Δύσκολο το μέτωπο σε Πεντέλη και Ανθούσα. Νέες εντολές εκκένωσης

Δύσκολο το μέτωπο σε Πεντέλη και Ανθούσα. Νέες εντολές εκκένωσης

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Mega, περιπολικά ειδοποιούν τους κατοίκους να εγκαταλείψουν με κατεύθυνση προς Χαλάνδρι. Σε λίγο θα υπάρξει και μήνυμα από το 112.

Ανεξέλεγκτη καίει η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στην Πεντέλη.
Μιλώντας στο MEGA, ο Κώστας Σμέρος πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Παλλήνης, σημείωσε πως πρόκειται για μια δύσκολη φωτιά.

«Τεράστια μάχη δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Στην Ανθούσα υπάρχει μέσα στο ρέμα, λίγο πιο κάτω από το γήπεδο, ένα μικρό αλλά σημαντικό μέτωπο».

Σύμφωνα με τον κ. Σμέρο, το δύσκολο μέτωπο είναι μεταξύ Πεντέλης, Ανθούσας και Γέρακα στην οδό Καλλισίων. Εκεί είναι πολύ πιο δύσκολο το μέτωπο, επιχειρούν πολλές δυνάμεις της πυροσβεστικής».

Μιλώντας στο MEGA ο Γιάννης Αρτοποιός, εκπρόσωπος Τύπου πυροσβεστικής, έκανε λόγο για δύσκολη πυρκαγιά.

«Πρόκειται για μια πολύ δύσκολη πυροσβεστική επιχείρηση, η οποία διεξάγεται μόνο με επίγειες δυνάμεις. Η πυρκαγιά κινείται σε Ντράφι, Ανθούσα και κορυφογραμμή της Πεντέλης, χωρίς όμως να υπάρχει κίνδυνος για την κορυφογραμμή».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, «μέλημά μας είναι να ελέγξουμε το κομμάτι προς το νοσοκομείο Πεντέλης και προς τον Άγιο Πέτρο. Θα παρατάξουμε όλες τις δυνάμεις μας και θα έχουμε καλύτερα αποτέλεσμα το πρωί. Θα παρατάξουμε όλες τις δυνάμεις μας στην περίμετρο της πυρκαγιάς για να καταπολεμήσουμε το μέτωπο».

Όπως είπε ο κ. Αρτοποιός, «για εμάς προέχει η ασφάλεια των πολιτών, γι’ αυτό κάνουμε έκκληση σε όλους να ακούν και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών».

Στην πυρκαγιά έχουν κινητοποιηθεί δυνάμεις από όλη την Ελλάδα.

«Αν χρειαστεί θα ενεργοποιήσουμε και λοιπές δυνάμεις».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα