Κερατσίνι: Η 8χρονη Όλγα ξεψύχησε σε λιγότερο από πέντε λεπτά

Ένα μήνα με τον μαρτυρικό θάνατο της 8χρονης στο Κερατσίνι που συνεθλίβη από την πόρτα εργοστασίου έρχονται στο φως οι καταθέσεις ατόμων που ενεπλάκησαν με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο στην υπόθεση.

17 Νοέμβριου, 17:30 απόγευμα Τέταρτης. Η 8χρονη Όλγα περνά την είσοδο εργοστασίου στο Κερατσίνι. H συρόμενη πόρτα που το βάρος της ξεπερνά τον έναν τόνο κλείνει αργά όμως το ανήλικο κοριτσάκι θα εγκλωβιστεί ανάμεσα στον τοίχο και τα μέταλλα. Αργά και βασανιστικά θα αφήσει την τελευταία της πνοή στο σημείο με εργαζομένους των εγκαταστάσεων να περνούν από δίπλα της και να αδιαφορούν πως ένα παιδί κείτεται νεκρό.

Το πόρισμα της ιατροδικαστή
Αιτία θανάτου σύμφωνα με το πόρισμα από την ιατροδικαστική υπηρεσία Πειραιά είναι η συμφόρηση πνευμόνων και μυοκαρδίου που προκάλεσαν ασφυκτικό θάνατο.

Στην κατάθεση της στους αστυνομικούς η ιατροδικαστής αναφέρει πως η 8χρονη είναι πολύ πιθανό να ξεψύχησε σε λιγότερα από πέντε λεπτά. «Αναφέρω ότι σύμφωνα με την βιβλιογραφία ο θάνατος από ασφυξία επέρχεται σε σύντομο χρονικό διάστημα έως πέντε λεπτά εξαιτίας μη αναστρέψιμης βλάβης του νευρικού κυττάρου. Λόγω της έλλειψης έντονης αιμορραγικής διήθησης των κακώσεων πιθανότατα ο θάνατος να επήλθε σε συντομότερο χρονικό διάστημα» σημείωσε.

Αποκαλυπτική κατάθεση από το πλήμωμα του ΕΚΑΒ
Η γιατρός από το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στην κατάθεσή της υποστήριξε πως μόλις έφτασαν στις εγκαταστάσεις ένας αστυνομικός εντόπισε το παιδί, ενώ από την πρώτη εικόνα του σώματος της ανήλικης θεωρεί πως είχε χάσει τις αισθήσεις για 20 λεπτά έως ότου πεθάνει.

«Ένας αστυνομικός παρατήρησε ένα ανήλικο κοριτσάκι ανάμεσα στην πόρτα σε οριζόντια θέση και συγκεκριμένα η πόρτα να έχει κλείσει στο σημείο της λεκάνης και χωρίς να έχει τις αισθήσεις του. Θέλω να τονίσω ότι λόγω τις μυδρίασης πιθανόν περίπου 20 λεπτά και παραπάνω είχε χάσει τις αισθήσεις της» τόνισε.

Είχαν φύγει όλοι
Παρα το γεγονός ότι στην είσοδο του εργοστασίου βρισκόταν ένα νεκρό παιδί όλοι οι εργαζόμενοι είχαν φύγει από το σημείο.

«Αφιχθήκαμε στο σημείο στις 18:39 από κοινού μαζί με το περιπολικό και την μηχανή του ΕΚΑΒ. Εκεί δεν ανέμενε κανένα άτομο. Ένας αστυνομικός άνοιξε την πόρτα και παρατήρησε ότι στο σημείο υπήρχε ένα ανήλικο κοριτσάκι» ανέφερε ο οδηγός του ασθενοφόρου.

Σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας λόγω των ενεργειών των εργαζόμενων του εργοστασίου το πληρώματα του εκαβ έφτασαν στο χώρο 70 λεπτά μετα τον εγκλωβισμό της 8χρονης.

Ο πυροσβέστης που έφτασε στο σημείο όταν άκουσε τις σειρήνες κατέθεσε: «Όταν ρώτησα τι συμβαίνει μου υπέδειξαν ένα παιδί νεκρό. Δεν είχε ενημερωθεί η πυροσβεστική μέχρι εκείνη τη στιγμή. Επικοινώνησα με τον γραμματέα της εταιρείας και έμαθα τον κωδικό της πόρτας. Μόλις μου έδωσε εντολή ο ιατροδικαστής πληκτρολόγησα τον κωδικό και άνοιξα την πόρτα».

megatv

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα