Θεσσαλονίκη – Αναστατώνει ο περίεργος ήχος που ακούγεται τη νύχτα – Εκτός από τον ήχο υπάρχει και δόνηση

Θεσσαλονίκη – Αναστατώνει ο περίεργος ήχος που ακούγεται τη νύχτα – Εκτός από τον ήχο υπάρχει και δόνηση

Δε σχετίζεται με αγωγό νερού της ΕΥΑΘ ο περίεργος και εκκωφαντικός ήχος που αναστατώνει τις βραδινές ώρες τους κατοίκους στην περιοχή Μετέωρα Πολίχνης του δήμου Παύλου-Μελά στη Θεσσαλονίκη.
Αυτό ήταν το συμπέρασμα που προέκυψε από την αυτοψία που πραγματοποίησε κλιμάκιο της ΕΥΑΘ το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν πηγές της ΕΥΑΘ, το κλιμάκιο μετέβη στο σημείο για έλεγχο. Στη 1 παρά δέκα το βράδυ, άκουσαν τον ήχο και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις τους δεν οφείλεται στο δίκτυο νερού ή στη λειτουργία του υδραγωγείου. Ωστόσο, η εστία του ήχου δεν ήταν εύκολο να προσδιοριστεί και από τον έλεγχό τους προκύπτει ότι έρχεται από την απέναντι πλευρά της περιοχής, δηλαδή το δάσος του Σέιχ Σου.

Ο δήμος έχει απευθυνθεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ζήτησε βοήθεια από τα αρμόδια τμήματα.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων, πριν από ένα μήνα περίπου, από τα μεσάνυχτα έως και τις πρώτες πρωινές ώρες, κάτοικοι αντιλήφθηκαν έναν ενοχλητικό ήχο που ακούγεται εντονότερα στη συμβολή των οδών Κηφισίας με Ακροπόλεως.

Εκτός από τον ήχο υπάρχει και δόνηση καταγγέλλουν οι κάτοικοι
«Αρχικά θεωρήσαμε ότι είναι ένα φυσικό φαινόμενο. Ακούγεται όλη νύχτα από τα έγκατα της γης, και υπάρχει και δόνηση, εδώ και πέντε εβδομάδες. Δεν υπάρχει ένας υπεύθυνος να πει τι συμβαίνει και να το λύσει. Είναι μάλλον θέμα του υδραγωγείου, αλλά πρέπει κάποιος να το δει το θέμα», είπε ο κ. Ευστράτιος Φουρλάκης, κάτοικος της περιοχής, μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA.

«Όταν μας είπαν για αυτό τον ήχο, στην αρχή το πήραμε αψήφιστα. Αλλά μετά έγιναν πολλοί, και ήρθαμε και το ακούσαμε και εμείς. Απευθυνθήκαμε στο δήμο για να μας δώσει μια απάντηση. Ο ήχος είναι σαν να γίνονται εργασίες στο δρόμο, και έχει και κραδασμούς στο έδαφος», είπε από την πλευρά του ο κ. Ιωάννης Δίγκας, κάτοικος της περιοχής.

«Αυτό που ακούμε κάθε βράδυ μετά τη μία, είναι ένας παλμικός ήχος που κρατάει μέχρι τις 6-6μιση το πρωί. Εχτές το βράδυ ήταν ήσυχη νύχτα, δεν ακούσαμε τίποτα. Οι ειδικοί λένε ότι δεν είναι φυσικό φαινόμενο, είναι κάτι τεχνικό. Πριν δημοσιεύσει η ένωση πολιτών το θέμα, είχαμε την εντύπωση ότι ακούμε ένα αυτοκίνητο με δυνατή μουσική, και ότι ακούμε το μπάσο», σημείωσε άλλος κάτοικος.

«Έρχεται πολύς κόσμος από όλη τη Θεσσαλονίκη. Έχει γίνει η περιοχή τουριστικό αξιοθέατο. Εχθές ήρθε η αστυνομία να διώξει τον κόσμο. Αν νιώθαμε ασφαλείς, θα το αφήναμε. Όταν ακούς ένα θόρυβο σε μια μηχανή, δεν μπορείς να μείνεις ήσυχος», είπε ακόμα ο κ. Φουρλάκης.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO