Μήλος: Μήνυση στο Κέντρο Υγείας επειδή διαμόρφωσε χώρο για να μείνει ο νέος ορθοπεδικός

Μήλος: Μήνυση στο Κέντρο Υγείας επειδή διαμόρφωσε χώρο για να μείνει ο νέος ορθοπεδικός

Σε κλίμα αναστάτωσης ολόκληρο το νησί της Μύλου. Αιτία η κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον δήμαρχο Μανώλη Μικέλη και τον πρόεδρο του Κέντρου Υγείας Κώστα Μακρή. Αφορμή η άφιξη ορθοπεδικού στο νησί, ο οποίος δεν είχε σπίτι για να μείνει. Ο κ. Μακρής έκανε εργασίες στο περιφερειακό ιατρείο για να φιλοξενηθεί προσωρινά ο γιατρός, όμως ο δήμαρχος απάντησε με μήνυση κι έτσι ο πρόεδρος του Κέντρου Υγείας οδηγήθηκε στο κρατητήριο. Άγνωστο παραμένει αν ο γιατρός θα μείνει στη Μήλο.

Με εντολή δημάρχου με συνέλαβαν και καταλήξαμε στο κρατητήριο είπε στο OPEN ο κ. Μακρής. Από την πλευρά το ο κ. Μικέλης σημείωσε: και βέβαια είναι δύσκολο να βρεις να νοικιάσεις χώρο και να βάλεις άνθρωπο. Είμαστε δύο ημέρες πριν από τον Ιούλιο. Αλλά τους γιατρούς τους θέλουμε. Ο δήμαρχος μήνυσε τον κ. Μακρή για δημιουργία αυθαίρετης κατασκευής καθώς το κτίσμα στο οποίο γίνονταν εργασίες για τη φιλοξενία του γιατρού και της οικογένειάς του είναι ιδιοκτησίας του Δήμου. «Σκέφτηκα το ιατρείο που είναι 120 τ.μ. να διαμορφώσω το ένα μέρος για να φιλοξενηθεί προσωρινά ο γιατρός» ανέφερε ο κ. Μακρής. Έχουμε φτάσει μέχρι τον πρωθυπουργό, είναι ενημερωμένο το υπουργείο. Ζητάμε γιατρούς και θα ερχόταν ο γιατρός και δεν θα τον φιλοξενούσαμε;, είπε ο κ. Μικέλης.

Πλεύρης: Αν η Μήλος μείνει χωρίς ορθοπεδικό θα είναι κατόρθωμα του δημάρχου
Το πρωτοφανές περιστατικό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη καθώς ο γιατρός αν δεν βρει μέρος για να μείνει θα φύγει από τη Μήλο και δεν θα δεχτεί τη θέση. Είναι από τα θέματα που είμαι εξοργισμένος διότι έχουμε μεγάλο πρόβλημα στα νησιά μας. Γίνεται μία προσπάθεια για να στείλουμε γιατρούς στα νησιά μας. Αν η Μήλος μείνει χωρίς ορθοπεδικό θα είναι κατόρθωμα του δημάρχου! Και δεν ξέρω αν κρύβονται πολιτικές σκοπιμότητες.

Στη Μήλο αναμένεται να μεταβεί και μία πνευμονολόγος αλλά με αυτές τις συνθήκες είναι άγνωστο αν θα πάει στο νησί. Ο γιατρός μου δήλωσε και είναι αυτονόητο ότι αν δεν βρει κατάλυμα θα φύγει είπε ο κ Μακρής. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος ανέφερε: αντί να έχουμε συντονισμό των φορέων για να υποδεχτούμε και την νέα πνευμονολόγο καταλήξαμε στα δικαστήρια.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα