Φωτιά στο Πόρτο Γερμενό. Συναγερμός στην Πυροσβεστική

Φωτιά στο Πόρτο Γερμενό. Συναγερμός στην Πυροσβεστική

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Τρίτης στην Πυροσβεστική, μετά από φωτιά που ξέσπασε στο Πόρτο Γερμενό και καίει δασική έκταση. Η κινητοποίηση για να μην επεκταθεί το μέτωπο είναι μεγάλη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πυρκαγιά ξέσπασε από σκουπίδια πίσω από ξενοδοχείο της περιοχής και κατευθύνεται  μέσα στο πυκνό δάσος πίσω από το αρχαίο κάστρο.

 Για την επιχείρηση κατάσβεσης επιχειρούν 110 πυροσβέστες, 11 οχήματα, ενώ έχουν κινητοποιηθεί 4 αεροσκάφη, 3 ελικόπτερα και 3 άτομα πεζοπόρο τμήμα εκ των οποίων η μία δασοκομάντος.

Όπως μετέδωσε στο OPEN η Μίνα Καραμήτρου, η φωτιά έχει πάρει ήδη μεγάλες διαστάσεις και για τον λόγο αυτόν έχει σημάνει συναγερμός στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής.

Ο φόβος όλων είναι να μην φτάσει η πυρκαγιά στα Γεράνεια Όρη. Μάλιστα λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι δόθηκε εντολή να κατευθυνθούν στο πύρινο μέτωπο για να συμβάλουν στην κατάσβεση και οι Ρουμάνοι πυροσβέστες που βρίσκονται στη χώρα μας από το Σάββατο για να ενισχύσουν τις δυνάμεις πυρόσβεσης.

Όπως φαίνεται στα πλάνα που μετέδωσε το OPEN, η φωτιά βρίσκεται σχετικά κοντά σε σπίτια. Συγκεκριμένα σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από το μέτωπο υπάρχει οικισμός, όμως ο μεγαλύτερος φόβος των Αρχών έχει να κάνει με οικίες που βρίσκονται διάσπαρτες στην περιοχή,

 

Ο καπνός πάνω από το σημείο της φωτιά είναι πυκνός και έντονος γεγονός που δυσκολεύει το επιχειρησιακό έργο των εναέριων μέσων.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα