Πως η Ρούλα Πισπιρίγκου έκρυψε τα ίχνη της. Η αντίδρασή της για τεστ dna - Οι αντιφάσεις για τον θάνατο της Ίριδας

Πως η Ρούλα Πισπιρίγκου έκρυψε τα ίχνη της. Η αντίδρασή της για  τεστ dna - Οι αντιφάσεις για τον θάνατο της Ίριδας

Νέα στοιχεία και μαρτυρίες έρχονται στο φως καθημερινά για το θρίλερ στην Πάτρα με τον θάνατο των τριών κοριτσιών της ίδιας οικογένειας αλλα και για την μητέρα Ρούλα Πισπιρίγκου που έχει προφυλακιστεί για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας  το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας Δασκαλάκη που έφυγε τελευταίο από τη ζωή.

 Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο εν διαστάσει σύζυγος της 33χρονης ενδέχεται να ζητήσει τεστ DNA για να διαπιστώσει αν πράγματι είναι πατέρας της Μαλένας και της Ιριδας, γεγονός που φαίνεται να έχει προκαλέσει την αντίδραση της Ρούλας Πισπιρίγκου

Η πρόταση, για να διεξαχθεί τεστ πατρότητας είχε προηγηθεί από τον ταξίαρχο εν αποστρατεία της ΕΛ.ΑΣ.  Θανάση Κατερινόπουλο, ο οποίος έχει τονίσει ότι κάτι τέτοιο θα ήταν χρήσιμο στις έρευνες για τους θανάτους των κοριτσιών της οικογένειας.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, είπε πως:

Ακούσαμε ότι ο Μάνος θέλει να γίνει τεστ DNA, αν αυτό αληθεύει. Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να υποβάλλει όσες μηνύσεις θέλει για κάτι που έγινε ή και δεν έγινε εις βάρος του, αυτό το κρίνει η δικαιοσύνη. Πατέρας είναι κι αυτός, μάνα είναι κι αυτή, βεβαίως έχει το δικαίωμα, αλλά γιατί φοβάται, τι είναι αυτό που φοβάται. Αν δεν φοβάται θα μπορούσε να πει και η ίδια, ‘προχώρα, πάμε να κάνουμε το τεστ να αποδειχθεί. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Και αν ο Μάνος δεν πάει ο ίδιος να κάνει τεστ DNA και διαταχθεί από την ανακρίτρια να γίνει το τεστ, τότε θα κάνει μήνυση στην ανακρίτρια η κ. Πισπιρίγκου; Στα πλαίσια μιας έρευνας τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί. Δεν δεσμεύεται κανένας ανακριτής, κανένας δικαστικός να διατάξει οποιαδήποτε έρευνα η οποία θα συνεισφέρει στοιχεία για την απόδειξη της αλήθειας»

Ο κ. Κατερινόπουλος προσθέτει πως το τεστ DNA θα δείξει τα πραγματικά κίνητρα και θα έρθουν κι άλλες αποκαλύψεις.

«Με το τεστ DNA θα αποδειχθούν τα πάντα. Αν αποδειχθεί ότι δεν είναι δικά του τα παιδιά, τα πράγματα αλλάζουν. Θα βοηθήσει πολύ να δούμε ποια ήταν τα κίνητρα. Θα δώσει σωστή απάντηση στο κομμάτι των κινήτρων και πιστεύω ότι θα έρθουν και άλλες αποκαλύψεις. Τα πουλάκια θα αρχίσουν να κελαηδούν και από τις δύο πλευρές. Θα χυθεί άπλετο φως».

«Οταν γινόταν η διάγνωση της κάθε εγκυμοσύνης, ο Μάνος επαίρετο ότι ήταν δυνατός και καρπερός…» μεταφέρθηκε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» από στενό πρόσωπο του συγγενικού περιβάλλοντος της προφυλακισμένης 33χρονης κατηγορουμένης.

Σε ό,τι αφορά το πώς αντέδρασε η Ρούλα Πισπιρίγκου, αποδίδονται στην 33χρονη τα εξής λόγια: «ας κάνει όσα τεστ πατρότητας θέλει. Δεν θα καταφέρει τίποτα, γιατί τίποτα απ’ όσα -ξαφνικά- υποψιάζεται δεν θα του βγει».

Όμως, κατά πληροφορίες της εφημερίδας δεν αποκλείεται η Ρούλα Πισπιρίγκου να στραφεί δικαστικά εναντίον του. Δηλαδή η 33χρονη προτίθεται να καταθέσει μήνυση σε βάρος του Δασκαλάκη και γι’ αυτή την επιθυμία της έχει ενημερώσει τον δικηγόρο της Οθωνα Παπαδόπουλο.

Πώς η Ρούλα Πισπιρίγκου «έκρυψε» τα ίχνη της

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, όπως προκύπτει από την έρευνα, είχε κλειδώσει με δεύτερο email την εφαρμογή Chrome στη Google. Οι αρχές μέσω του email με το ψευδώνυμο tanalias είδαν και κατέγραψαν τις αναζητήσεις της Ρούλας στο διαδίκτυο μέσω του Cloud. Όταν πάτησαν, όμως, πάνω στο Chrome διαπίστωσαν ότι ήταν κλειδωμένο, από ένα δεύτερο email και άλλο κωδικό, σύμφωνα με πληροφορίες του Star. 

Οι αξιωματικοί τονίζουν, κατά τις ίδιες πάντα πληροφορίες, ότι δεν έχουν αποκτήσει πλήρη πρόσβαση στα δεδομένα περιήγησης (ιστορικό περιήγησης, αγαπημένες ιστοσελίδες κλπ. ) από τον φυλλομετρητή Chrome της εταιρίας Google, καθώς η πρόσβασή τους είναι κλειδωμένη από τον χρήστη του λογαριασμού με κωδικό πρόσβασης (passphrase) και μέχρι τώρα δεν έχει εντοπιστεί ο κωδικός πρόσβασης.

Γιατί, όμως, η Ρουλα Πισπιρίγκου κλείδωσε το chrome;

Είναι μία κίνηση ασυνήθιστη για κάποιον που δεν έχει κάτι να κρύψει και ελάχιστοι γνωρίζουν ότι μπορεί να κλειδωθεί. Δεδομένου ότι το πρώτο email είναι κοινό με τον Μάνο Δασκαλάκη, υπάρχει άλλο email; «Το ηλεκτρονικό ταχυδρόμειο που ήταν συνδεδεμένο με τη συσκευή smartphone της κατηγορούμενης είναι η ιδιωτική της διεύθυνση. Από εκεί και πέρα, ο καθένας στο τηλέφωνό του έχει τον λογαριασμό από τον οποίο επικοινωνεί με αυτόν τον τρόπο», ανέφερε ο δικηγόρος της 33χρονης, Όθωνας Παπαδόπουλος. 

Η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει παραδώσει τον πενταψήφιο κωδικό της για το email «τανάλιας». Δεν έχει δώσει, όμως, τον κωδικό για το email που έχει κλειδώσει το Chrome, αναφέρει το ρεπορτάζ. 

 Οι αναζητήσεις που έχουν κρατηθεί στο cloud  είναι για αναισθητικά φάρμακα, επιληψία, έλλειψη οξυγόνου στα παιδιά  και παρεμφερείς φράσεις, σαν να θέλει να ρίξει «στάχτη» στα μάτια σε όποιον ακολουθεί τα ίχνη της.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου φέρεται να αναζητούσε φαρμακευτικές ουσίες μετά τις συνομιλίες με τον εντατικολόγο Ανδρέα Ηλιάδη, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες. Ένα ακόμα ενδιαφέρον σημείο της έρευνας στα ηλεκτρονικά αρχεία της 33χρονης είναι ότι μετά από κάθε συνομιλία με τον διευθυντή της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων Πάτρας, κ. Ηλιάδη, πληκτρολογούσε χωρίς να βάζει κωδικό πρόσβασης «φαρμακευτικές δραστικές ουσίες», ακόμα και όταν εκείνος δεν της έλεγε κάτι ανάλογο.

Νέα απάντηση της Δήμητρας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Ίριδας

Την ίδια ώρα, σε αντιφάσεις φαίνεται πως έχουν πέσει οι αδερφές Πισπιρίγκου όσον αφορά το ποιος βρήκε την μικρή Ίριδα νεκρή.

Η γιατρός κατέθεσε στην ανακρίτρια ότι η Ρούλα Πισπιρίγκουν είχε πει ότι η Τζωρτζίνα είχε βρει νεκρή την Ίριδα, ενώ Ρούλα και Δήμητρα ισχυρίζονται ότι εκείνες βρήκαν νεκρό το βρέφος.

 Η Δήμητρα Πισπιρίγκου θεωρείται ένα από τα βασικά πρόσωπα στην υπόθεση θανάτου της Ίριδας, αφού ήταν στο σπίτι μαζί με την αδελφή της και την Τζωρτζίνα. Μετά την κατάθεση της γιατρού, σύμφωνα με το Star, η θεία των τριών κοριτσιών επιμένει ότι εκείνη βρήκε νεκρό το μωρό στην κούνια, στις 11.30 το πρωί της Κυριακής 21 Ιανουαρίου. Αυτό, όμως, έρχεται σε αντίθεση με όσα είχε ισχυριστεί η Ρούλα Πισπιρίγκου στην ειδικευόμενη παιδίατρο.

Σημειώνεται ότι ένα μήνα μετά τον θάνατο της Ίριδας, η Δήμητρα Πισπιρίγκου σε τηλεφωνική επικοινωνία είχε αναφέρει ότι η Τζωρτζίνα κοιμόταν και εκείνη ήταν που είδε ότι το μωρό ήταν ακίνητο με μελανά χείλη.

Οι αναζητήσεις της Πισπιρίγκου στο διαδίκτυο - Οι φράσεις που την «πρόδωσαν»

Την ίδια ώρα, με όλο και περισσότερα επιβαρυντικά στοιχεία και μαρτυρίες για τη σύνδεση της Ρούλας Πισπιρίγκου με τη θανατηφόρα δόση κεταμίνης που χορηγήθηκε στην 9χρονη Τζωρτζίνα, γεμίζει ο φάκελος της ανακρίτριας που ερευνά την υπόθεση της Πάτρας.

Αυτήν τη φορά «φως» στην υπόθεση ρίχνει ολόκληρη η λίστα με τις αναζητήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου στο διαδίκτυο πριν τη νοσηλεία της Τζωρτζίνας.

 «Έλλειψη οξυγόνου στον ανθρώπινο οργανισμό» φέρεται να έψαχνε στη Google σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ενώ σε άλλη αναζήτηση πληκτρολογούσε «αναισθησία στα παιδιά». Στη συνέχεια προχώρησε σε αναζήτηση «αναισθητικά στα παιδιά» και κατόπιν στη φράση «νυχτερινή επιληψία» αλλά και σε «εγκεφαλική ατροφία».

Ακόμα φαίνεται να έψαχνε ένα φάρμακο, το οποίο εφόσον χορηγηθεί σε μεγάλη ποσότητα οδηγεί στον θάνατο, ενώ προχώρησε και σε αναζητήσεις σε ιατρική βιβλιοθήκη.

Την «καίνε» όσα λένε οι γιατροί

Την ίδια ώρα, οι γιατροί από όλα τα νοσοκομεία όπου νοσηλεύτηκε η Τζωρτζίνα, μιλούν για ύποπτη συμπεριφορά της Πισπιρίγκου και συνδέουν τα σοβαρά επεισόδια που αντιμετώπιζε το παιδί, με την παρουσία της 33χρονης.

Όλοι συμφωνούν ότι όταν η Τζωρτζίνα πήγε για νοσηλεία οι εξετάσεις της δεν έδειξαν ποτέ κάποιο παθολογικό πρόβλημα. «Εξέτασα την Τζωρτζίνα στις 8 Απριλίου 2020, όταν την έφερε η μητέρα της στα επείγοντα και ισχυρίστηκε, ότι νωρίτερα το κοριτσάκι έκανε σπασμωδικές κινήσεις με τα χεράκια του και το κεφαλάκι του. Θα μπορούσα να χαρακτηρίσω ασαφή την περιγραφή της μητέρας, σε σχέση με τις εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν και ήταν καθαρές», ανέφερε χαρακτηριστικά παιδίατρος του Καραμανδάνειου νοσοκομείου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα