Φονικό στο Μυλοπόταμο: Προφυλακιστέος ο 44χρονος δράστης - Με προκάλεσε και θόλωσα

Φονικό στο  Μυλοπόταμο: Προφυλακιστέος ο 44χρονος δράστης - Με προκάλεσε και θόλωσα

Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση ασκήθηκε στον 44χρονο για τον φόνο του 22χρονο συγχωριανού του στον Μυλοπόταμο.

Στο δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνου, προκειμένου να απολογηθεί για τη δολοφονία του 22χρονου Κώστα Χ., μεταφέρθηκε λίγο μετά τις 20:00 ο 44χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης του φονικού στο Αργουλιό, του δήμου Μυλοποτάμου.

Ο 44χρονος πέρασε το κατώφλι του δικαστικού Μεγάρου υπό δρακόντεια μέτρα, ενώ ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Παρασκευή, στις 12:00, όπως αναφέρει το Creta24.gr.

Ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παράβαση του νόμου περί όπλων οι κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν. Στη διάρκεια της σύντομης απολογίας του ο 44χρνος παραδέχθηκε την πράξη του. Χαρακτηριστικά φέρεται να είπε ότι θόλωσε το μυαλό του.

Ο 44χρονος μετά την έξοδο του από το Δικαστικό Μέγαρο, μεταφέρθηκε στα κρατητήρια Ρεθύμνου όπου και θα παραμείνει μέχρι και την απολογία του.

Με προκάλεσε και θόλωσα

Ο 44χρονος έχει ομολογήσει την πράξη και μάλιστα συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του εμφανίστηκε το πρωί της Δευτέρας ενώπιον του αστυνομικού τμήμα Ρεθύμνου.

Μάλιστα, ο ίδιος παρέδωσε και το όπλο με το οποίο πυροβόλησε και σκότωσε τον άτυχο Κώστα έξω από το σπίτι της αδερφής του.

«Εγώ τον σκότωσα. Είχαμε διαφορές. Με προκάλεσε και θόλωσα» ήταν τα πρώτα λόγια του δράστη στους αστυνομικούς.

Ο ίδιος περιέγραψε προανακριτικά στους αστυνομικούς τους λόγους που όπλισαν το χέρι του με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός νέου παιδιού, ο οποίος μάλιστα πρόσφατα είχε γίνει πατέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 44χρονος ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι ο 22χρονος ήταν προκλητικός. Ενώ εκείνος θρηνούσε για τον πατέρα του, ο 22χρονος έπινε και γλεντούσε κάνοντας του μάλιστα παρατήρηση.

«Δεν σεβάστηκε ούτε τη μνήμη του πατέρα μου. Ξεπέρασε κάθε όριο», ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr ο 44χρονος στους αστυνομικούς, περιγράφοντας τι τον οδήγησε να πατήσει την σκανδάλη.

Όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, τα μέλη των δύο οικογενειών είχαν συχνά φασαρίες, ακόμα και στο πρόσφατο παρελθόν, για διαφορές που τις χώριζαν και οι οποίες ερευνάται εάν ήταν μόνο κτηματικές.

Σύμφωνα με το Cretalive, η ένταση που κατέληξε στο φονικό εκτυλίχθηκε σε δύο φάσεις. Η πρώτη ήταν στη συνάντηση των δύο αντρών στο καφενείο. Ο 22χρονος Κώστας φέρεται να είπε βαριές κουβέντες για νεκρούς και ζωντανούς, ενώ μπροστά στο επεισόδιο ήταν συγγενείς του θύματος και γείτονες. Κάποιοι, επίσης, υποστηρίζουν ότι είχε πιει «λίγο παραπάνω», κάτι που μένει να αποδειχθεί από τα ευρήματα και καταθέσεις. Οι δύο άνδρες λογομάχησαν, όμως τελικά χωρίστηκαν και πήρε ο καθένας το δρόμο του.

Στη δεύτερη φάση, ο 22χρονος περπατούσε στο δρόμο, κοντά στο σπίτι της αδελφής του. Ο 44χρονος πέρασε από το σημείο με το αυτοκίνητό του, όπως ισχυρίζεται, για να πάει στα ζώα του. Φέρεται να διαπληκτίστηκαν ξανά, με τον νεαρό Κώστα να φέρεται ξανά να απηύθυνε βαριές ύβρεις προς τον 44χρονο, αναφερόμενος σε ζωντανούς και νεκρούς.

Τότε ήταν που ο δράστης έβγαλε το πιστόλι και τον πυροβόλησε τέσσερις φορές, κυρίως στο πλάι, μπροστά στα μάτια της αδελφής του, του αδελφού του και του πατέρα του.

Δολοφονία στον Μυλοπόταμο: Ξεσπά ο πεθερός του θύματος - Λίγο πριν το Πάσχα τον είχε ξαναπυροβολήσει

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα