Οι κλωτσιές ήταν ξώφαλτσες. Δεν το πήρα και καλά. Από άλλο πέθανε

Οι κλωτσιές ήταν ξώφαλτσες. Δεν το πήρα και καλά. Από άλλο πέθανε

Ο φρικτός ξυλοδαρμός μέχρι θανάτου του ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου στο κέντρο της Αθήνας αναβιώνει στην αίθουσα του δικαστηρίου. Αίσθηση προκάλεσαν οι απολογίες του κοσμηματοπώλη αλλά και του μεσίτη.
Με το βλέμμα της μητέρας, του πατέρα και του αδελφού του Ζακ Κωστόπουλου στραμμένο πάνω τους, ο κοσμηματοπώλης, ο μεσίτης και δύο εκ των τεσσάρων αστυνομικών του κατηγορούνται για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης, απολογήθηκαν στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Και μπορεί οι εικόνες από τον ξυλοδαρμό του Ζακ Κωστόπουλου όπως έχουν αποτυπωθεί σε βίντεο ακόμα και μετά από τρία χρόνια να σοκάρουν, οι κατηγορούμενοι ωστόσο αρνήθηκαν κάθε σχέση με το θάνατο του.

Ο κοσμηματοπώλης ισχυρίστηκε στην απολογία του, πως οι κλωτσιές που έδωσε στον Ζακ δεν ήταν θανατηφόρες.

«Τα χτυπήματα τα δικά μου δεν ήταν σοβαρά. Δεν είναι χτύπημα που κοιτάει να επιφέρει θάνατο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην ερώτηση της προέδρου, ποιο χτύπημα είναι αυτό που επιφέρει θάνατο, ο κοσμηματοπώλης απάντησε πως οι κλωτσιές ήταν ξώφαλτσες. «Δεν το πήρα και καλά. Από άλλο πέθανε».

«Ήρθε…σε επαφή με το πόδι μου»
Ο μεσίτης στην απολογία του δήλωσε αθώος και αρνήθηκε ότι χτύπησε τον Ζακ Κωστόπουλο.

Όπως είπε στην πρόεδρο δεν ήθελε ο Ζακ να πάθει κακό. Τον κλώτσησε και «ήρθε σε επαφή με το πόδι μου και αμέσως σταμάτησα και τον τράβηξα έξω».

«Ήταν σε αμόκ»
Οι δύο πρώτοι αστυνομικοί υποστήριξαν ότι προέβησαν στις απαραίτητες ενέργειες για να συλλάβουν τον Ζακ Κωστόπουλο, τον οποίο, όπως είπαν, θεώρησαν επικίνδυνο.

Ένας εκ των δύο δήλωσε πως η σωματική επαφή που είχε με τον Ζακ, ήταν ένα σπρώξιμο με το πόδι σε μαλακά μόρια κάτω από τη μέση. «Δεν ήθελα να του κάνω ζημιά. Ήθελα να χάσει την ισορροπία του».

Η δίκη συνεχίζεται στις 4 Απριλίου με τις απολογίες των άλλων δύο αστυνομικών που κατηγορούνται για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα