Πτώση ελικοπτέρου στη Σάμο: Χωρίς τις αισθήσεις του ο τρίτος διασωθέντας

Πτώση ελικοπτέρου στη Σάμο: Χωρίς τις αισθήσεις του ο τρίτος διασωθέντας

Περίπου στις 18:30, άντρες του Λιμενικού εντόπισαν δύο διασωθέντες από τους τέσσερις αγνοούμενους που επέβαιναν στο ελικόπτερο Mi 8 που κατέπεσε και συνετρίβη στη Σάμο.

Το  πυροσβεστικό ελικόπτερο Mi 8 είχε απογειωθεί από Σάμο 16:39 και το ατύχημα συνέβη 17:55.

Στην περιοχή που επιχειρούσε κατάσβεση επικρατούσαν άνεμοι 6 μποφόρ. Το πλήρωμα του ελικοπτέρου ήταν ένας Ρουμανος, δύο Μολδαβοι και ένας Έλληνας μεταφραστής.

Στην περιοχή ξεκίνησε άμεσα έρευνες το δεύτερο Mi8 και έχει φθάσει και το πλοίο του λιμενικού. Μόλις βρέθηκαν δυο διασωθέντες από το λιμενικό.

Τα πρώτα λόγια του Ρουμάνου πιλότου που διασώθηκε

Διασώθηκε ο Ρουμάνος πιλότος του ελικοπτέρου Mi 8 που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή της Σάμου, ενώ επιχειρούσε στην κατάσβεση της φωτιάς που είχε ξεσπάσει στο νησί. 


Τον πιλότο περισυνέλεξε ένα αλιευτικό σκάφος από τη θάλασσα και αφού οδηγήθηκε με ασφάλεια στη στεριά, παραδόθηκε στο ΕΚΑΒ Σάμου. Υπενθυμίζεται ότι στο ελικόπτερο, που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή Άγιος Μηνάς κοντά στην παραλία Πλάκα, επέβαιναν τέσσερα μέλη πληρώματος: ένας Ρουμάνος, δύο Μολδαβοί και ένας Έλληνας πυροσβέστης.

Στα πρώτα του λόγια στους διασώστες, ο Ρουμάνος πιλότος είπε ότι και τα τέσσερα μέλη του πληρώματος κατάφεραν να βγουν από το ελικόπτερο όταν αυτό κατέπεσε, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr. Σημείωσε ότι είδε τους υπόλοιπους να κολυμπούν ενώ στη συνέχεια τους έχασε από τα μάτια του.

Χωρίς τις αισθήσεις του ο τρίτος διασωθέντας 

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως και τρίτο μέλος του πληρώματος έχει εντοπιστεί χωρίς τις αισθήσεις του και οδηγείται στην ακτή από πλωτό του λιμενικού σώματος που συμμετέχει στις έρευνες.

Από την πρώτη στιγμή διατέθηκαν από τις Ένοπλες Δυνάμεις ένα ελικόπτερο Super Puma για την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Δείτε τις εικόνες εδώ. 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα