Μπάμπης νούμερο 2 η δολοφονία της 43χρονης. Σοκαριστικό βίντεο - ντοκουμέντο από την γυναικοκτονία στην Καβάλα

Μπάμπης νούμερο 2 η δολοφονία της 43χρονης. Σοκαριστικό βίντεο - ντοκουμέντο από την γυναικοκτονία στην Καβάλα

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο βρίσκεται στα χέρια της Αστυνομίας για τη γυναικοκτονία στην Καβάλα, καθώς η ΕΛ.ΑΣ. ερευνά το αρχείο από τις κάμερες ασφαλείας του φαρμακείου που δολοφονήθηκε η Αΐντα από τον σύζυγό της, την Πέμπτη, στο χωριό Πηγές.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA, οι κάμερες έχουν καταγράψει καρέ καρέ όσα συνέβησαν από τη στιγμή που το ζευγάρι κατέβασε τα στόρια του φαρμακείου μέχρι αργά το βράδυ, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, όταν ο συζυγοκτόνος ειδοποίησε τις αρχές.

Όπως προκύπτει από το βιντεοληπτικό υλικό, στις 16.30 η Αΐντα και ο σύζυγός της μπήκαν στο φαρμακείο, κρατώντας καφέδες, και κατέβασαν τα στόρια.

Η 43χρονη φαρμακοποιός κάθεται στο κομπιούτερ και ο 55χρονος την τραβάει στο καμαράκι. Ακολουθούν τρεισήμισι μαρτυρικά λεπτά για την μητέρα δύο παιδιών, η οποία βρίσκει βασανιστικό θάνατο στα χέρια του συζύγου της, που την στραγγάλισε. 

Ο γυναικοκτόνος την έσυρε από τα μαλλιά
Μετά τη δολοφονία, ο γυναικοκτόνος βγαίνει από το καμαράκι, ξαναμπαίνει και σέρνει από τα μαλλιά το πτώμα της γυναίκας του προς τα έξω. Αρκετές ώρες μετά, αυτοτραυματίζεται στο λαιμό και στα χέρια του και στις 00.30 ειδοποίησε την Αστυνομία, όταν και ομολόγησε το έγκλημα.

Ο 55χρονος νοσηλεύεται φρουρούμενος και την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται να απολογηθεί. «Βρισκόμασταν στο κουζινάκι του φαρμακείου. Εκεί λογομαχήσαμε. Προσπάθησα να την πείσω άλλη μία φορά να μην φύγει. Μου είπε: “Θα ζητήσω διαζύγιο”. Φοβήθηκα ότι δεν θα ξαναέβλεπα τα παιδιά μου.

Την έσφιξα στο λαιμό, χωρίς να καταλάβω πόσο δυνατά. Όταν κατάλαβα ότι είναι νεκρή αποφάσισα να βάλω τέλος και στη ζωή μου. Δεν ήθελα να την σκοτώσω», φέρεται να κατέθεσε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Καβάλας που βρέθηκαν στο νοσοκομείο.

Γυναικοκτονία στην Καβάλα – Σούρας: «Μπάμπης νούμερο 2 η δολοφονία της 43χρονης»
Μπάμπης νούμερο 2 το περιστατικό της Καβάλας». Αυτό είπε περιγράφοντας τον στραγγαλισμό της 43χρονης φαρμακοποιού από τον 55χρονο σύζυγό της ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας.

«Έχουμε έναν άνθρωπο ο οποίος έχει όλα τα χαρακτηριστικά της αντικοινωνικής διαταραχής της προσωπικότητας. Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας ο δράστης ήταν βίαιος και απειλητικός. Ο κόσμος τι άλλο πρέπει να δει για να καταλάβει ότι ο δολοφόνος της διπλανής πόρτας είναι εκεί και περιμένει. Ο δολοφόνος έχει δείγματα και συμπτώματα αλλά εμείς δεν θέλουμε να τα δούμε για να προλάβουμε […] Μήπως το πάει για την ψυχιατρική νόσο για να πέσει στα μαλακά» είπε στον ΑΝΤ1.

«Μπάμπης νούμερο 2 το περιστατικό της Καβάλας». Αυτό είπε περιγράφοντας τον στραγγαλισμό της 43χρονης φαρμακοποιού από τον 55χρονο σύζυγό της ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας.

«Έχουμε έναν άνθρωπο ο οποίος έχει όλα τα χαρακτηριστικά της αντικοινωνικής διαταραχής της προσωπικότητας. Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας ο δράστης ήταν βίαιος και απειλητικός. Ο κόσμος τι άλλο πρέπει να δει για να καταλάβει ότι ο δολοφόνος της διπλανής πόρτας είναι εκεί και περιμένει. Ο δολοφόνος έχει δείγματα και συμπτώματα αλλά εμείς δεν θέλουμε να τα δούμε για να προλάβουμε […] Μήπως το πάει για την ψυχιατρική νόσο για να πέσει στα μαλακά» είπε στον ΑΝΤ1.

Τέλος ο κ. Σιούρας έκανε μία έκκληση στο Κράτος «αν δεν μπουν μέσα στα σχολεία οι ειδικοί να ενημερώσουν τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς δεν θα μπορέσουμε να καταλάβουμε τι είναι αυτές οι διαταραχές».

«Ο 55χρονος ασκούσε βία και σε προηγούμενες καταστάσεις»
Σε κλίμα οδύνης πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή η κηδεία της 43χρονης φαρμακοποιού που βρήκε τραγικό θάνατο από τον σύζυγό της στην Καβάλα.

Πρόκειται για μια ακόμη γυναικοκτονία που συνταράσσει το πανελλήνιο.

Ο δικηγόρος της οικογένειας της Αϊντας, Μανώλης Βονικάκης μιλώντας στον ΣΚΑΙ, σημείωσε ότι «συνηθίζουμε τα εγκλήματα αυτά να τα χαρακτηρίζουμε εγκλήματα πάθους… Δεν είναι όμως εγκλήματα πάθους, αυτός ο χαρακτηρισμός είναι το όχημα το οποίο χρησιμοποιούν οι δράστες, και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο καθ’ ομολογίαν φονιάς, για να έρθει στο δικαστήριο σε σύντομο χρονικό διάστημα, και να εγείρει ισχυρισμό βρασμού ψυχικής ορμής, γι’ αυτό το τόνισα».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, «εδώ έχουμε έγκλημα το οποίο ήταν προμελετημένο, έγκλημα στυγνό, αποτρόπαιο, προκύπτει από την ιατροδικαστική έκθεση, ο θάνατος ήταν βασανιστικός, ο πόνος ήταν αφόρητος, διότι μιλούμε για στραγγαλισμό… Ο στραγγαλισμός για να επέλθει ο θάνατος απαιτεί τουλάχιστον τρία με τέσσερα λεπτά. Τέσσερα λεπτά είναι μεγάλο χρονικό διάστημα για κάποιον που υποτίθεται ότι είναι σε βρασμό ψυχικής ορμής».

Όπως υποστήριξε ο δικηγόρος, «υπήρχαν εντάσεις στο ζευγάρι, υπήρχε λεκτική βία, τον τελευταίο χρόνο, αλλά τον βίαιο χαρακτήρα τον γνωρίζουμε, διότι και οι προηγούμενες σύντροφοι, ενώ παρουσιαζόταν στην οικογένεια ότι είναι μειλίχιος και καλλιεργημένος άνθρωπος, γνώριζαν τον τελευταίο χρόνο όταν άρχισε αυτή την οβιδιακή μεταμόρφωση στη συμπεριφορά του, όταν άρχισε να απειλεί την Αΐντα ότι αν τον χωρίσει θα έχει άσχημα ξεμπερδέματα μαζί του, άρχισαν πληροφορίες για τις προηγούμενες συντρόφους, η μια δε εξ αυτών, είχε καταφύγει και σε ασφαλιστικά μέτρα προσβολής προσωπικότητας».

Μάλιστα, δήλωσε ο κ. Βονικάκης, «ασκούσε βία και σε προηγούμενες καταστάσεις». Σύμφωνα με τα όσα είπε, «το θύμα του είχε ζητήσει να χωρίσουν, το επιβεβαίωσαν και μάρτυρες, η πιο χαρακτηριστική αυτόπτης μάρτυρας υπάλληλός της».

Σύμφωνα με τον κ. Βονικάκη, η Αΐντα δεν θεωρούσε ότι ήταν ικανός να της κάνει κακό, λόγω και της αγάπης που είχε στα παιδιά και επειδή ήταν ερωτευμένος μαζί της. Θεωρούσε απλώς ότι θα γίνουν σκηνές ζηλοτυπίας, αλλά όχι να φτάσει στο σημείο να την σκοτώσει».

«Η υπάλληλος του φαρμακείου που ήταν πολύ κοντά στην Αΐντα το είχε επισημάνει: ’της είχα πει ότι ο άνθρωπος αυτός θέλει να σου κάνει κακό… έβλεπε την πίεση και την ψυχολογική κατάσταση της Αΐντας τον τελευταίο μήνα. Η υπάλληλος είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου» τόνισε ο κ. Βονικάκης.

Τι είπε ο δικηγόρος για την ανάρτηση του δράστη από το νοσοκομείο
Για την ανάρτηση του δράστη στο Facebook μέσα από το νοσοκομείο ο δικηγόρος διευκρίνισε ότι «κανένα κινητό δεν υπήρχε μέσα στο νοσοκομείο. Το κινητό το έχει η Αστυνομία, το έδινε για να επικοινωνήσει με την δικηγόρο του και την οικογένειά του. Το έχει κάνει κάποιος άλλος έχοντας τους κωδικούς… Θεώρησαν βλακωδώς ότι αυτό μπορεί αργότερα να είναι κάποιο ελαφρυντικό. Απόπειρα αυτοκτονίας πόρρω απέχει από τον αυτοτραυματισμό. Ήταν ιατρικός επισκέπτης ο δράστης, είχε γνώσεις ανατομίας και ιατρικής».

Σχετικά με τα παιδιά, 6 και 10 ετών, ο κ. Βονικάκης είπε ότι «είναι συγκλονισμένα. Τα παιδιά είναι νομίζω στη Θεσσαλονίκη, στο σπίτι του θείου. Έχουν αντιληφθεί, αλλά οι αρμόδιοι θα κάνουν τη δουλειά τους».

«Το φαινόμενο δεν είναι τωρινό και δεν είναι έγκλημα πάθους»
«Το φαινόμενο δεν είναι τωρινό και δεν είναι έγκλημα πάθους. Το φαινόμενο έχει μία διαχρονία, αλλά θα έπρεπε να μας ξενίζει, γιατί η ανθρωπότητα έχει προχωρήσει μπροστά. Είναι γυναικοκτονία, είναι συζυγοκτονία, ο δράστης είναι ένας σύζυγος δυνάστης. Ο άνθρωπος αυτός πίστευε ότι του άνηκε η αδικοχαμένη Αΐντα, γι’ αυτό την σκότωσε. Γι’ αυτό μιλάμε για προμελετημένο δόλο», δήλωσε στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA»

Ο δικηγόρος της οικογένειας της 43χρονης φαρμακοποιού έχει στα χέρια του πληροφορίες για λεκτική βία και απειλές. Παράλληλα έχει στοιχεία που κάνουν λόγο για βίαια συμπεριφορά του δράστη σε προηγούμενες συντρόφους του, μία εκ των οποίων είχε υποβάλει ασφαλιστικά μέτρα.

«Η συμπεριφορά μετά την πράξη δείχνει ότι ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Αμέσως μετά τη δολοφονία ο άνθρωπος αυτός ήταν τρεις ώρες μέσα στο χώρο και κοιτούσε το πτώμα. Επιχείρησε να αυτοτραυματιστεί, δεν αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει», τόνισε ο κ. Βονικάκης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα