Πάτρα: Μυστήριο γύρω από το θάνατο των 3 κοριτσιών – Τι είπε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων

Πάτρα: Μυστήριο γύρω από το θάνατο των 3 κοριτσιών – Τι είπε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων

Μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει την υπόθεση θανάτων των τριών παιδιών της οικογένειας στην Πάτρα, τα οποία κατέληξαν μέσα σε τρία χρόνια. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών και οι δικαστικές αρχές έχουν αναλάβει να ρίξει φως στην υπόθεση με τις έρευνες να στρέφονται προς πάσα κατεύθυνση

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα ό,τι Συμβαίνει» στην τηλεόραση του OPEN, τόνισε πως οι 2 πρώτοι θάνατοι δεν συνδέονται μεταξύ τους με γονιδιακή νόσο, άρα «περιμένουμε το πόρισμα για τον τρίτο θάνατο».

Ο ίδιος υποστήριξε πως μπορεί να υπάρξει εκταφή και των υπόλοιπων 2 παιδιών, δεν τόνισε πως «δεν φαίνεται γενετική προδιάθεση». «Αν βρούμε κάτι ασυνήθιστο στο 3ο παιδί, θα γίνει εκταφή στα άλλα δύο», είπε χαρακτηριστικά.

Καταθέσεις από 15 γιατρούς

Σημαντικό ρόλο στη λύση της υπόθεσης αναμένεται να παίξει ο θάνατος της 9χρονης Τζωρτζίνας που σημειώθηκε πιο πρόσφατα από τους άλλους δύο. Ακόμα δεν έχει δοθεί εντολή για εκταφή της σορού του κοριτσιού καθώς για να συμβεί κάτι τέτοιο πρέπει πρώτα να εξεταστούν πολλά ακόμα στοιχεία. Συγκεκριμένα εκκρεμούν να πραγματοποιηθούν τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις της 9χρονης, τα αποτελέσματα των οποίων θα γίνουν γνωστά το αργότερο μέχρι τις αρχές Μαρτίου.

 Κρίσιμες θεωρούνται οι μαρτυρίες των ατόμων που θα κληθούν να καταθέσουν για την υπόθεση. Ανάμεσά τους θα κληθούν σύμφωνα με το OPEN περίπου 15 γιατροί ιατροδικαστές, παιδίατροι και εργαζόμενοι στις κλινικές που νοσηλεύτηκαν τα κορίτσια, αλλά και συγγενείς των παιδιών και φυσικά οι γονείς.

Πάτρα: Νέα στοιχεία για τον θάνατο της Ίριδας

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την τελευταία νύχτα της Ίριδας, του μικρότερου εκ των τριών κοριτσιών που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 6 μηνών. Σύμφωνα με το MEGA, το κορίτσι τη νύχτα του θανάτου του βρισκόταν στο σπίτι του μαζί με τη μητέρα και τη θεία της, ενώ ο πατέρας απουσίαζε.

Όταν το απόγευμα ξύπνησε η μητέρα της την τάισε κρέμα και σύμφωνα με το ρεπορτάζ έδειχνε ευδιάθετο και κάθισε με τη θεία του. Το βράδυ μητέρα και θεία έκαναν μαζί μπάνιο το παιδί την τάισαν και η μητέρα το έβαλε στην κούνια για ύπνο. Στις 2.30τα ξημερώματα. το μωρό ξύπνησε, η μητέρα του έβαλε την πιπίλα, το σκέπασε και εκείνο ξανακοιμήθηκε.

 
Την επόμενη ημέρα, στις 11.30 το πρωί η μητέρα ζήτησε από τη θεία να ξυπνήσει το παιδί, όταν η θεία πλησίασε την κούνια βρήκε το κοριτσάκι ξεσκέπαστο, ενώ τα χείλη του ήταν μελανιασμένα και τα μάτια του μισάνοιχτα. Όταν προσπάθησε να ακούσει την καρδία του συνειδητοποίησε ότι δεν ανέπνεε και αμέσως κάλεσαν ασθενοφόρο. 

Το ασθενοφόρο έφτασε πολύ γρήγορα στο σπίτι, ενώ μητέρα και θεία προσπαθούσαν με μαλάξεις να επαναφέρουν το 6μηνών παιδί, αλλά μάταια. Το παιδί μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του. Ο πατέρας του κοριτσιού ενημερώθηκε άμεσα για το τραγικό συμβάν.

Σπάνιο παθολογικό πρόβλημα είχαν βρει οι γιατροi

Σύμφωνα με τις αρχικές ιατρικές πιστοποιήσεις ο θάνατος του μωρού οφειλόταν σε αιφνίδια ανακοπή με απροσδιόριστη αιτία Μετά από ιστοπαθολογικές εξετάσεις, προέκυψε ότι ο θάνατος του βρέφους προήλθε από σπάνιο εκ γενετής παθολογικό πρόβλημα (αγενεσία φλεβόκομβου). Σύμφωνα με τους γιατρούς, εξαιτίας του παθολογικού πρόβλημα που αντιμετώπιζε δεν θα μπορούσε να ζήσει περισσότερο από 15 έτη.

Μετά τον θάνατο της μικρής Ίριδας, άτομα από το στενό περιβάλλον της οικογένειας, ανέφεραν πως οι γονείς τη φρόντιζαν και ακολουθούσαν πιστά τις συμβουλές των γιατρών. Κανείς δεν άφησε έστω μια υπόνοια για κακομεταχείριση ή ακόμα και αδιαφορία.

Από την οικογένεια της μικρής ακολουθούνταν πιστά οι οδηγίες της παιδιάτρου. Είχε κάνει όλα τα εμβόλια, όπως επίσης και τις προβλεπόμενες εξετάσεις. Όλες ήταν φυσιολογικές.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα