Αστακός τα σύνορα στον Έβρο - Οι Τούρκοι δεν σταματούν τις απόπειρες μεταφοράς μεταναστών

Αστακός τα σύνορα στον Έβρο - Οι Τούρκοι δεν σταματούν τις απόπειρες μεταφοράς μεταναστών

Οι ισχυρές αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις που έχουν θωρακίσει σπιθαμή προς σπιθαμή τη συνοριογραμμή του Έβρου, με τα όπλα στα χέρια εξακολουθούν ν’ αποτρέπουν τις όποιες προσπάθειες παραβίασης των συνόρων της χώρας.

Με drones τη νύχτα, με βάρκες στο ποτάμι αλλά και πεζές περιπολίες και εκπαιδευμένα σκυλιά συνεχίζουν τους ελέγχους σε όλο το μήκος του ποταμού.

Σε θέση μάχης και τα τεθωρακισμένα τροχοφόρα οχήματα Μ 1-117 του στρατού.

Το τελευταίο διάστημα η στάθμη του ποταμού είναι χαμηλή και οι Τούρκοι δουλέμποροι το εκμεταλλεύονται και πολλαπλασιάζουν τα περάσματά τους κατά μήκος της οριογραμμής.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το πρώτο τετράμηνο του 2022 οι αρχές απέτρεψαν 40.000 παράνομους μετανάστες που επιχείρησαν να περάσουν στην χώρα μας ενώ στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου το ίδιο χρονικό διάστημα έγιναν 150 συλλήψεις διακινητών.

«Πανίσχυρη η ασπίδα προστασίας των συνόρων μας»
Μετά τις επανειλημμένες προσπάθειες Τούρκων διακινητών να περάσουν μετανάστες παράνομα στη χώρα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος βρέθηκε σήμερα εκτάκτως στον Έβρο στέλνοντας ηχηρό μήνυμα προς την Τουρκία.

«Είμαστε αποφασισμένοι να δυναμώσουμε ακόμη περισσότερο την αποτρεπτική μας δύναμη. Να μπει τέλος σε όσους εργαλειοποιούν δυστυχισμένους ανθρώπους, τους παράτυπους μετανάστες» δήλωσε ο υπουργός.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, επισκέφτηκε αστυνομικές μονάδες στη συνοριογραμμή του Έβρου και ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή και για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης, προανήγγειλε και επίσημα την επέκταση του φράκτη στον Έβρο κατά 80 χιλιόμετρα, και εξαπέλυσε πυρά κατά της Τουρκίας για τη στάση της.

Αστυνομία και στρατός είναι αποφασισμένοι να κάνουν τα πάντα για να υπερασπιστούν την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας.

Την ίδια ώρα, οι Τούρκοι διακινητές δεν σταματούν και τις απόπειρες μεταφοράς μεταναστών και από τη θάλασσα.

Όπως μετέδωσε ο ρεπόρτερ του MEGA, Μαρίνος Αλειφέρης απευθείας από τη Σάμο, από τη Δευτέρα βρίσκεται σε εξέλιξη το σχέδιο της Τουρκίας, και μάλιστα έχουν σημειωθεί ήδη 55 απόπειρες στο Αιγαίο, ενώ χθες σημειώθηκαν τρία περιστατικά.

Οι ελληνικές Αρχές εντόπισαν χθες 25 άτομα σε ένα φουσκωτό ενώ βρισκόντουσαν ακόμη μέσα στα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Την ίδια ώρα άλλοι 20 εντοπίστηκαν στην Ρόδο και 10 άτομα στην Κω.

Mega.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα