Πάτρα: Κλειδί η νέα ιστολογική εξέταση για την Ίριδα - Καταρρίπτονται οι ισχυρισμοί της Πισπιρίγκου

Πάτρα: Κλειδί η νέα ιστολογική εξέταση για την Ίριδα - Καταρρίπτονται οι ισχυρισμοί της Πισπιρίγκου

Τα λάθη και οι παραλείψεις των Αρχών μετά τον θάνατο της μικρής Ίριδας, σήμερα έναν χρόνο μετά, ίσως ανοίξουν τον δρόμο για νέες διώξεις.

Η νέα ιστοπαθολογική εξέταση στη μικρή Ιριδα από τους έμπειρους ιατροδικαστές της Αθήνας, Καρακούκη και Καλόγρηα, είναι το κλειδί που θα δώσει απαντήσεις και θα ξεκαθαρίσει εάν ο θάνατος του μωρού είναι εγκληματική ενέργεια ή όχι.

Όπως αποκάλυψε στο MEGA ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Τα ΝΕΑ» και «Το ΒΗΜΑ» Βασίλης Λαμπρόπουλος, θα σταλούν από το πανεπιστημιακό εργαστήριο των Ιωαννίνων τα «πλακίδια» με τους ιστούς της καρδιάς της άτυχης Ίριδας που βρέθηκε νεκρή στην κούνια της κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στις 21 Μαρτίου 2021 στο σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα.

Το πόρισμα των έμπειρων ιατροδικαστών αναμένεται να ρίξει φως στις αιτίες θανάτου των δύο μικρότερων κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη και τα αποτελέσματά τους αναμένεται να οδηγήσουν σε νέες καταιγιστικές εξελίξεις.

Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής» ερευνητές της υπόθεσης θεωρούν ότι:

«Ο θάνατος της Τζωρτζίνας θα μπορούσε να είχε αποτραπεί αν το πόρισμα για τις αιτίες θανάτου της μικρής Ίριδας ήταν διαφορετικό. Προφανώς λανθασμένο πόρισμα αφού τέτοιου είδους ανυπαρξίες φλεφοκόμβων και κολποκοιλιακών κόμβων έχουν καταγραφεί απειροελάχιστες σε παγκόσμιο επίπεδο την τελευταία 50ετία και δεν θα επέτρεπε την επιβίωση του μωρού, ούτε για λίγες ώρες».

Η 33χρονη κατηγορούμενη από τον Κορυδαλλό που βρίσκεται προφυλακισμένη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας ζητά εκ νέου γονιδιακό έλεγχο παρά το γεγονός πως οι δύο προηγούμενοι δεν έδειξαν κληρονομικό ζήτημα.

Το νέο πόρισμα των Καρακούκη – Καλόγρηα αναμένεται να παραδοθεί στις δικαστικές και αστυνομικές Αρχές στα τέλη Μαΐου.

Πάτρα: Η Ρούλα πήγε κομμωτήριο πριν την κηδεία της Ίριδας και άλλαξε την ώρα της κηδείας

Καταρρίπτονται οι ισχυρισμοί της Πισπιρίγκου: «Δεν υπήρξε ατυχηματική χορήγηση της κεταμίνης»

Βλέποντας εκπομπές που αφορούν την ίδια περνάει τον χρόνο της στις φυλακές Κορυδαλλού η Ρούλα Πισπιρίγκου, τη στιγμή που εξετάζεται η διαδρομή της κεταμίνης. Βασικός ισχυρισμός της είναι ότι δόθηκε εκ λάθους από τους γιατρούς.

Οι γιατροί που παρακολουθούσαν την 9χρονη Τζωρτζίνα αναφέρουν ξεκάθαρα ότι στο άτυχο κορίτσι είχε δοθεί μόνο μια φορά κεταμίνη στο πλαίσιο φαρμακευτικής αγωγής και μάλιστα αρκετούς μήνες πριν φύγει από την ζωή. Η πλευρά Πισπιρίγκου υποστηρίζει ότι είχε δοθεί δύο φορές.

«Το φάρμακο αυτό χρησιμοποιήθηκε σε συνδυασμό με άλλα περίπλοκα φάρμακα, υποστήριξης της καρδιακής και όχι μόνο λειτουργίας. Το φάρμακο κεταμίνη, υπάγεται στα ναρκωτικά φάρμακα και χρησιμοποιείται με αυστηρότατο πρωτόκολλο στη μονάδα Παίδων», ανέφερε ο Ανδρέας Ηλιάδης, διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου του Ρίου.

Οι γιατροί ξεκαθαρίζουν μάλιστα ότι η δοσολογία που δόθηκε στην Τζωρτζίνα ήταν ακίνδυνη. Στις τοξικολογικές όμως εξετάσεις βρέθηκε υπέρμετρη δόση κεταμίνης, πολλαπλάσια από την ανώτατη ανεκτή, κάτι που οδήγησε τελικά στον θάνατο της.

«Η υπολογιζόμενη δόση για να φθάσουμε αυτά τα επίπεδα στις τοξικολογικές είναι πάρα πολλές αμπούλες, η κεταμίνη τουλάχιστον στη μορφή που υπάρχει στα νοσοκομεία είναι μία αμπούλα των δύο ml me 50ml συγκέντρωση, συνεπώς για να φθάσει να χορηγηθεί τέτοια ποσότητα, θα πρέπει να έχουν σπάσει πάρα πολλές αμπούλες», δήλωσε η αναισθησιολόγος Μαρία Μπούσουλα.

Σύμφωνα με την αναισθησιολόγο Μαρία Μπούσουλα και ιατρικό λάθος να είχε γίνει, τέτοια ποσότητα δεν θα μπορούσε να είχε δοθεί στο παιδί.

«Aκόμα και ατυχηματικά να είχε δοθεί, η πρώτη θα σταματούσε εκεί, δεν θα χρειαζόταν πάνω από μισή αμπούλα ένα παιδί αυτού του βάρους για να αντιμετωπιστεί. Συνεπώς η γνώμη μου είναι ότι από ατυχηματική χορήγηση δεν μπορεί να προέκυψε αυτό το αποτέλεσμα».

Στρέφει αλλού τις υποψίες
Μέσω του δικηγόρου της, η 33χρονη κατηγορούμενη θέλει να στρέψει τις υποψίες στους γιατρούς που έκαναν τα πάντα για να σώσουν και να περιθάλψουν την 9χρονη Τζωρτζίνα. Προσπαθεί να αποδείξει ότι εφόσον υπήρχε κεταμίνη στις παιδιατρικές κλινικές, τότε γιατί να μην την χορήγησαν οι γιατροί στην κόρη της και όχι η ίδια;

Άλλωστε το εξειδικευμένο προσωπικό στις ΜΕΘ γνωρίζει ότι όσο αυξάνονται οι δόσεις κεταμίνης, μπορούν να δημιουργηθούν ανεπιθύμητες παρενέργειες…

«Είναι ένα φάρμακο που μπορεί να μην προκαλεί σε μικρές δόσεις υποξαιμία η καταστολή της αναπνοής αλλά χορηγώντας, όσο αυξάνεις τη δόση αυξάνεται και η πιθανότητα να προκαλέσεις αναπνευστική καταστολή», δήλωσε η κ. Μπούσουλα.

Η 33χρονη κατηγορούμενη μέσα από τις φυλακές προσπαθεί να αποδείξει πως δεν έχει κάνει κακό σε κανένα από τα τρία της παιδιά.

Στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού η Ρούλα Πισπιρίγκου περνάει την περισσότερη ώρα μπροστά στην τηλεόραση βλέποντας εκπομπές που επικεντρώνονται στην ίδια και τον θάνατο των τριών της παιδιών.

Πάτρα: Η οικογένεια της σπιτονοικοκυράς έστειλε εξώδικο σε Πισπιρίγκου – Δασκαλάκη

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα