Στις φλόγες η Αρτέμιδα – Η φωτιά πήρε διαστάσεις, κινδύνευσαν σπίτια

Στις φλόγες η Αρτέμιδα – Η φωτιά πήρε διαστάσεις, κινδύνευσαν σπίτια

Ο εφιάλτης της Βάρης ζωντάνεψε στην Αρτέμιδα. Πριν καν κοπάσουν οι αλληλοκατηγορίες για τον χειρισμό στη μεγάλη φωτιά του Σαββάτου, ευτυχώς κόπασαν οι άνεμοι, και η έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων απέτρεψε τα χειρότερα.
«Πολύ μεγάλη φωτιά. Φοβηθήκαμε μην καούν τα σπίτια μας κι εμείς. Και μετά την ελέγξανε κι έσβησε», ανέφερε κάτοικος της περιοχής.

Οι πρώτες φλόγες ξεπήδησαν, άγνωστο πως, από ένα οικόπεδο της περιοχής στις 12:30 το μεσημέρι. Η πυρκαγιά πήρε γρήγορα διαστάσεις καίγοντας χαμηλή βλάστηση.

Σύντομα η φωτιά άρχισε να γλείφει τις μάντρες των σπιτιών.

Έντρομοι οι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους με κλαδιά και λάστιχα στα χέρια προσπαθώντας να τιθασεύσουν τις φλόγες.

Συναγερμός στην Πυροσβεστική
Άμεσα έφτασαν στο σημείο ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και ρίχτηκαν στη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. 42 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 16 οχήματα, 2 Α/Φ και 1 Ε/Π, κατάφεραν να την θέσουν υπό έλεγχο πριν οι φλόγες μπουν στα σπίτια.

Έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική διεξάγει το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.

Στην εισαγγελέα ο 31χρονος που κατηγορείται για εμπρησμό στη Μαλακάσα
Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκε σήμερα ο 31χρονος που κατηγορείται για εμπρησμό στη Μαλακάσα την Κυριακή.

Υπενθυμίζεται πως ο άντρας το πρωί της Κυριακής επιχείρησε να βάλει φωτιά στην εν λόγω περιοχή ανάβοντας κεριά, τα οποία τοποθέτησε σε ξερά χόρτα. Ωστόσο έγιεν αντιληπτός από διερχόμενους πολίτες, οι οποίοι ειδοποίησαν την αστυνομία.

Οι Αρχές έφτασαν έγκαιρα στο σημείο και τον συνέλαβαν.

Ο 31χρονος είχε πάνω του πέντε αναπτήρες, μία φιάλη γκαζιού και ένα κερί, ενώ ερωτηματικά προκαλούν οι τρεις πακιστανικοί αριθμοί που βρέθηκαν στην κατοχή του, οι οποίοι όμως δεν αντιστοιχούν σε κάποιον συνδρομητή.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα