Χιονίζει στην Αθήνα, το έστρωσε στα βόρεια προάστια – Έκλεισε για τα φορτηγά η Αθηνών – Λαμίας

Χιονίζει στην Αθήνα, το έστρωσε στα βόρεια προάστια – Έκλεισε για τα φορτηγά η Αθηνών – Λαμίας

Λίγο νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν έφτασε στην Αττική η κακοκαιρία Ελπίδα, καθώς άρχισε να χιονίζει λίγο μετά τις 8 το πρωί στα βόρεια προάστια και μέχρι αυτή την ώρα πέφτουν οι πρώτες νιφάδες και στο κέντρο της Αθήνας.

Ήδη στο Καπανδρίτη και τη Μαλακάσα τα πάντα είναι σκεπασμένα από χιόνι ενώ στην Εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας τα εκχιονιστικά δεν έχουν σταματήσει να δουλεύουν για να μείνει ο δρόμος ανοιχτός.

Χιόνια αυτή την ώρα και σε Μαρούσι, Κυψέλη, Πολύγωνο και Αμπελοκήπους ενώ πυκνότερη είναι η χιονόπτωση στα βόρεια του νομού, σε Αγία Παρασκευή, Βριλήσσια και Μελίσσια.

 
Έκλεισε για τα φορτηγά η Αθηνών – Λαμίας
Έκλεισε για τα φορτηγά η Αθηνών – Λαμίας στο ρεύμα προς Λαμία στο ύψος της Γέφυρας Καλυφτάκη και από τον Κόμβο Οινοφύτων στο ρεύμα προς Αθήνα.

Για τα υπόλοιπα οχήματα η κυκλοφορία γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Επίσης, ισχύει η απαγόρευση κίνησης των φορτηγών στην παλαιά ΕΟ Αθηνών- Θηβών από το ύψος του πρατηρίου καυσίμων «Cyclon   στο ρεύμα προς Θήβα.

Σε διαρκή επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώνεται διαρκώς για την πορεία της κακοκαιρίας ενώ οι συστάσεις από την γ.γ. Πολιτικής Προστασίας φτάνουν στους πολίτες μέσω του γνώριμου πλέον, 112 προκειμένου να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

Τα βασικά στοιχήματα για τον κρατικό μηχανισμό είναι:

Να μείνουν ανοικτοί οι κεντρικοί δρόμοι
Να μην γίνονται διακοπές ρεύματος μεγάλης διάρκειας
Να συνεχιστεί απρόσκοπτα η οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα της χώρας και η λειτουργικότητά της
Αυτό που τονίζεται ιδιαίτερα για τις μετακινήσεις είναι ότι μπορεί να φύγουμε από το σπίτι μας με αίθριο καιρό, αλλά όταν θα επιστρέφουμε να είναι εντελώς διαφορετικές οι συνθήκες.

Τέλος, ο ΔΕΔΔΗΕ έχει θέσει στη διάθεσή των πολιτών δωρεάν τηλεφωνική γραμμή για αναγγελίες βλαβών (800 400 4000).

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα