Χανιά: Εξαπατούσαν ηλικιωμένους με λεία 73.000 ευρώ

Χανιά: Εξαπατούσαν ηλικιωμένους με λεία 73.000 ευρώ

Υποθέσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων εξιχνίασε η αστυνομία στα Χανιά της Κρήτης. Οι δράστες τηλεφωνούσαν σε ανύποπτους πολίτες σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, πρόκειται για 17 υποθέσεις απάτης (15 τετελεσμένες και 2 απόπειρες), οι οποίες διαπράχθηκαν σε διάφορες περιοχές της χώρας με έδρα των απατεώνων τα Χανιά. Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 22 κατηγορουμένων για σύσταση εγκληματικής ομάδας που διέπραττε απάτες.

Όπως αναφέρει η αστυνομική ανακοίνωση, μετά από πολύμηνη έρευνα και προανάκριση του αστυνομικού τμήματος Κισσάμου, προέκυψε ότι έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης, πραγματοποιούσε πλήθος τηλεφωνικών κλήσεων, κυρίως κατά τις πρωινές ώρες που λειτουργούν τα τραπεζικά ιδρύματα, σε ηλικιωμένους πολίτες και τους συστήνονταν ψευδώς ως διευθυντής ή υπάλληλος τραπεζικών ιδρυμάτων.

Όπως τους ανέφερε, δικαιούνταν επιστροφή μεγάλων χρηματικών ποσών από δήθεν αναδρομικά συντάξεων και τους έπειθε με διάφορα προσχήματα να προβούν πρώτα σε κατάθεση χρηματικών ποσών σε τραπεζικούς λογαριασμούς φυσικών προσώπων που τους υποδείκνυε.

Από την έρευνα των αρχών διαπιστώθηκε ότι από τις 04.10.2021 έως και τις 27.06.2022 είχε διαπράξει τις παραπάνω απάτες, ενώ οι λογαριασμοί στους οποίους γίνονταν οι καταθέσεις ανήκαν σε μέλη της ομάδας.

Στους συγκεκριμένους λογαριασμούς είχε κατατεθεί συνολικά το χρηματικό ποσό των 73.000 ευρώ.

Η προανάκριση διενεργείται από το αστυνομικό τμήμα Κισσάμου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα