Πάτρα: Ξεκινά νέος κύκλος καταθέσεων για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Πάτρα: Ξεκινά νέος κύκλος καταθέσεων για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Νέος κύκλος καταθέσεων ξεκινά σήμερα ενώπιον της 18ης τακτικής ανακρίτριας, που την περασμένη εβδομάδα ολοκλήρωσε τον κατάλογο των μαρτύρων που αφορούσε στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από το Καραμανδάνειο νοσοκομείο.
Την ίδια στιγμή αλλαγή δεδομένων φαίνεται να υπάρχει στο αίτημα αποφυλάκισης της κατηγορούμενης για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, σχεδόν ένα μήνα μετά την εντολή προσωρινής της κράτησης στις φυλακές Κορυδαλλού.

Αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος» αναφέρουν ότι οι συνήγοροι της 33χρονης αποφάσισαν ν’ αλλάξουν στρατηγική, χωρίς αυτό να οφείλεται σε κάποιο εμπόδιο ή σε κάποια διαφορετική δεύτερη σκέψη ως προς την τύχη που θα έχει το αίτημα αποφυλάκισης… με αυστηρούς περιοριστικούς όρους.

«Να γίνει τρίτος γονιδιακός έλεγχος»
Η Ρούλα Πισπιρίγκου ζητά να γίνει τρίτος γονιδιακός έλεγχος, κάτι που σύμφωνα με τους ειδικούς δε θα αποκαλύψει κάτι καινούριο.

«Από τη στιγμή που έχουμε μια απουσία γεννητικού υπόβαθρου, έχουμε μια απουσία παθολογικού θανάτου γιατί όπως προκύπτει τα αίτια τα οποία αποδόθηκαν οι δύο θάνατοι των δύο πρώτων παιδιών δεν υποστηρίζονται από τα στοιχεία που έχουμε μέχρι τώρα, συνεπώς θεωρώ ότι θα υπάρχει ανατροπή», είπε ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης.

Ιατροδικαστές που παρακολουθούν από την πρώτη στιγμή την εξέλιξη του θρίλερ, εκτιμούν πως το αίτημα για νέο γονιδιακό έλεγχο κρύβει σκοπιμότητες. Ήδη άλλωστε έχουν γίνει δύο που δεν έδειξαν το παραμικρό…

«Προφανώς αυτή τη στιγμή διερευνώνται εγκληματικές πράξεις και για τα άλλα δύο παιδιά. Αυτοί είναι που θα πουν αν έχει συμβεί ο θάνατος από δηλητηρίαση ή ασφυξία, δεν είναι μόνο μια αναψηλάφηση που διενεργούν, έχουν και τη δυνατότητα επανελέγχου διασωθέντος βιολογικού υλικού, οι οποίοι εκείνοι θα πουν κάτω υπό ποιες συνθήκες επήλθε ο θάνατος. Δεν συζητείται πια το γονιδιακό πρόβλημα», δήλωσε ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου δε θα ομολογήσει ποτέ πως σκότωσε κάποιο από τα παιδιά της, σύμφωνα με όσα εκτίμησε ο ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης: «Το θεωρώ απίθανο να ομολογήσει. Έχει σκηνοθετήσει στο μυαλό της τους θανάτους των τριών παιδιών. Βέβαια, αυτό δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να πέσει σε αντιφάσεις, που είναι δυνατόν να δώσουν νέα στοιχεία».

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται και απαντήσεις σε διάφορα αιτήματα της ανακρίτριας, όπως αυτό που υπέβαλε προς τον Ε.Ο.Φ προκειμένου να βρεθεί η πορεία της κεταμίνης.

Σήμερα κλήθηκε να καταθέσει το ιατρικό προσωπικό του Ωνάσειου νοσοκομείου, όπου είχε τοποθετηθεί ο απινιδωτής στη Τζωρτζίνα και έγινε και ο γενετικός έλεγχος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο παιδοκαρδιολόγος του νοσοκομείου είχε καταθέσει στην προανάκριση ότι το 9χρονο παιδί δεν είχε πρόβλημα στην καρδιά και ότι το μηχάνημα είχε τοποθετηθεί για προληπτικούς λόγους και ύστερα από σύσταση που είχε γίνει από τον γιατρό της Τζωρτζίνας από την Πάτρα.

Οργή του κόσμου για την Ρούλα Πισπιρίγκου – Έγραψαν υβριστικά συνθήματα έξω από το σπίτι της
Μέχρι και στο κηδειόχαρτο της Τζωρτζίνας έχουν «παρέμβει» απλοί άνθρωποι που έχουν συγκλονιστεί από το γεγονός του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Κάποιος εξαγριωμένος κάτοικος έχει γράψει ακόμη και στο αγγελτήριο θανάτου της Τζωρτζίνας το δικό του μήνυμα, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την οργή του κόσμου για τα όσα έχουν αποκαλυφθεί για τον θάνατο της 9χρονης.

«Κακιά μάγισσα», «Τα δάκρυά μας έγιναν ποτάμι και έπνιξαν την κακιά μάγισσα» γράφει και ακριβώς από κάτω παραθέτει τα ονόματα των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου.

Στο ίδιο αγγελτήριο θανάτου, έχουν σβήσει τα ονόματα των γονιών ενώ κάτω από το όνομα της μητέρας υπάρχει η λέξη «φόνισσα».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα