Κατερινόπουλος: Αποκαλύπτει τι έρχεται μετά τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου

Ο ταξίαρχος ε.α. της ΕΛ.ΑΣ, Θανάσης Κατερινόπουλος, που από την πρώτη στιγμή είχε μιλήσει για εγκληματική ενέργεια πίσω από τον θάνατο των τριών κοριτσιών στην Πάτρα, μίλησε στην τηλεόραση του Alpha για το τι έρχεται μετά τη σύλληψη της μητέρας των τριών παιδιών με την κατηγορίας της ανθρωποκτονίας από πρόθεση για τον θάνατο της μεγαλύτερης κόρης, της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Η Πισπιρίγκου θα μιλήσει, είναι θέμα ωρών. Έχει το δικαίωμα σιγής ή θέλει να κάνει τις επαφές της. Προσωπικά όμως δεν πείθομαι πως δεν υπάρχει κάποια μορφή συνενοχής σε αυτό το έγκλημα. δεν μπορώ να διανοηθώ πως δεν έχει σχέση με τους προηγούμενους θανάτους. Είναι δεμένη η υπόθεση. Όχι μόνο για την Τζωρτζίνα αλλά και για τα άλλα δύο παιδιά, όπως θα δούμε τις επόμενες μέρες. Θα έχουμε εκπλήξεις. θα έχουμε κι άλλα πρόσωπα στο κάδρο.

Θα ερευνηθούν τα πάντα όλα. Και καλό είναι να μεταβεί στην ανακρίτρια όποιος έχει σχέση. Σίγουρα δεν πήγε η ίδια να πάρει την κεταμίνη. Κάποιος άλλος την πήρε. Δεν κυκλοφορεί στο εμπόριο, τόνισε, επαναλαμβάνοντας αφενός ότι η υπόθεση είναι «δεμένη» όχι μόνο για τη μικρή Τζωρτζίνα αλλά και για τις αδελφές της και αφετέρου την εκτίμησή του ότι θα μπουν και άλλα πρόσωπα στο «κάδρο» των εμπλεκόμενων. Οσο για τη προέλευση της κεταμίνης που ανιχνεύθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας και το ερώτημα πώς την προμηθεύθηκε η φερόμενη ως δολοφόνος του παιδιού της, Ρούλα Πισπιρίγκου, ο κ. Κατερινόπουλος είπε:

«Καλό θα είναι όχι μόνο ο προμηθευτής της κεταμίνης αλλά και όποιος ξέρει πρέπει να πάει αυτοβούλως στις Αρχές. Σίγουρα δεν θα πήγε η ίδια. Όσοι κατάγονται από χωριά ξέρουν ότι είναι μια ουσία που χρησιμοποιούνταν για να θανατώσουν κυρίως γέρικα ζώα. Σήμερα βέβαια δεν κυκλοφορεί παράνομα από κάποιους που έχουν έλλειψη ναρκωτικών και καταφεύγουν σε αυτήν για να σνιφάρουν» .

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο κ. Κατερινόπουλος ρωτήθηκε και για τα τατουάζ που έχει κάνει η μητέρα με τα αδικοχαμένα παιδιά της, για διαλύσει αμέσως τα περί συναισθηματικής φόρτισης ή μητρικού ενστίκτου. «Αν υπήρχε συναίσθημα ή το μητρικό φίλτρο δεν θα έφτανε στο σημείο να δολοφονήσει τα παιδιά της. Είναι σκληρή γυναίκα. Εδώ μιλάμε για το έγκλημα του αιώνα, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για όλη την Ευρώπη, τουλάχιστον.

Την Τζωρτζίνα δεν τη δολοφόνησε μόνο μια φορά. Δυστυχώς το κοριτσάκι κατέληξε την ένατη φορά. Για ποιο χαρακτήρα να μιλήσουμε;».

Οπως επίσης επανέλαβε, στη συνέντευξη που είχε δώσει η Ρούλα Πισπιρίγκου μαζί με τον Μάνο Δασκαλάκη, ουσιαστικά «ομολόγησε την ενοχή της με τη γλώσσα του σώματός της».

«Από την πρώτη στιγμή κατάλαβα πως κάτι δεν πάει καλά στην υπόθεση. Η πρώτη δημόσια συνέντευξή της με έπεισε σε ποσοστό 98%. Γιατί έχω μια εξειδίκευση στη γλώσσα του σώματος. Κατάλαβα από το στήσιμό της. Δόθηκε η κατεύθυνση».

«Την Τζωρτζίνα δεν την δολοφόνησε μόνο μία φορά – υπογράμμισε-  «έπαθε επεισόδια πολλές φορές και δεν τελείωνε. Φανταστείτε μία μάνα να επαναλαμβάνει την κίνηση να δολοφονήσει το παιδί της και να φεύγει την έκτη φορά.

«Σε συνέντευξή της είπε “κατέληξε το παιδί”, ένας όρος ιατρικός και όχι της μάνας. Ομολόγησε την ενοχή της με τη γλώσσα του σώματός της».

Αντίστοιχα για τον Μάνο Δασκαλάκη, πατέρα των τριών κοριτσιών, είπε: «Όταν ένας πατέρας χάνει τα παιδιά του και αποκαλύπτεται στην πορεία πως το ένα χάθηκε από τη μάνα του. Κι εδώ δεν έχουμε έναν έρωτα μεγάλο πρέπει να είναι απέναντί της. Δεν ξέρω γιατί το κάνει. Προφανώς έχει τους λόγους του. Και καλό είναι να πάει στις αρχές μόνος του. Οι πονεμένοι γονείς δεν βγάζουν δελτία Τύπου. Δεν βλέπω αυθορμητισμό. Δεν προδικάζουμε. Συμπεριφορές ερμηνεύουμε. Δεν θα δικάσουμε εμείς».

Τέλος για τη συνέντευξη της μητέρας και της της αδερφής της Πισπιρίγκου στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» την Πέμπτη; «Ουδέν σχόλιον, επειδή θα κατηγορηθούμε» απάντησε. 

Ιατροδικαστής Λέων: Έχουν αποκλειστεί παθολογικά και γενετικά αίτια και για τα άλλα δύο παιδιά

Έχει αποκλειστεί ο θάνατος από φυσικά αίτια και στα δύο πρώτα παιδιά της Ρούλας Πισπιρίγκου, όπως αποκάλυψε σήμερα ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

Υπάρχουν όλα τα στοιχεία και έχουν αποκλειστεί όλες οι άλλες πιθανές αιτίες», «έχουν αποκλειστεί όλα τα παθολογικά και όλα τα γενετικά, τόνισε χαρακτηριστικά. 

«Θα δείτε πάρα πολύ σύντομα» είπε ο κ. Λέων αποκαλύπτοντας ότι έχουν αποκλειστεί τα παθολογικά και τα γενετικά αίτια θανάτου και σημειώνοντας πως η συνάδελφός του που έχει αναλάβει την υπόθεση έχει κάνει εξαίρετη δουλειά, δίνει ξεκάθαρες αιτίες θανάτου με όλα τα στοιχεία.

«Η αιτία θανάτου, -θα δείτε πάρα πολύ σύντομα δεν θέλω να προκαταβάλω ούτε την επιτροπή, ούτε τη συνάδελφο της δεύτερης νεκροτομής, είναι σίγουρη, είναι πολύ καλά δεμένη ειδικά για τη δεύτερη περίπτωση για την Ίριδα, η ίδια η συνάδελφος έχει κάνει μια εξαίρετη δουλειά παρότι είχε τεχνικές δυσκολίες από πλευράς παθολογοανατομίας, έχει κάνει μια εξαίρετη δουλεία και είμαι βέβαιος ότι θα δώσει μια ξεκάθαρη αιτία θανάτου». 

 Ανέφερε ακόμη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι δεν βρέθηκε κεταμίνη στις εξετάσεις του πρώτου παιδιού και πως η εξέταση έγινε από το ίδιο εργαστήριο, με την ίδια μεθοδολογία που βρέθηκε η εν λόγω ουσία στην εξέταση της Τζωρτζίνας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα