Δολοφονία Σκαφτούρου: Μαφιόζικη εκτέλεση μέρα μεσημέρι στο εξοχικό του

Δολοφονία Σκαφτούρου: Μαφιόζικη εκτέλεση μέρα μεσημέρι στο εξοχικό του

Με 15 σφαίρες από καλάσνικοφ εκτέλεσαν στο σπίτι του στα Δερβενοχώρια τον σεσημασμένο βαρυποινίτη και άνθρωπο της νύχτας Γιάννη Σκαφτούρο το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα. Ο τρόπος δράσης των εκτελεστών ήταν άκρως επαγγελματικός και η αστυνομία κάνει λόγο για ένα βαρύ συμβολαιο θανάτου. Οι δράστες πλησίασαν το σπίτι, το θύμα τούς είδε και άρχισε να τους πυροβολεί και εκείνοι άδειασαν τα καλάσνικοφ επάνω του. Οι άνδρες που είχε βάλει ο Σκαφτούρος για να τον φυλάνε είχαν πάρει ρεπό και δεν βρίσκονταν εκεί.
Ο Γιάννης Σκαφτούρος χορεύει το τελευταίο ζεϊμπέκικο της ζωής του. Ο 55χρονος διασκεδάζει μαζί με την οικογένειά του, ανυποψίαστος για το συμβόλαιο θανάτου που θα εκτελούσαν μια μέρα αργότερα οι δολοφόνοι του.

Ούτε 24 ώρες μετά, σε αυτήν την αυλή, ο γνωστός με το προσωνύμιο «θείος Τζο» εκτελέστηκε από άγνωστους δράστες οι οποίοι τον γάζωσαν με καλάσνικοφ.

Η μαφιόζικη εκτέλεση
Οι εκτελεστές γύρω στις 12:00 έφτασαν στο εξοχικό του Γιάννη Σκαφτούρου. Οι δράστες αφού μπήκαν έρπειν στην αυλή του εξοχικού του 55 ετών θύματος, άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως, ενώ στο χώρο βρισκόταν τουλάχιστον 15 άτομα. Οι δράστες πυροβόλησαν τον Γιάννη Σκαφτούρο ο οποίος κατά πληροφορίες, πριν πέσει νεκρός, ανταπέδωσε τα πυρά.

Από τις ριπές τραυματίστηκε η 22χρονη κόρη του θύματος καθώς και ένας 45χρονος, συγγενής εξ αγχιστείας του Γιάννη Σκαφτούρου, ο οποίος φαίνεται πως τράβηξε όπλο και κυνήγησε για αρκετή ώρα τους δράστες.

«Εγώ είμαι καλά, η αδελφή μου είναι αυτή που χτύπησε, όλα είναι αλήθεια, μην μας ενοχλείτε, ευχαριστούμε», είπε η κόρη του Σκαφτούρου.

Το γλέντι πριν την εκτέλεση
Χαμογελαστός έχοντας δίπλα του όλη του την οικογένεια, ο άνθρωπος που το όνομα του συνδέθηκε με μία σειρά ποινικές υποθέσεις που αφορούσαν τον κόσμο της νύχτας γλεντούσε λίγες ώρες μετά την Ανάσταση.

Ανήμερα του Πάσχα ο 55χρονος, Γιάννης Σκαφτούρος, η οικογένεια του και οι φίλοι τους, έστησαν ένα τρικούβερτο γλέντι, στην αυλή της εξοχικής του κατοικίας, που έμελλε τελικά να βαφτεί με αίμα.

Με ένα πρωτοφανή και επιδεικτικό τρόπο, οι οπλισμένοι δράστες μπήκαν στην εξοχική κατοικία του Γιάννη Σκαφτούρου και άρχισαν να πυροβολούν χωρίς να υπολογίζουν τίποτα και κανέναν. Πήραν το ρίσκο να πραγματοποιήσουν την δολοφονική επίθεση σε μία απομακρυσμένη περιοχή, άγνωστη για τους ίδιους καθώς το πιθανότερο είναι ότι γνώριζαν ότι είχαν πάρει άδεια οι φρουροί του θύματος, λόγω των εορτών, κάτι που κοίταξαν να το εκμεταλλευτούν.

Σε απόσταση περίπου πεντακοσίων μέτρων από το σπίτι του Σκαφτούρου, οι δράστες άφησαν τη μηχανή τους, είτε γιατί έπαθε βλάβη η για να διαφύγουν με άλλο μέσο. Περίοικοι που άκουσαν τους πυροβολισμούς επιχείρησαν ανεπιτυχώς να πιάσουν τους δράστες.

«Greek mafia» και απαγωγή Παναγόπουλου
Το όνομα του Γιάννη Σκαφτούρου συνδέθηκε με τον Βασίλη Στεφανάκο ο οποίος δολοφονήθηκε τον Ιανουάριο του 2018 και τον Παναγιώτη Βλαστό, ο οποίος εξακολουθεί να κρατείται στις φυλακές. Ο Θείος Τζο όπως ήταν το παρατσούκλι του, από το 1984 είχε 14 συλλήψεις και δεκάδες προσαγωγές.

Το θύμα της μαφιόζικης εκτέλεσης απασχόλησε αστυνομικές και δικαστικές αρχές για μία σειρά από σοβαρά αδικήματα που αφορούσαν εμπλοκή σε δολοφονία, την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου ενώ το όνομα του μαζί με του Στεφανάκου και του Βλαστού είχε συμπεριληφθεί σε δικογραφίες για συμμορίες της νύχτας, εκβιάσεις, εμπρησμούς κι άλλα αδικήματα.

Η απόπειρα και η αποφυλάκιση
Ο Γιάννης Σκαφτούρος λίγο πριν αποφυλακιστεί και ενώ κρατείτο στις φυλακές Κορυδαλλού δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι, η οποία είχε αποδοθεί σε μέλη της αλβανικής μαφίας.

Παρόλο που ο Γιάννης Σκαφτούρος είχε καταδικαστεί σε δις ισόβια, η πόρτα των φυλακών άνοιξε τελικά για τον ίδιο-πριν από τρία χρόνια- μετά την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης έξι ετών για την υπόθεση του επονομαζόμενου συνδικάτου του εγκλήματος, στο οποίο αποδόθηκε και η απαγωγή Παναγόπουλου.

Ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη των δραστών
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό των δραστών που εκτέλεσαν μέρα μεσημέρι τον βαρυποινίτη, Γιάννη Σκαφτούρο στην αυλή του σπιτιού του στα Δερβενοχώρια, όπου βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες λόγω Πάσχα.

Πρόκειται για ένα πρωτοφανές περιστατικό, βάσει των συμβολαίων θανάτου που είχαν εκτελεστεί τα τελευταία χρόνια, αφού οι δράστες επέλεξαν να δολοφονήσουν τον 55χρονο επιχειρηματία μέσα στο σπίτι του, το οποίο μάλιστα βρισκόταν και εκτός Αθηνών.

Η κίνηση πους να κινηθούν εκτός Αθηνών για την εκτέλεση, ενδεχομένως να βοηθήσει στην σύλληψή τους,  αφού κινήθηκαν σε άγνωστα για εκείνους μέρη, ενώ δεν είχαν την «προστασία» της πόλης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα