Κατερινόπουλος για Πάτρα: Μιλάμε για το έγκλημα του αιώνα. Λέων: Ξέρουμε από τι, δεν πέθαναν τα παιδιά

Κατερινόπουλος για Πάτρα: Μιλάμε για το έγκλημα του αιώνα. Λέων: Ξέρουμε από τι, δεν πέθαναν τα παιδιά

 Θέλω να πιστεύω ότι μέσα στην εβδομάδα που έρχεται θα έχουν τελειώσει όλα. Είναι το έγκλημα του αιώνα όπως έχω εκφραστεί κι άλλες φορές. Θα είναι απίθανο να μην είναι εγκληματικές ενέργειες. Είναι ευθύνη της Αστυνομίας να φτάσει στον δράστη ή τους δράστες του εγκλήματος, απ’ όπου κι αν προέρχονται αυτοί

Ο Ταξίαρχος εν αποστρατεία της Ελληνικής Αστυνομίας και επίτιμος πρόεδρος των αξιωματικών της αστυνομίας, Θανάσης Κατερινόπουλος, μιλώντας χθες στο δελτίο του Star, εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι πρόκειται για έγκλημα και εκτίμησε πως μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν συλλήψεις.

Οι επόμενες ημέρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες καθώς έρχονται εξελίξεις που είναι σίγουρο ότι θα συζητηθούν.

Λέων: Άστοχη η ιατροδικαστική εξέταση του 2019 - Έρχονται εξελίξεις

Στόχος είναι ένα αποτέλεσμα που να μην μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν. Καταλαβαίνω την αγωνία που έχουν όλοι και οι γονείς των παιδιών, αλλά χρειάζεται χρόνος. H μητέρα έχει δώσει σημαντικές πληροφορίες μέσα από τις συνεντεύξεις της. Πολλές φορές καταλήγει ένας άνθρωπος μέσα σε ένα σπίτι και δεν έχουμε καμία πληροφορία. Εδώ όμως έχουμε μια μητέρα που βρισκόταν διαρκώς δίπλα στα παιδιά της και περιέγραψε μέσα από δημόσιες εμφανίσεις της, τις τελευταίες στιγμές τους.

Η αιτία θανάτου στην πρώτη ιατροδικαστική εξέταση ήταν άστοχη. Χωρίς να θέλω να αναφερθώ στην συγκεκριμένη υπόθεση, θα σας πω, πως μια εγκληματική πράξη σε πολλά άτομα μπορεί να έρθει με διαφορετικούς τρόπους. Χθες μάθαμε ότι δεν υπήρχε κάποιο παθολογικό πρόβλημα, ότι δεν προέκυψαν ενδείξεις ασφυκτικού θανάτου και έτσι περιμένουμε, τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων. Ψάχνουμε ακόμα ένα κοινό στοιχείο για τους τρία παιδιά. Ο θάνατος της Τζωρτζίνας θα ξεκλειδώσει τους θανάτους.

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, έκανε νέες δηλώσεις μετά τις τελευταίες εξελίξεις με τα νεκρά παιδιά στην Πάτρα. Ο έμπειρος ιατροδικαστής εξήγησε πως ο θάνατος της 9χρονης Τζωρτζίνας θα ξεκλειδώσει την υπόθεση και θα οδηγήσει τις Αρχές σε ασφαλή συμπεράσματα. Χαρακτήρισε άστοχη την πρώτη ιατροδικαστική εξέταση για τον θάνατο της Μαλένας το 2019, που τον απέδωσε σε ηπατική ανεπάρκεια και προέβλεψε πως το μυστήριο θα λυθεί σύντομα. Για την ώρα ξέρουμε από τι, δεν πέθαναν τα παιδιά και όχι από τι πέθαναν.