στο Μάτι. Τέσσερα χρόνια μετά, το σπίτι ανακαινίστηκε και εκεί περνά πλέον τα καλοκαίρια με τον γιο και τη σύζυγό του, «ως χρέος» απέναντι στην πατρική οικογένεια που χάθηκε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα