Το τέλος των ψευδαισθήσεων: Δυστυχώς, ο 29χρονος Παύλος γκρέμισε τον μεγαλύτερο μύθο για τον κορονοϊό

Περισσότερο, πια, από ενάμιση χρόνο. Για την ακρίβεια, περισσότερο από 1.5 απεχθή χρόνο, κατά τη διάρκεια του οποίου οι ζωές μας έχουν έρθει πάνω-κάτω. Kι όχι ένα θετικά φορτισμένο «πάνω-κάτω», αλλά ένα συνεχιζόμενο ταξίδι προς τις ψυχολογικές μας εσχατιές κι ένας πραγματικός αγώνας (οικονομικής και… βιολογικής) επιβίωσης.

Ο κορονοϊός συνεχίζει να ταλαιπωρεί σύσσωμο τον πλανήτη, παρά το γεγονός πως πλέον έχουμε μάθει να συμβιώνουμε μαζί του και παρά το ότι υπάρχουν τα σωτήρια εμβόλια, τα οποία αποτρέπουν σχεδόν στο 100% την σοβαρή νοσηλεία και, φυσικά, τον θάνατο. Όμως…

Όμως εξακολουθεί να υπάρχει ένα τεράστιο ποσοστό αντιεμβολιαστών και αρνητών (περισσότερα από 2.000.000 ανεμβολίαστοι πολίτες στη χώρα μας) που επιμένουν να εκφράζουν την- πώς να το πούμε κομψοεπώς…- «αντίθεσή» τους προς τα σκευάσματα των εταιριών και, ως εκ τούτου, δε θέλουν και δεν προτίθενται να εμβολιαστούν.

Αφήνοντας στην άκρη τους φονταμενταλιστές και όσους κάνουν συστηματικά λόγο περί 5G, Μπιλ Γκέιτς, σαυράνθρωπους και λοιπές (επικίνδυνες) ασυναρτησίες, αξίζει να σταθούμε σε ένα από τα συνηθέστερα επιχειρήματα των πιο μετριοπαθών αρνητών: «Γιατί να εμβολιαστώ», λένε και ξαναλένε οι μικρότεροι ηλικιακά, «εφόσον είμαι νέος και δεν κινδυνεύω;».

Αυτή τους η τοποθέτηση περιέχει δόσεις αλήθειας, μα δεν είναι απολύτως αληθής: ναι, προφανώς και οι νεότεροι κινδυνεύουν λιγότερο, καθώς το ανοσοποιητικό τους σύστημα είναι πολύ πιο δυνατό από αυτό ενός, φερ’ ειπείν, 80χρονου ανθρώπου.

Οι πιθανότητές τους (μιλάμε πάντοτε για τα παιδιά και τους νέους που δεν έχουν υποκείμενα νοσήματα) να την… γλυτώσουν σε περίπτωση που κολλήσουν κορονοϊό είναι σαφέστατα αυξημένες ακόμα και χωρίς να έχουν εμβολιαστεί, όμως αυτό δεν σημαίνει πως είναι 100% προστατευμένοι.

Και, ρε γαμώτο, έρχεται η σκληρή πραγματικότητα και προσγειώνει άπαντες στο ζοφερό «τώρα»: ένα 29χρονο παιδί στα Τρίκαλα έχασε το πρωί της Παρασκευής την ζωή του, μετά από νοσηλεία στην ΜΕΘ της πόλης λόγω covid.

Την τραγική είδηση του αδόκητου χαμού του Παύλου Παπαγιάννη γνωστοποίησε μέσω μιας σύντομης αλλά φορτισμένη ανάρτησης στο προσωπικό του προφίλ στα social media ο δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου:

«Όχι και στα 29 ρε γαμώτο….
Ο Παύλος ήταν ο νεότερος υποψήφιος που είχα. Τότε μόλις 22 χρόνων.
Ο Παύλος ήταν ωραίος, δραστήριος, ευγενικός… Εξαιρετικό παιδί.
Ο Παύλος κόλλησε covid.
Ο Παύλος κηδεύεται σήμερα, σε λίγη ώρα, στα Τρίκαλα.
Να τελειώσουμε ίσως με τις μ@λακιες γύρω από την ανάγκη εμβολιασμού;», έγραψε σχετικά.

Από σεβασμό στη μνήμη του αδικοχαμένου παιδιού- και για να μην εκληφθεί το παρόν κείμενο ως προσπάθεια να… πουλήσουμε (λες κι έχουμε κάποιο κέρδος) τα εμβόλια, «πατώντας» πάνω στον χαμό του 29χρονου- δε θα πούμε πολλά επί του θέματος.

Αρκεί να γίνει κατανοητό πως όχι, οι νέοι δεν είναι άτρωτοι απέναντι στον κορονοϊό και το επιχείρημα περί νεότητας και μη κινδύνου είναι πέρα για πέρα σαθρό. Καλό θα ήταν λοιπόν να εμβολιάζονται όλοι, προκειμένου να θωρακίσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τον οργανισμό μας.

Για να τελειώνουμε μία ώρα αρχύτερα με την πανδημία.

Για να φτάσουμε όσο το δυνατόν περισσότεροι- όλοι, ει δυνατόν- στην επόμενη μέρα.

Για να μην θρηνήσουμε άλλον Παύλο.

menshouse.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα